Golf Trim Sesleri


sefabucak

Üye
Katılım
16 Eki 2019
Mesajlar
65
Tepkime puanı
34
İsim
Sefa
Tüm herkese merhaba,

2019 Kasım ayında aldığım 0 km Golf 7.5 aracımı bu yaz köy yollarına(taşlı) koydum malum işlerden dolayı.Aracımda kısa sürede her yerinden ses gelmeye başladı. Araç standart bir araç böyle seslerin oluşması normal çünkü kullanılan malzemeler pekte kaliteli değil ama ülkemizdeki vergilerden dolayı fiyatlarda bildiğiniz üzere baya yükseldi. Bu açtığım konuda herkesin fikirlerini paylaşıp ileride bu ses problemlerini de yaşayacak forum üyelerimize çözüm olmasını istiyorum. İlk 3 problemin çözümünü bulamadım fakat 4. problemin çözümünü dün buldum. Eğer sizlerinde araçlarınızda trim sesi takırtı tukurtu sesleri varsa buradan paylaşın çözüm üretmeye çalışalım. Herkese şimdiden teşekkürler. 

1) Arada bir direksiyonu çevirirken çatır çutur kırılma sesi gibi birşey geliyor. Az önce test ettim. Çevirmeyince bile düz yoldayken bile gelebiliyor. Sesin kaynağının direksiyon mu veyahutta başka birşey mi olduğunu tam tespit etmiş değilim.

2) Bazen gaza basınca vites atana kadar göstergeden titreme sesi geliyor(vızzzz) diye. Sorunun kaynağını tam tespit edemedim fakat tahminimce gösterge camı titriyor gibi.

3) Şöfor kapısı camını yarım açıp bıraktığımda bi çatlama sesi gibi birşey geliyor. Camı kapattığımda ses yok oluyor.

4) Son olarak uzun süredir sesin nerden geldiğini bulmaya çalıştığım arka koltuklardan gelen en rahatsız edici ses. Kaç aydır araştırıyordum bu yüzden yetkili servise bile gittim geçenlerde fakat pandemi dolayısıyla çalışanlar izne çıkarılmıştı. 

Çözümü: Dün izlediğim bir videoda çözümünü buldum.Az önce koltuğu indirip sokakta bi kaç tur atınca ses kesildiğini farkettim. Ses arka koltuğu tutan demirden kaynaklıymış. Videoda bant ile çözüleceğini söylüyor. Videoyu aşağıya bırakıyorum. Dk: 2:20-3:10 arasında çözümü var.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3. sorunu çözmüştüm,  forumda var bulunca güncellerim

 
@ogzogz Tamamdır hocam teşekkürler haber bekliyorum. 

@Musdi Hocam ben İstanbul’da kullanıyordum hiçbir ses yoktu ta ki böyle bi arabayla taşlı yollara girene kadar. Size tavsiyem öyle yerlerde kullanmayın.

 
3) Şöfor kapısı camını yarım açıp bıraktığımda bi çatlama sesi gibi birşey geliyor. Camı kapattığımda ses yok oluyor.


3. sorunu çözmüştüm,  forumda var bulunca güncellerim


@ogzogz Tamamdır hocam teşekkürler haber bekliyorum. 
@sefabucak aşağıdaki gibi ayrıca konusuna da girip daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz

Yarı cam ya da tam cam açıkken çıkan sesi çözmüş bulunmaktayım. 

Ekli dosyayı görüntüle 29623

Sol üstte göründüğü gibi plastik malzeme zamanla esniyor ve cama değen siyah takoz görevi gören parça yeterli kalmıyor ve cam oynadığı için ses yapıyor.

Çözüm:

Diğer üç resimde görüldüğü gibi lastik parça ekleyerek çözebilirsiniz. Ben bisiklet iç lastiği kullandım. Plastik top vs gibi benzer malzemeler de iş görebilir. 

Tok kapı sesine devam..

 
@sefabucak hocam video güzel olmuş ancak bez bantı nerden alabilriz onun ililgili videoda bilgi yok siz biliyor msunz markası vs?

 
@ogzogz hocam bu işlemi nasıl yaptınız sökme takma vs zor mu bende de aynı sorun var

 
@major24 tşkler hocam az önce baktım buldum..:)nalburdan bakıcam önce olmadı satın alacağım.

 
O arka koltuktan gelen lanet sesin sebebi buymuş meğer.Son bir aydır olmaya başladı bende ve başlayınca kesintisiz geliyor.

Bazen de gelmiyor kafasına göre artık.

 
@sefabucak 2019 golf 7.5 sahibiyim sen gibi. Fakat bahsetmiş oldugun ilk 3 maddenin hiç birisine denk gelmedim. Üretim hatası olabilir sizin aracınızda. 

Servise gidip danışmanızda fayda olabilir...

 

@HsyN3455 hocam her araçta farklı sorunlar olabiliyor ama kronik sorunlar hemen hemen her araçta oluyor zamanla sizinkinde olursa şaşırmayın derim..

 

Geri
Üst Alt