2012 TDI DSG Highline Aracım Ne Kadar Eder?


strayder

Üye
Katılım
10 Eki 2019
Mesajlar
358
Tepkime puanı
178
Konum
İstanbul
İsim
Berat
Arkadaşlar yakın zamanda bir bebek beklediğimizden dolayı a3 sedan ile aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat piyasa öyle oynak ki aracımın reel değerini kendim tespit edemedim. Sizden de fikir almak istedim. Aracım 125 bin km'de highline donanımı var. Extra olarak arka camlar orjinal karartılmış ve rcd330 noname cihaz takılı. 14 bin civarı hasar kaydı var. Fakat 11 küsürlük kısmı benden önceki sahibinde tarlaya girmesi sonucunda ön tampon değişmiş kaskodan. Hasarın tamamı oradan. Belgeleri elimde duruyor. Bende iken de eşime sağ taraftan servis aracı ufaktan vurdu ve ön arka kapıların yarısı ve çamurluğa lokal girildi. Onun dışında bir hatası yok. Sizce aracımın ederi nedir?

 
Forumdaki fiyat tavsiyeleri bana göre piyasanın baya bir gerisinde. Sahibindene girip kendi analizinizi kendiniz yapın derim.

 
@AhmetCakmak evet hocam öyle yapmayı düşünüyorum. O yüzden orjinali satmadım. Ama alan kişiye teklif sunacağım isterse üzerine koyup verebilirim. @Seastar76 değerleme siteleri saçma sapan teklifler veriyor hocam. Sahibinden 165 veriyor arabam 152 yani onlara güvenmiyorum ben. Reel değerini alıcı belirliyor. @dgn yaptım ama hocam saçma sapan fiyatlar yazanlar var ben bu arabaya 170 istemeye utanırım. 180 yazan var. Yani ben de yeni araç alacağım için gerçek değeri neyse onun üzerinden satmak istiyorum. Az çok buradaki kullanıcılar sağlam fikirler veriyor diye danışmak istedim. Çünkü burada alıcı da var satıcı da. Tecrübeliler yol gösteriyor :)

 
@strayder fiyat belirlemede aşağıdaki soruların cevaplarına göre değişiklik gösterebilir.

Servis bakımlı mı?

DSG arızası (kavrama değişimi ) oldu mu? Olduysa ne zaman kaç km'de?

Lastik durumu?

Akü durumu?

120bin bakımı(triger su pompasi vs değişimi) yapıldı mı? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz doğru söylüyorsunuz hocam. 80 bin km ye kadar servis bakımlı. Sonrası özel servis. Kavrama değişimi olmadı. Sanayide öz abim sayılabilecek dostum var. Herşeyini ona yaptırıyorum. Kavrama, dsg sistemi çok iyi durumda demişti geçenki bakımda. Ben 3. Sahibiyim. Benden önceki sahibi üniversitede doçent di 2 okulda ders verdiği için yolu sadece Eskişehir ve Ankara arasında yapmış. Lastikler 2017 ama yeni gibi. Kışlık takım ve yazlık takımı da var. Akü sıfır agm varta 2 ay önce taktırdım. 120 bin bakımını da aynı sırada yaptırdım. Triger değişti. 

 

Geri
Üst Alt