Hata: Hava yastığı


Kingslayer

Üye
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
451
Tepkime puanı
422
İsim
Jaime
Arkadaşlar hepinize merhaba benim araba mi dandik yoksa golf böyle sıkıntılı mi bilmez oldum ama artık bu arabadan iyice soğumaya başladım maalesef. 

Dun hicbirsey yokken evimin önüne park ettiğim araç az önce çalıştırdığımda “Hata: Hava yastığı” uyarısı verdi. Asagiya resimi bırakıyorum. Dün gün içerisinde şoför kapısını sokmustum cam şıkırtısını yapmak için o da olmadığı yetmez gibi bu hatayı verdi bugün acaba diyorum şoför kapısı ile airbag arasında bir bağ var midir? Teşekkürler. 

ADD06F2F-11EC-4234-9230-F8625B43E8D9.jpeg

406B20E0-E5BC-48A2-A0FA-4AB58604A70D.jpeg

 
Kapida airbag darbe/g sensoru algilayan sensor var, kablosu mu cikti acaba? Vcds var ise arizayi okursanjz anlariz.

Yoksa dortlu tusunun ordaki airbag isigini sokseniz bile ariza yanar. Ariza okumadan zor kadran isigi ile

 
Upvote 0
@mehmetmert hocam haklısınız kapıyı şimdi bir daha soktum baktım dün soketini çıkartıp taktığım soketin kodunu yazınca direkt airbag sensörü çıktı maalesef. 

Bu noktada sormak istediğim bu arıza ışığını nasıl kapatırım? Kapatınca ilerdeki arıza detay dökümünde bu hata görünür mu (expertiz vs)? Elimde kablo vs hiç birsey yok haftaya periyodik bakıma girecek araç (özel servis), onlar halledebilir mi acaba?

6C8510A2-B783-4F2D-B5B6-483ABCD840B7.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Kingslayer sorun olmaz. Bakımda sildirirsiniz. Sökerken daima kontak kapalı ve yerinden çıkmış olmalı. Herhangi bir soket yerinden çıkmışsa da yerine takmadan kontak açılmaması gerekiyor. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Kingslayer sorun olmaz. Bakımda sildirirsiniz. Sökerken daima kontak kapalı ve yerinden çıkmış olmalı. Herhangi bir soket yerinden çıkmışsa da yerine takmadan kontak açılmaması gerekiyor. 
@ogzogz Hocam hay Allah razı olsun senden ya içime su serptin. Peki sonraki arıza tespitlerinde geçmişe donuk bu arıza görünür mu acaba? 

 
Upvote 0
@Kingslayer buna arıza olarak bakmayın. Yani kaza sonucu değişmiş bir durum yok sonuçta. Ve devamında arıza ışığı yanmadığı için ve hava yastığı sensörü değişmediği için yani orjinal olduğundan sorun olarak görmüyorum. 

Kayıt hakkında fikrim yok. Ancak bildiğim kadarıyla hata uyarısı çıkar onarılır, hatalar silinir, düzelmezse yine arıza yanar. Ancak bunda bir arıza olmadığından hata silinir ve geri gelmez. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ogzogz Hocam teşekkür ederim. Haklısınız mantıken hata sıkıntı olmayınca gelmeyecektir. Bi sildireyim o zaman sonra tekrar taratayım ne çıkacak acaba. Sağolun cevaplarınız için 🤲🏻

 
Upvote 0
Hata silinir. Silindikten sonra da log'da gözükmez. Sıkmayın canınızı bu durum Multimedya değiştirirken 4'lülerin oradaki airbag ışığının soketini sökük unutup kontakk basan herkeste çıkmıştır bu zamana kadar :) Sayısının da az olmadığına eminim. Dert edilecek birşey değil. 

 
Upvote 0
O soket sokukken kontagi acmisiniz, dogal olarak sensoru okuyamadigi icin arizaya dusmus.(muhtemelen short to ground gormustur)

Soketi taksaniz bile ariza gitmeyecektir, daha dogrusu airbag gibi hayati bir modulde ariza giderilse bile gecmisten silinmez ise yanmaya devam eder. Su an sorunsuz her sey calisiyor, sadece gecmiste olan hatadan dolayi her kontak actiginizda yanacaktir.

Ariza silindiginde bir daha gelmeyecektir cunku bozuk olan bir sey yok ortada. Ekspertizde faln sorun olmaz yani

 
Upvote 0
Ustalar cevaplamış bende dörtlüleri söktüğümde çıktı kablo ile sildim geçti. Her Retrofitçinin başına gelen bir hata denildiği gibi kontak açıkken söküp takınca olur.

 
Upvote 0
Hocam hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum gerçekten içime su serptiniz içime dert olmustu çünkü sabahtan beri içim içimi yiyordu nette baktım koltuk alti soket vs çözümleri vardı ama %100 eminim kapıdan dolayı oldu. Yine bakım sırasında kapattıktan sonra buradan bildiririm son durumu🙏

 
Upvote 0
Hocam aynısı başıma geldi.Cam tikirtisindan dolayı cami yaptım bugün.Soketi soktum ve airbag ışığı yandı.Ben de sorunun nedenini anlamaya çalışıyordum.Simdi eminim.Ayni soruna denk gelmişiz.

 
Upvote 0

@mehmetknr Hocam çok canımı sıktı bu sorun arkadaşlar bahsetmiş zaten en son iki hafta kadar önce bakım yaptırdığımda cihaz ile sildirdim 2dk lik bi işlem.

Cam tıkırtisini yaptığınızda geçti mi ben beceremedim yada yanlış yaptım anlamadım geçmedi sizde durum nedir acaba hocam?

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt