Kapı Ayarları


Mugzy

Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
268
Tepkime puanı
159
Konum
Ankara
İsim
Arda
Selamlar arkadaşlar. Aracımı geçen hafta bir kaç şikayetle servise bırakmıştım. Bunların arasında sürücü kapısı döşemesinden gelen tıkırlılar da dahildi.

Aracı servisten aldıktan sonra farkettim ki sol ön kapının açılma kapanma sesi bariz değilmiş. Sol ön taraf puff diye sağ ön taraf çat diye (klasik tok kapı sesi!?) kapanıyor. Menteşelerin üstündeki plastik kapağı söktüğümde boyada atmalar gördüm. Sanırsam aklı evvel ustalar kendi kafasına göre kapı ayarlarıyla oynamış.

98C1F370-A55F-4D45-AAAC-8D3F3B7710D3.jpeg

Diğer kapıların menteşelerini de kontrol ettim hepsinde durum aynı. Acaba fabrika çıkışı son kontrollerde ayarlama yapılıyor olabilir mi?

Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Ve bu kapı sesini eski haline nasıl çeviririz? Acayip sinir bozucu, araca her iniş binişimde sinrilerim zıplıyor. Resmen arabanın kaderini değiştirmiş sevgili usta.

 
@Mugzy  kapı sesi servisten sonra degistiyse muhtemelen usta oynamistir hocam, vallahi servise daha da kötu hale getirirler diye sorun bahsetmekten cekinir oldum. Sol arka cami acarken  tak tak tak ses geliyor makara sesi gibi ama servise soyleyip döseme söktürmek mantikli gelmiyor.

 
Upvote 0
Fabrikada da ayar yapabiliyorlar. Kendi aracımda ön iki kapının alt menteseleri ayarlanmış.

Koca kafali servisin koca kafali çalışanı bir sikayetim üzerine sağ ön kapiyi cok iceriye almıştı.

Servis ya da sanayide ayarlatabilirsiniz. Kapidaki iki vida ile oynayınca ekspertizde sök-tak görünüyor. Bu da ayri bir çıkmaz[emoji2961]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Upvote 0
ben olsam islak mendil

yada peçeteyi sarar boyanın atmasını engelleyebildiğim kadar engellerdim

(ki kendi aracımda yada elimin yattığı işlemlerde yapıyorum,ayrıyeten birşey ustası filan da değilim, öğretmenim)

nazik birşekilde yapılsaymış boya atmazmış

ama ustanın umrunda olmaz ki

bu şekilde yaptım oldu zihniyeti aracı expertizde sök tak kanaatine pekala vardırabilir maalesef..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Kesinlikle haklısınız servislerden çekinir olduk. Kalifiye eleman çalıştırmak yok. Normalde elimden gelen işi kendim yapıyorum. Anladığım birşey olsaydı keşke. Eminim ki aramızda çoğu kişi servisteki ustalardan daha temiz çalışır.

Menteşeleri kapıya ve gövdeye bağlanan kısımları oynanmamış neyse ki. Sadece fotoğraf attığım kısımda müdahale var. Buna da sök tak derler mi bilemedim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Mugzy Sök-tak demezler (isini bilen expertiz), ayar yapilmis derler, aksi takdirde müdahale eder aciklarsiniz, sorun olmaz, cogu arabada var, özellikle kaputta

 
Upvote 0
Bende de cam tavan altındaki döşemeden trim sesi geliyor. Plastik bi aksam klips gibi demir parçaya vuruyor tespit ettim. Tamda kafamın üstünde rahatsız ediyor. Forum sayesinde döşemesi serviste zarar gören arkadaşların konularını okumuştum bu yüzden dokundurmayım diye karar verdim.  Aynı kısımda kendi aracımda bakayım oynama zedelenme var mı diye. Yazarım yine.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@krym ilk karşıma çıkan golf'ü expertize sokarken aracın kaput somunların'da oynama vardı orijinal ama sök tak var dedi. Konuyu bilmediğim yerden geldiği için vazgeçmiştim. İkinci araca bakmaya giderken benzer durumun kendisinde de olduğunu gördüm ama bu sefer olası durumları biliyordum, takılmadım bile. Seri numaralarını kontrol ettim ve her şey normal. Belki fabrikasyon veya ufak bir dokunmadan yatan bir sorun onu bilemeyeceğim tabii.

Sol kapıda benim de tok kapı sesi yok sağda normal, arka kapılarda da açıp kapatırken gıcırdama var. Ben tok kapı sesini içerdeki plastik aksamın absorbe ettiğini düşünüyordum.

 
Upvote 0
hocam o plastik kapağın altındaki 6 köşeli torx vida ayar vidası değil menteşe sabitleme vidası. onları çıkartırsanız kapı menteşelerden sökülüyor. fabrikanın boa işleminden sonra kapıyı montajlayıp sıktığı vida. ayar vidası ise menteşenin sağında ve solundaki vida büyük vidalar . ona da ayar yaptıysalar vidalardan belli olur. benim düşüncem fitilleri söktüler düzgün takamadılar gibi

 
Upvote 0
@Mugzy kontrol ettim. Sol arka kapıdaki aynı vidada sadece iz var. Diğer kapılarda yok. Ki hiç dokundurmadım aldığımdan beri.

 
Upvote 0
@Mugzy benim bildiğim kapı ayarı kilit karşılığından yapılıyor bunlar ne demeye kapı menteşesi ile uğraşmışlar ki?

Bu tecrübeniz araba yukatmaya bile servise giden servisten başka tanımam diyen bana göre arabadan anlamayan adamlara örnek olsun.

Arabasini sokaktaki taş kadar dahi seven adam servise gitmez gitse bile herseyini servisten sonra ustasına kontrol ettirir, ben servise gidipte saglam çıkan araba duymadım hiç.

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt