Composition Colour(Çin malı Carplaylı Cihaz) kullanıcı deneyimlerim


Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
255
Tepkime puanı
244
Konum
Kocaeli
İsim
Serkan
Merhaba arkadaşlar bugün Ender Elektroniğe gizli özellikleri açtırmaya gittiğimde Composition Colour olarak geçen Carplaylı ekrandan taktırdım(2100 tl, daha uygun olan yerlerde var burası 2 yıl garanti verdi, montajdan ücret almadı vs. vs.) Eğer bu ekranı almak isteyen arkadaşlar varsa onlara bazı konularda bilgilendirmek istedim çünkü bilgi kirliliği çok,

-Ekran gerçekten göz alıcı ve boyut olarak eskisine göre bayağı büyük durdu.

-Son derece hızlı, telefona bağlanması çok hızlı, müzik geçişleri, sesli komut( konuşma işaretine basarak açılıyor), gelen çağrılar(direksiyondan ahize işaretine basarak) cevaplama çok hızlı.

- Bluetooth özelliği ile telefonunuzda müzik yoksa Bt ile müzik dediğinizde spotifydaki müziklerinizi otomatik olarak çalmaya başlıyor( Bluetooth üzerinden spotify açıksa albüm resimleri çıkmıyor.)

-Usb var, sd kart var Aux yok.(Amaç zaten auxdan kurtulmaktı.)

-Car menüsünde araç arızları, think blue, konfor tüketici çıkmıyor.

-Ben yandex kullanmama rağmen apple haritada güzel çalışıyor ve evi otomatik olarak gösteriyor 

-Radyo logoları çıkmıyor sadece frekans altında radyo ismi varsa yazıyor ve frekans olarak kaydediyor, 15 tane kanal kaydediyor, sola çekerek 5 erli olarak radyo gruplarına geçiş yapabiliyorsunuz.

-Müzik bilgileri MFA ekranına gelmiyor, arkadaş müzik menüsünü direkt sildi :)  

-Gel gelelim en büyük eksisine o da ses kalitesi, forumdaki arkadaşlar bahsetmişti ama ben gerçekten bu kadar kötü ses kalitesi olacağını tahmin etmemiştim :/  

Ekran takılır takılmaz Surf Mesa - ily (i love you baby) (feat. Emilee) şarkısını açtım ve o an farkı anladım, Spotify ile görüntülerde var bas arttırıcı gibi özellikleri değiştirince biraz düzelme oldu, ayrıca Power Fm uygulaması gerçekten çok başarılı radyoyu kullanmanıza gerek kalmıyor ve onunda ses kalitesi güzel bence,

Discovery pro almak maliyetli olduğu için ve bununda artısı ve eksisini bilerek aldım,

Tavsiye eder miyim? Bluetooth, müzik, carplay bunlar sonuçta ses odaklı şeyler eğer müzik dinlemeyi de seviyorsanız bu cihaz sizde biraz hayal kırıklığı yaratabilir? Ama ses kalitesine kulağım alışır, görsellik ve pratiklik benim için daha önemli diyorsanız alıp kullanabilirsiniz :)  

Ekrandan almayı düşünen arkadaşlar varsa öğrenmek istedikleri şeyler yazabilir, ekranı kurcalayıp geri dönüş yaparım :)  

-

IMG_2461.JPG

IMG_2462.JPG

IMG_2457.JPG

IMG_2460.JPG

IMG_2490.JPG

IMG_2478.PNG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
araç üzerinden ekolayzer ayarlarını kontrol ettiniz mi?

 
Hayırlı olsun güle güle kullanın, evet ekranın ses kalitesi hayal kırıklığı. Carplay bağlantısında ve bluetoothtan müzik çalmada bir tık daha iyi ama radyo için şunu söylemek mümkün : Berbat.

94 model Flash S aracımız vardı, onun orijinal teybi daha kaliteli ses veriyordu...

Ama tabii geri görüş desteklemesi ve carplay olmasından dolayı tercih ettim. Eski teybimde bluetooth vardı.Geri görüş için taktırdım.Mecburiyetim buydu :)  
Ama carplay keyifli ( 8' fiyatı fazla , ancak bunu yapabildik :)  )

İki eksisini de ben belirteyim; 
1-misal carplay ile bağlısınız.Radyo dinleyemiyorsunuz :)  carplay bağlı, radyo tuşuna basıp radyoya geçince bir süre çalıyor ama siz sesi açayım derken sesli komutu algılıyor carplay bağlı old için.Dolayısıyla radyoyu kapıyor :)  Hem navi kullanırım hem radyo dinlerim diye isteyenler için kötü bi durum bu 

2- Nadiren ısınıp restart ediyor kendini :/  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@muhammedakgunes 

1. durumu aynı anda yaşamak isteyen çok azdır diye düşünüyorum :)  

2. durumu bende fark ettim ekran bayağı ısınıyor eskisinde de öyle miydi hatırlamıyorum..

 
Güzel bilgi dizisi olmuş.

Şimdi çok değil  1 yıl evvel

Aliexpress üzerinden kargo-posta VERGİLENDİRME muhabetti öncesi 

Bu cihaz 650 lira mal bedeli ile  TR ye ulaşıyordu (usd kuru da o zamanki kur hani )

+200 lira montaj bedeli ile

Bu işi 850 ye kapatmak sadece 1 yıl öncesine kadar ultra mantık iken 

2100 lira F/P yi aşmış bana göre

Heleki yukarda bahsedildiği şekilde  ses kalitesindeki kayıp ile tereddüt katsayısı 2100 lira icin kayda değer engel gibi

Ama yinede ses kaybı Göreceli olarak ne miktar ne kadar kayıplı ? Bunu bizzat test etmek lazım

Kimine kabul edilebilir bir kayıptır

Kimine ooovvv çok kötü derecesinde dir??

Şuda bilimeli ki ? 

Highline mk,7 araçta da aux var 

Bir gün üşenmedim aux dan müzik kalitesi test ettim ?

Bana göre golflerde aux ses kaybı çok da abartı derecede değil.

Olay sene 2020 de kablo kullanma abukluğu.

Bu nedenle aux dan müzik dinleyen bence sound qualtiy de not kırmaz ama 

Kablo işleri evet gereksiz zahmetli osmanlı dönemi teknoloji

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@muhammedakgunes 

1. durumu aynı anda yaşamak isteyen çok azdır diye düşünüyorum :)  

2. durumu bende fark ettim ekran bayağı ısınıyor eskisinde de öyle miydi hatırlamıyorum..
Yok ben eskisinde hiç ısınma görmedim kullandığım süreçte, zaten carplay vs yok neden ısınsın ki :)  cihazı zorlayacak bi şey yoktu hiç :)   :)   :)  
 

benim eskisi geri görüş desteklese bluetooth vardı hiç değişmezdim, değişsem bile ses kalitesini farkettikten sonra geri dönerdim ona 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu cihazı bende kunllanmıştım yaklaşık 1 sene önce kadar ürün benim aldığım zamanlar savatage hocamın dediği gibi 650 tl 700 tl civarına geliyordu ozamanlar çerçevesiyle ne yalan söylüyeyim comfortline o 5 inç ekranını bilenler bilir tam bi facia cöp wv gerçekten koymaması gereken bi multimedialarından birisiydi golf gibi kaliteli bi araç bunu hak etmiyordu aldığımda yaklaşık 1 sene kadarda kunllandım ve o paraya alınıp alınabilecek en güzelde multimedia cihazıydı  fakat ses kalitesi arkadaşların dediği gibi 2014 model highline 5.8 o multimediasında bi müzik açtığımda sanki araçın içerisinde tesisat varmışcasına basslar vuruyordu fakat kendi araçıma geçtiğimde o da ne ses rezalet ötesi yani o günden sonra karar verdim orjinal multimedianın ne kadar aslında kaliteli ve wv herşeyi inceden inceye düşünüp yaptığını bi taraftan kısmış diğer taraftan yapmış gel gelelim gerçekten herşeyin OEM en iyisiymiş sonuç ne oldu komple gidip kablo tesisatı çektirdim torpido yuvasına cd calarlı bi ünite aldım gidip highline 8 ekranını aldım şuan keyfini sürüyorum sesde gerçekten içerisi konser alanına dönüyor şuan bakıyorum bu teyp fiyatı olmuş 2.100 tl açıkcası o paralara yaklaşıyorsanız 500-1000 tl fazla verip 6.5 oem ekranı taktırın hiç bişey taktıramıyorsanız :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2019 ve sonrası composition media 8" cihazlarda aux girişi artık bulunmuyor, usb de sadece 1 soket. Yanlız ses kalitesi gerçekten çok iyi, yani stock bir araçta ses kalitesi tizler ve basslar çok yerinde ki son ses dahi distortion yok. 

Eğer ses kalitesinden ödün verilerek 2100tl masraf yapılıyorsa "bence" fiyat/performans olarak çok değmez. 

Bir de ben navigasyon ve radyoyu çok sık aynı anda kullanan birisi olarak sanıyorum tercih etmezdim. 

 
2019 ve sonrası composition media 8" cihazlarda aux girişi artık bulunmuyor, usb de sadece 1 soket. Yanlız ses kalitesi gerçekten çok iyi, yani stock bir araçta ses kalitesi tizler ve basslar çok yerinde ki son ses dahi distortion yok. 

Eğer ses kalitesinden ödün verilerek 2100tl masraf yapılıyorsa "bence" fiyat/performans olarak çok değmez. 

Bir de ben navigasyon ve radyoyu çok sık aynı anda kullanan birisi olarak sanıyorum tercih etmezdim. 
Ben de navi ile radyoyu aynı anda kullandığımı düşünmezdim, ama kullanıyormuşum. Radyo o şekilde çalışmayınca onu farkettim. 
çakmaklıktan şarjı çekip tel ekranından yandexi kullanıyorum... carplay marplay kullanamıyorum bundan dolayı yani :)

keşke 7,5 comfortline medyası geri görüş destekleseydi de ona geçerdim, en azından orijinal medya olurdu güzel olurdu :)   

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@tiesay Ben Gebzede yaşıyorum, Gebzede radyo çekmez Metro Fm de ilahi çıkabilir, koskoca gebzede  adam gibi çeken bir radyo var o da radyo gözde(arif güvene selam olsun yaşıyorsa :)  ) o yüzden radyo pek kullanmıyorum istanbul tarafına geçince çekmeye başlıyor. Discovery Pro 2 ler 6500 tl den başlıyor, carplay ekleme falan 3 bin falan yazıyordu bugün facebook durum güncellemesinde volkswagenin. Bence vasat çalışan andorid teypler 2 bin tl yapıyorsa bence bu da o fiyat eder. :D  

 

@muhammedakgunes Bakalım deneyip göreceğiz çok değiştireceğimi sanmıyorum çünkü bayağı kullanışlı, çok sıkılırsam çıkarır satarım double ekran vardı onu da sattım zamanında :D  

 

Geri
Üst Alt