Polo- Clio ve pişmanlık


ozan4050

Üye
Katılım
17 May 2016
Mesajlar
107
Tepkime puanı
76
İsim
ozan
Uzun yıllar VW kullanmış ve ucuza denk geldi diye Clio almış biri olarak tespit ve görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Motor:
Her ikisi de 1.0 3 silindirli turbo motor, polo 95 clio 100 bg  0-100 de dahil olmak üzere polo çok daha dinamik ve ara hızlanmalarda çok başarılı. Ayrıca poloda 3 silindirden kaynaklı titreme çok çok az vites topuzundan hissediliyor, clioda ise bırakın vites topuzunu koltuklar dans ediyor internette videoları var bakabilirsiniz. 
Yakıt:
Aynı yollarda ki tamamen şehir içi  aynı sürüş tarzı ile polo 7.5 clio ise 10 litre yakıyor ,tecrübe ile sabittir. Ayrıca polo yaklaşık 150 kg daha ağır.
Vites:
Polodaki DSG ile cliodaki CVT yi karşılaştırmak ise abest olur sadece şunu söyleyim çok kibar kullanacaksanız CVT vites geçişini belli etmez ancak biraz basayım sıkıştırayım derseniz Allah şanzımanın canını okuyor!
Donanım:
Aynı paralara polo comfort DSG veya Clio Icon CVT alınabiliyor. Clioda led far standart ancak maaliyet hesaplarını görebilsek inanın polodaki halojen farlar daha maaliyetli çıkacaktır zira led farların otomatik yükseklik ayarı yok, manuel ve sadece ampulden ibaret...Meşhur hız sabitleyici clioda var...Otomatik klimalarda polo çok daha üstün çünkü birincisi çift bölgeli ikincisi komutlara tepki süresi clioda çok uzun işlemcisi gerçekten çok zayıf (!) Medyalarda yine ibre bariz bir şekilde polo lehine ekran parlaklığı ve netlikten tutun da dokunmatik sese kadar çok net üstünlüğü var polonun... Koltuklar clioda bir tık daha iyi... ön döş sözde yumuşak malzeme clioda ama iki aracı yan yana getirip kontrol ederseniz kullanılan  plastiğin kalite farkının polo lehine olduğunu fark edeceksiniz. Polonun içi çok daha geniş... Clioda arkada okuma lambaları yok. Tavan kaplamaları tabii ki polo daha kaliteli. Kol dayama clioda sanayi işi gibi duruyor ve içi sert plastik. Kullanılan plastik malzemelerin kalite farkını anlamak için iki aracın mutlaka yan yana olması lazım çünkü havalandırma ızgaralarından tutun da kapı içlerine kadar clioda kullanılan malzemeler  geri dönüşüm işi gibi durmakta. Hele kararan aynalar arasındaki fark teknoloji olarak aradaki uçurumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca poloda ön park sensörü de var ve üstün  bir teknolojik güvenlik önlemi olan park manevra freni var...Clioda bu yok olamaz da çünkü mevcut park sensörleri sıradan bir oto elektrikçide takılmış gibi durmakta.
Kapılardaki izalasyon malzemeleri bile farklı olur mu clioda çok ince ve kalite algısı daha düşük birkaç yıl içinde aşınabilecek bir malzeme kullanılmış.
Clio 4 hava yastığı polo 6 hava yastığı standart ki güvenlik açısından önemli bir fark. Cihazlar için  Clioda 2 poloda 4 bağlantı yeri var
Sonuç: Arabadan anlayana söyleyecek bir şey yok Alman farklı elbette;  anlamayana ise hız sabitleyici ve led far var Clioda hem de standart(!)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
uzun yıllar vw kullanıp sonra clio almak bence de en büyük pişmanlık...

 
Gayet yerinde güzel tespitler.

Ben Passat B8 aldığımda vw düşmanı bir arkadaş Talisman neden almadın diye sormuştu. Ben gülmüştüm.

Talisman passatı piyasadan silecek filan demişti, hala gülmeye devam ederim aklıma geldikçe.

 
Gayet yerinde güzel tespitler.
Ben Passat B8 aldığımda vw düşmanı bir arkadaş Talisman neden almadın diye sormuştu. Ben gülmüştüm.
Talisman passatı piyasadan silecek filan demişti, hala gülmeye devam ederim aklıma geldikçe.
 
Talisman niye almadın


Burdan yazma bira patates ismarla o zaman anlatirsin
 
Ben başka bir yerden bahsetmek istiyorum,

Sıfırdan alıp 5,5 yıl golf kullandıktan sonra biraz daha geniş araç ihtiyacımız sebebiyle 2 ay önce sıfır elantra aldım. Araçtan çok memnunum maşşallahı var o ayrı konu, şundan bahsetmek istiyorum; elantra ile ilgili bazı forumlara üye oldum tabi bu süreçte, golf kullanıcısı ile elantra kullanıcısı arasında gerçekten bariz fark var. Sonuçta yazılanlardan fark edebiliyorsunuz yani eğitim, bilgi birikim, hitabet ( bence en önemlisi bu hitabet olayı ),  imla kurallarıydı (gülen varsa gülmesin :)  çünkü burada bir çok kişi fark etmeden de olsa buna da dikkat ediyor yazarken ) derken liste uzuyor arkadaşlar. Adam bir yazı yazıyor 10 satır, okuyup tek seferde doğru anlayana vallahi bravo.

Ayrıca şu var, herkes elindeki aracın en iyisi olduğunu iddia ediyor. 2011 mi var süper efsane kasa, 2017 mi var süper efsane kasa, dizel mi var süper efsane araba yolda mercedes bile yakalayamaz. Durum böyle :)  Kaç yıldır şu foruma üyeyim bir ara mesajlar ve üyelikler silinmişti, model veya kasa ayrımcılığı hiç görmedim  (y)

 
Renault araçları genel olarak bol donanımlı ama maalesef asıl olması gereken şeyler eksik. 

Icon Kadjar kullandım geçenlerde uzun yolda,  araçta bir sürü donanım var parçalı deri koltuk v.s. fakat mesela koltukları rahat değil, Golf'te resmen uzun yolculukta yorulmuyorsun fakat Kadjarda her yerim ağrımıştı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@Negatiwe  :( bu tam bir rezalet..... ya 0 dış görünüşe arabaya bunu yapmaya utanır insan.  

 

Geri
Üst Alt