Kaskodan araç bedelini almak


Rx7

Üye
Katılım
16 Mar 2020
Mesajlar
260
Tepkime puanı
157
Konum
İstanbul
İsim
Yasin
Selamün aleyküm Herkese hayırlı pazarlar. Bilmediğim bir husus hakkında sizlerin bilgisine başvurmak istedim. 
Misal verecek olursak 2015 model şuanki kasko değeri 200.000TL bir aracımız olsun. Kaza yaptığımızda ağır hasar ya da aracı kaskoya satma işi nasıl oluyor? (Allah korusun başıma gelmedi inşallah kimseninde gelmez). Kasko bedelinin tamamını mı yada kaçını veriyor? 

 
Kasko bedeli sembolik hocam öyle bir şey yok. Araç perte çıkarsa, o anki piyasadan muadil araçlara bakılıp ona göre karar veriliyor

 
  • Beğen
Tepkiler: Rx7
Kazanın olduğu tarihi baz aliyorlar. Benim işlemlerim yaklaşık 1 ay sürdü. Sonra size teklif sunuyorlar.

 
  • Beğen
Tepkiler: Rx7
@Sharks28 kaza tarihindeki piyasa fiyatı ve kasko fiyatı neydi ? Ne kadar teklif sundular hocam?

 
Tek bir şeye bakılmıyor bir kasko bedeli sahibinden ve diğer sitelerden fiyat ve en son galiricilere fiyat soruluyor buna göre fiyat teklifi sunuluyor genelde piyasaya yakın ama piyasanın altında teklif veriliyor kasko bedeli sembolik fiyat belirlemek amaci ile o değer yazılıyor ancak iş pert aracın bedelini vermeye gelince kılı kırk yatıyorlar 

 
  • Beğen
Tepkiler: Rx7
@Rx7 kaza tarihindeki piyasası 185 - 190bin civarı idi. Bana 182bin teklif ettiler. Kasko rayiç bedel üzerinden işlem yapmakta. Hasar tarihinde Tsb'de yazan değeri 172.086.

 
  • Beğen
Tepkiler: Rx7
Kasgo yıllık bedeli TSB üzerinden hesaplanırken; kaza sonrası niye piyasa yı baz alıyor. Ben parayı yüksekten ödeyeyim o bana düşükten kaptırmaya çalışsın mantıklı mı ?

 
Şirketler Kasko rayiç bedelini tsb üzerinden belirlenen araç kodları üzerinden hesaplar çünkü araç bedelini belirlerken galericlere sarı siteye bakma lüksü yoktur.Tsb bu yüzden kasko değer listesini çıkarmıştır,bu hizmeti de danimarka merkezli bir şirketten almaktadır.
İş pert ve sovtaj bedeline bakıldığında ise hasar danışmanları aracınızın marka model km ve geçmiş hasar bilgisine sarı siteden ilanlara bakar.En yakın 3 ilanı belirler ve en dipteki rakamı size teklif ederler çoğunlukla,çok çok acil ihtiyacınız yoksa ve aynı aracı alacak durumda olmazsanız mutabakatı kabul etmez kendi belirlediğiniz 3 ilanı kendileriyle paylaşır orta yolu bulursunuz.
Sovtaj bedeli(hurda bedeli)ni isterseniz araç satıldığı anda hesabınıza isteyebilir kalanı için pazarlık yaparsınız ya da topluca parayı isteyebilirsiniz.
Şirketler elinden geldiğince sovtaj bedelini yüksek tutmaya çalışır ki kendi cebinden çıkacak rakam daha düşük olsun.

Velhasıl kelam şirketlerle pazarlık inadınızı yüksek tutmanızda fayda var



...

 

Geri
Üst Alt