Golf Comfortline 1.4 TSI ‘dan Honda Civic’e ?


hsgur

Üye
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
70
Tepkime puanı
52
İsim
Seçkin
Selam tüm dostlara, 2018 1.4 TSI manuel comfortline sahibiyim, yeni zamlar malum, Passat Business veya Golf 8’e terfi beklerken bu zamlar nedeniyle rütbe bekleme cezası almış olduk.

Sorum şudur; kullananız var mı bilmiyorum ama bizim highline lardan bike dolu Honda 1.6 Executive Eco’ya geçmek nasıl fikir? Test sürüşü yapmadım, araç şu an 231.000 lira fakat ili aya kadar yok ve bu arada yüzde 5-8 zam görerek Ötv kademesini de yükselterek 280 bin bandına çıkacak yüksek olasılıkla. Ama araçtaki özellikler; standart sunroof, ısıtmalı deri koltuklar, geri görüş kamerası, app connect android bağlantısı, fabrikasyon LPG, 9 ileri cvt şanzıman paddleshift dahil hatırladıklarım.10 senedir VW kullanıyorum ama yukarıdaki özellikteki golfün 350 yi geçmesi artık yetti dedirtecek neredeyse. Hondanın konforu güvenliği ve kalitesini deneyimleyen forumdaşımız varsa aramızda değerli fikirlerini dinlemek şsterim, saygılar selamlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşla aynı zaman diliminde sıfır araçlarımızı aldık. O Executive  1.6 lpgli civic aldı ben 1.5 tsi highline aldım. Arkadaşım şuan sadece yıllık bakım için servise ilk kez gitti. Ben ise dsg arızalandı gittim. (1)  kabul ettiremedim bidaha gittim(2) yine kabul ettiremedim bidaha gittim(3) şanzımanım değişti bidaha gittim(4) Motor yağ eksiltti yine gittim.(5)Trim sesleri için yine gideceğim. 6.ya yüzüm yok bıktım. Servis de benden bıktı. Yıllık bakıma gideceğim (7)
Kararı siz verin artık.

 
@ack937 Hocam geçmiş olsun, bu da şans mı kısmet mi üzüldüm, paranızla rezil olmak işte, Allah yardımcınız olsun.

 
Herkesin beklentisi ve tecrübeleri farklı, ben en dolu civic için bile Golf'ten inmezdim. Hele ki 10 senedir vw kullanıyorsam...

Çok param olursa Lexus veya Nissan GT-R'a binebilirim, onun dışında japon akvaryumda güzel.

 
Simdiye kadar hep japon araçlarına binmis biri olarak, en son 2013 fb7 civic elegansimi satarak 2016 model 1.2 manuel comfortline golf aldim. Kaliteleri karşılaştırmak vw e hakaret olur. Honda dezavantajlari

Arac kalitesi kötü,

yalitim zayif,

servis aralığı kisa,

motor performansı cok kötü,

sicak asfaltta konfor idare eder ancak kotu yolda cok kötü,

Arac iç malzeme kalitesi cok kotu,

Avantajlari da var

Mekanik olarak saglam,

Yakit tuketimi lpg ile cok iyi

Yol tutuş iyi ama yalitim yuzunden guvensiz gibi duruyor.

Ayrıca bazı akla zarar ozellikleri de var

 
@hsgur Hocam bende sizin gibi Honda FC5 (sanırım bu kasa) düşündüm ama; 1) c sütünündaki göçük problemi, 2) yalıtım zayıflığı ve güvensizlik hissiyatı, 3) multimedya sisteminin rezalet olması ve 4) Motor performansının yerlerde oluşu gibi nedenlerden dolayı şu aralar Ford Focus bakınır oldum en azından Tork ve Hp var araçta. Ha hondanın en çok sevdiğim yanı ise motor şanzuman uyumu (ki çok hantal) ve dolaylı olarak sıkıntısız bir cvt kombinasyonu ile yakıt tüketiminin düşük oluşu (lpg) sayabilirim. Bir focuslara bakının derim.

 
Araçlara göre Beklentiler çok farklı.Bu forumda Hevesiniz kırılır :)

Hc malzeme olarak inanılmaz kalitesiz alalade bir araç gibi geldi.Eylül ayında sıfır almak istiyordum vites topuzundan ön panele kadar kalite yerlerdeydi.Bir önceki kasasının içi bile çok daha kaliteli duruyordu.İlk çıktığında güzel araç demiştim ta ki galeride görene kadar.

Ben golf aldığımdan beri 2 kez bakım için servise gittim yakın zamanda bir daha gideceğim güneşlik kullanmaktan sağ iç aynanın tutamacını kırdım :)

 
Böyle bir değişimde yaşanacak farklar,  golf için

Golfün toplum içerisinde edindiği marka ve model statüsünden vazgeçmek

Motor performansında golfu aramak

Tokluk, trimsizlik ve yalıtımdan vazgecmek. 

Civic için

Daha donanımlı bir araca binmek

Otomatik vites rahatlığı 

Sıfır araç olacak ve uzun vadede golfe göre daha genc bir araba olacak. 

Lpg sayesinde lehinize inanılmaz bir yakıt farkı olacak. 

Ha bence ekonomik açıdan da doğru hamle yapacaksınız. 

Bunlar artısı ekisisi ha bana sorarsanız ama bu kadar sene vw e binmiş birisi bazı önemli detayları göz ardı edip civice binebilir. Ancak golfünü arayacaktır. Bu da nasıl olur ve ya olmaz, kendi önceliklerinizi bunlara bakarak ortaya koymanız lazım. Ne golf ne civic dört dörtlük araçlar değil ancak önceliklerinize göre sonuc şekillenir. 

Golfün c segmentindeki en büyük artısı nispeten iyi işçilik, güzel yalıtım, trimsizlik tokluk. 

En büyük eksisi ise bence donanımsızlık. Highline olması gereken araç doluluğunda, özetle gırtlak boş. 

Özetle satın alırken para verilen şeylerin farkı var aslında. Ve önceliğinize göre onu siz belirleyeceksiniz. 

 
Golften önce 1.6 Corolla kullanıcısı olarak yazıyorum.
Herseyine alışırsın, ama o atmosferik motora alışamazsın hocam. Hele 1.4tsi gibi seri güçlü bir motordan sonra zor gelir.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@frknyldrm daha veciz bir cevap verilemezdi... bende öyle düşünüyodum. Araçların bulundukları klasman bölümü aynı değil... alışınca bırakamazsın. Denklemin tersinde de bence geçerli. Civic kullanan golfe geçmez sanırım

 
Düşüncelerim honda civic karakter olarak daha sportif, daha göz alıcı bir araç ve incelemelere göre sürüş keyfi daha yukarıda ama kalite, ergonomi ve teknoloji olarak golf daha stabil/iyi duruyor. Şahsen yumuşak malzeme olup olmaması benim ilk kriterlerim arasında değil, gönül isterki hiç plastik olmasın ama civic'in multimedya ekranı idare eder falan deği, bildiğimiz berbat mesela. Mutlaka test araçları bayide olması lazım, gidip bir test edin araçtan indiğinizde kendini aratacak mı, sahiplenebilecek misiniz bi canlı kanlı deneyimlenin.  Mekanik olarak 1.5turbo beslemeli motor daha doğru olacaktır ama yeni bir motor olduğu için  o sıkça bahsedilen japon sorunsuzluğuna sahip midir araştırmak lazım. ÖTV zammı öncesi honda civic hatchback ve ford focus sw st line düşüncelerimin arasındaydı ama şu an fiyatları min 80bin artmış gözüküyor. Hayal olarak kaldı. :)



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konuyu açan arkadaş araç tercihini yapmıştır herhalde ama konuyu araştıran arkadaşlar için yazıyorum. 30-35 tane araba alıp satarak epey araç kullanmış ve bahse konu Honda Civic FC5'i de bir yıl kullanmış, 4 aydır Golf 7 kullanan birisi olarak Civic almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi ses, gürültü, trim sesi, yol sesi vs ile Civic berbat bir araç bence, bir de bel fıtığı olan insanın binmekte zorlanacağı bir araç (çok alçak olduğu için). Tek olumlu yanı dışardan tipi güzel ve LPG'de az yakıyor ama aracın kaporta aksamı da teneke gibi. Oturduğum sitenin otoparkında Şahin geri geri çıkarken benim araca dokandırmıştı, Şahin'in yıllardır gevremiş plastik tamponu bile kırılmaz ve yamulmazken benim sağ arka çamurluk yırtılıp arka tampon çökmüştü. Arka C sütunundaki problem 2018'den sonra çözüldü. Benim gibi al-sat yapmak için Civic alınıp heves alınınca satılabilir, piyasası da enteresan şekilde hızlı ama alıp uzun süreler binerim diyenlere tavsiye etmiyorum.

 
@hsgur Honda sorunsuzluğu ile bilinen bir marka idi ama maalesef civic ile karizmayı çizdi ve marka değeri Türkiye'de düştü. Yerinizde olsam civic'i düşünmezdim.

Saygılar.

 

açıkça söylüyorum büyük  hata yaparsınız 

şahsen  heveslenim 2018  model eco exectuive  Honda aldım aksesuar  falan   gayet güzel oluyor ama gel  gelelim sürüş, konfor ve  hissiyata. tamamıyla sıfır , araba sollamak sıkıntı hızlanmak sıkıntı ses yalıtımı sıkıntı şahsen kendi fikrimi söylüyorum hiç bulaşmayın ben şahsen 8 ay  dayanabildim ve değiştim aracı .

 

Geri
Üst Alt