Fren balatası


Abyz0234

Üye
Katılım
4 May 2019
Mesajlar
52
Tepkime puanı
4
Konum
İstanbul
İsim
Ali
Aracımın 1 gün önce ön balatasınu serviste değiştirdim azalmıştı die kullanma başladım frene basınca herhangi bi ses yok yanlız ara sıra böyle ara sokaklarda yavaş giderken frene yavaş basınca ötme sesi geliyor acaba normal mi biraz kullanınca gidermi yoksa servise tekrardan götüreyim mi ? Bide sonuç olarak yeni balata fren diskine alışması için biraz hız yapıp yavaştan başlayıp sertçe fren yapayım mı ? 

 
@Abyz0234 göz ile kontrol edin. Disk uzerinde ciddi bir çizilme varsa servise bildirin. Yoksa alışma süreci diyebiliriz. Balata alıştırma videolarına bakın. Uygulayın. Geçmezse zaten servis garantisi altında olduğundan yine gösterirsiniz. (Frenleme hissinde olumsuz birsey varsa mutlaka gösterin.)

 
Diske parmagımı sürttüğümde öyle çok pürüz yok bundan önce çizik felanda yoktu yeni balatadan dolayı hafif bi iz felan var arabada daha 30 bin kmde 

 
Ses diskden gelmez balatadan gelir sert disk ses yapar eğer düzelmesse balatayı değiştirin

 
200-300 km ye anca alışır, sonra birde yıkatın bence birşeyi kalmaz. 

 
Dsg araçta agresif kullanılmadığında ortalama kaç binde Balata değişir arkadaşlar,araç 26 binde sanki frene basınca biraz fren sesi alıyorum hafif uğultu şeklinde

 
Normalde ilk 500 -1000 km sert fren yapılmaz die biliyorum fakat ???


Anlam veremedim???

Doğrusu nedir açaba bu video aklimi karıştırdı 

Bende degistiricem disk balata 1 ay sonra bakayım dedim konuyu görünce şaşırdım bu sekilde rotaj anlam veremedim ama adam yaptı :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@atolyemgaraj kullanımdan kullanıma göre değişir. Bizim 2014 Golf 1.2 tsi dsg ilk 40.000 civarı değişti 2. Balata daha erken bitti, 70.000 civarı ışığı yaktı. 3. Balat’a ile devam ediyoruz bakalım. Bitince önlerde ikaz fişi var ışığı yakar. 

 

Geri
Üst Alt