Lastik Paspas mı? Halı Paspas mı?


Lastik Paspas mı? Halı Paspas mı?

  • Her Daim Lastik Paspas

    Kullanılan: 51 38.3%
  • Her Daim Halı Paspas

    Kullanılan: 29 21.8%
  • Yazın Halı, Kışın Lastik Paspas

    Kullanılan: 53 39.8%

  • Kullanılan toplam oy
    133

alpercck

Üye
Katılım
30 Eki 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
42
İsim
Alper
Merhaba Arkadaşlar Golf 7 aracımı alalı neredeyse 1 yıl olacak. Benden önceki sahibi oldukça titizdi bu sebeple Aracın halı paspaslarının üzerine lastik paspasları da koyup bu şekilde kullanıyor idi. Bende bu kullanım şeklini hiç bozmadım, böylece aracın tabanı neredeyse hiç kirlenmemekte ama bunun doğru kullanımı sizce nedir? Kimi arkadaşlarım tüm yıl temizliği kolay olduğu için Lastik paspas kullanıyor. Halı paspas görüntüsü aslında bana daha güzel ve daha rahat gibi geliyor. Sizce nasıl kullanılmalı ve sizin kullanım alışkanlığınız nedir diye bir anket oluşturmak istedim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@alpercck Kış aylarında dolayısıyla suya maruz durumlarda suyun temasını izole adına lastik paspas seçiliyor.Yaz ve kuru ortamda ise konfor ve zerafet için halı paspas tercih edilebilir.Fakat ikisini aynı anda kullanmak ? !

 
Şehiriçi yaz kış havuzlu paspas.

Uzun yolda kesinlikle halı paspas. 

 
Kauçuk paspaslar bana ne kadar kaliteli olursa olsun uzun süreli kullanasım gelmiyor, kışın kauçuk paspasları koyduğumda, kış bitsede halı paspasları koysam diye ip çekiyorum. Uzun lafın kısası halı paspaslar daha çok hoşuma gidiyor. 

 
Aracımı aldığım günden beri (Mayıs 2016) servisten oldığım optimat paspası kullanırım, yaz kış fark etmez. Temizlemesi kışın biraz zahmetli ama paspas altına, kenarına vs. kesinlikle toz girmiyor.

 
Kendi aracımda havuzlu lastik paspas var temizliği çok kolay.

Eşimin aracında halı paspas var, temizleyene kadar canım çıkıyor...

Temizlesen bile ilk kullanımda aracın içi toz oluyor, piyano black yüzeylerde hemen belli oluyor

 
Ben de kauçuk paspas kullanıyorum, yaz kış sürekli bunlar var. 

Ancak değinmeden geçemeyeceğim konu şu ki, gözlerimle bizzat gördüğüm 2016 aracın halı  paspasları...

Sanıyorum alındığından beri hiç yıkamamıştır, yaz kış / yağmur, kar, çamur ve araçta 3 çocuk bulunduğundan mütevelli üzerine çubuk kraker, susam vs.. gibi bilimum dökülebilecek her türlü şey bulunmasına rağmen, 20dk lık süpürme ve çırpma işleminden sonra o gri renkli toz toprak ve kir içindeki tamamen gitti ve sanki ilk günkü haline döndü. 

Diyeceğim o ki bu halı paspaslar, asla oturmaya korktuğumuz alcantara koltuklar gibi değil. Hem çok sağlam ve kaliteli, hem de temizlemesi gerçekten kolay. 

 
Halı paspaslara kıyamıyorum :)  o yüzden kauçuk paspas kullanıyorum.

Halı paspas çok çabuk kirleniyor ve temizlemesi biraz zahmetli açıkçası tamam çok güzel duruyor, aracın sınıf atlamasına neden oluyor gibi görünüyor ama sonrası zahmetli maalesef. Halı paspasları koyduğum gibi daha ilk adımda toz oluyor ayak izinden gözüm götürmüyor :D  

 
Konuyu okurken neden havuzlu halı paspas üretilmiyor diye düşündüm bir an, havuzlu kauçuk paspasın üzerinde halı kaplama olacak şekilde paspaslar üretilse onun da müşterisi çıkar bence.  :D

Ben yaz-kış havuzlu kauçuk paspas kullanıyorum, memnunum. Halı paspas çabuk kirleniyor ve toza alerjim olduğu için bana pek uygun değil ama görsel olarak tabii ki halı paspas daha güzel (temizken). 

 
Halı paspas Golf ise plastik paspas reno clio'dur :)   Premium hissettiriyor.2 takım olursa 2-3 ayda bir yedeği makineye atın ilk günkü gibi acayip temiz ve vernel kokulu çıkıyor. :D  sağolsun Bülent hocadan aldığım yedek sayesinde ben öyle kullanıyorum halı paspası :)   

 


Geri
Üst Alt