Km düşürülmüş araç


Kemal007

Üye
Katılım
11 Nis 2020
Mesajlar
65
Tepkime puanı
19
İsim
Kemal üstboğa
Arkadaşlar herkese selamlar saygılar iyi akşamlar. Yaklaşık beş altı ay önce bi 2014 model golf7 mid.plus aldım tanıdığım bildiğim bi galeriden. Daha sonra aracı arkadaşım istedi ona sattım o alıp satmak istiyordu. Konya’dan bi öğretmen arkadaş alıcı oldu fiyatta falan anlaştılar. Tam çocuk aracı hemen sattım diye sevinirken öğretmen arkadaş doğrusunu yaparak hasar sorgu detayına bakmış ve araç 2019 yılında 205bin kmde kaza yapmış görünüyor ancak ben aldığımda araç 173bin kmde idi. Galerici arkadaşa durumu ilettik tabi hemen o da ben öyle bişey yapmadım benden önce YAPILMIŞTIR falan dedi. Şimdi ben ne yapmalıyım? Aracı 95bin TL’ye aldım 5-6 ay sonra 115bine arkadaşıma sattım. Arkadaşımda bir hafta içinde 125e anlaşmıştı öğretmen arkadaşla. Tabi ben bu arada arkadaşın verdiği 115bini de yedim. Başından böyle bi olay geçen biri oldu mu aramızda yada bana yol gösterecek fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

 
Resmiyette yapabileceğiniz pek birşey yok. Aldığınız galeri km yi düşürmemiş çünkü tarihler uyuşmuyor. Siz arkadaşınıza bu şekilde sat ettiğin zararı karşılayacağım diyeceksin. Tahminen 15 bin zarar eder gözüyle bak. 

 
@10ur ama ben neden km’si düşürülmüş bi aracı satmakla uğraşayım ki aracını geri alıp benim yada arkadaşımın mağduriyetini gidermesi gerekmez mi 😔

 
@Kemal007 galerici, siz ve arkadaşınız sorgulatmadan almışsınız üçünüzde, 

herkes ihmal etmiş. 

son alan zaten kâr ile satar her türlü, arkadaşta olsa ben zarar marar karşılamazdım

 
@Seastar76 galericinin de sözüne çok güvenmiyorum artık aslında artık bilmiyordum falan biraz hikaye gibi geldi bana

 
@Kemal007 haklısınız, onlar sorgulatmadan araba almaz. sigortacıdan da baktırmıştır. 

ama km farkı  fazla değil, ağır hasar olmasın yeterki. geçmiş olsun yinede

 
Satıcı taktiği şudur. Arabadan anlamayanın yanında çok bilmiş, arabadan anlayanın yanında "vallahi ben de bilmiyodum iki gözüm önüme aksın.." tarzında satıcılar vardır. Yani herşeyin yoluna ve yordamına göre cevap hazır. Sonra da buna ekmek parası diyip farklı bi boyut kazandırılır. Adı ticaret..

 
@Seastar76 @Seastar76 vallahi haklısınız ne desek boş hatanın büyüğü bizde babanın oğlundan alsan da sorgulatacaksın. Kesinlikle güvenmemek gerek.

 
@ogzogz liseden sınıf arkadaşımın kardeşi galerici ve sırf tanıdık yanlış yapmaz diye ağzımız daha önce başka galericilerden yandığından bu adama gittik. Ayrıca bana söylemediği başka şeyler de çıktı araçta bir iki parça daha boya falan gibi 

 
@Kemal007 siz aracı galeriden alırken hasarlı olduğunu biliyor muydunuz? 

Ekspertiz durumları nedir?

Arkadaşınız sizden satın alırken memnun değil miydi? 

Arkadaşınızın şuan satma nedeni nedir? 

Fiyatlar 95-115-125 acaba şimdi ne olacak nasıl satılacak merak ettim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt