Yetkili servis sonrası yağ seviyesi


Ferat

Üye
Katılım
24 Ağu 2019
Mesajlar
46
Tepkime puanı
32
İsim
F.C
Herkese selamlar,

2018 1.0 TSI aracım dün gebze doğuş otoda 2. yıl bakımına girdi. Yağı LiquiMoly top tec 4200 LL 4litre alıp servise verdim. VW onaylı bir yağ olduğundan hiçbir sorun çıkarmadılar.

Bugün her ihtimale karşı yağ seviyesini kontrol ettim, motor ısındıktan sonra motoru kapatıp 10 dk bekledim. Düz zeminde yağ seviyesini kontrol ettiğimde çubuk seviyesi resimdeki gibi çıktı.

Bu aracın yağ ikmali 4lt, benim aldığım yağ miktarıda aynı şekilde 4lt. Seviyenin bu şekilde çıkması teknisyen vatandaşın eski yağı tam boşaltmaması yada yağ filtresini değişmeden 4 litreyi eklemesi olabilir diye kuşkulanıyorum.

Bir önceki bakımda özellikle kontrol etmiştim çubuktaki tırtıklı alanın tam ortasındaydı ve 1 yıl boyunca nerdeyse eksiltme yapmadan aynı seviyede kalmıştı.

Sizce bu seviye sorun yaratırmı, servise gidip fazla yağı aldırmalımıyım.

Teşekkürler.

20200920_161217.jpg

20200920_161242.jpg

20200920_154405.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam yağ seviyesini ben aracı çalıştırmadan sabahları kontrol ederim. Yağ değişim sürecinin de hep başında durduğum için şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Eğer fazla yağ var ise illaki sorun yaratacaktır.

 
Upvote 0
Bakım işlemi yetkili serviste gerçekleştiği için başında duramadım. Ama artık yetkili servise de güvenmemek gerek. Yağ seviyesi çubuğun bükümlü kısmın biraz üzerinde. Kılavuzdaki resimde bükümlü kısım tam görünmüyor emin olamadım.

 
Upvote 0
@Ferat sorun yok, olması gereken yerde.

Resimdeki seviyenin anlamı, "yağ eklenmemeli".

Yüksek yağ seviyesi bir sonraki bükümlü yerden fazlaysa yağ fazlalığı anlamı taşır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ogzogz sizce 4 litre yağı eklerken motordaki yağı tam boşaltmamış olabilirmi. Bir önceki bakımda servis kendi yağını ekledi, yağ seviyesi tırtıklı alanın ortasındaydı.

 
Upvote 0
@Ferat  

Tırtıklı alan ideal seviye.

ilk bükey maksimum seviye ve ekleme yapılmaz. 

Minimum ile maksimum arasında olduğu sürece sorun yok.

Asıl sorun maksimumun üzerinde ve minimumun altında olur.

Motordan yağı tamamen almak mümkün değildir. Yani ideal seviye üzerinde bi pay var ki bu pay bence içeride kalan yağ da düşünülerek cubuk üzerindeki anlamlar oluşmuştur. 

Yani 4 litre yağ bidondan 4 litre olarak çıkabilir. Ancak motordan yağ 4 litre olarak boşalmayabilir. Bu sebeple ölçüm çubuğunda maksimum seviye vardır ve bu seviyeyi geçmediği sürece sorun yoktur.

 
Upvote 0
Arkadaşım 15 gün önce Avek yetkili serviste bakım yaptırmıştı perşembe günğ motor ikaz lambası yanınca kaputu açmış birde ne görsün yağ kapağını takmamışlar 15 gün kapak açık dolaşmış yağlar fışkırmış. Ctesi günü servise gitti yarım litre yap eksik demişler özür dileriz vs. Biz arkadaş merhametlidir işinden olmasın diye uzatmamış. Len dedim zapıt tuttursaydın ilerde motor arzıası olursa üstlensinler 2 3 tane bakım hediye etsinler vs diye boşver dedi olacağı varmış allah beterinden korusun dedi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Alpyaman 

Bu durumlarda Yoğun yağ kokusu araç içine bizzat ulaşır.buradan tez uyanmak iyi olurdu (dısarıya kusan kızgın yağ kokusu)

Motor yağ kapağını geçtim , yağ çubuğunun yuvasına tam oturmaması durumunda da aynı sey gecerli ...oradan yağ kusar araç ..

Çubuk + kapak kontrol edilmeli

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@Alpyaman 

@Alpyaman 

Yağ kapağını takmayı unutan yetkili servisin aracın tüm noktalarını eksiksiz kontrol ettik deyip kağıt üzerinde her şeye baktık demeleri inandırıcı gelmiyor artık. 
Bu olay da servislerin siz işimize karışmayın tarzı davranışlarına “KAPAK” olsun!

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt