Balataları kontrol edin uyarısı


alpercck

Üye
Katılım
30 Eki 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
42
İsim
Alper
Merhaba arkadaşlar.

Bugün Edirne’den İstanbul’a dönerken park ettiğim yerde golf 7 aracım balataları kontrol edin diye bir uyarı verdi ve sonra aracı stop edip çalıştırdığımda uyarı yok oldu. Balatalarım bitmiş ise uyarı devamlı mı göstermekte yoksa bana olduğu şekilde bir kere gösterip uyarı yok olması balatalarımın bittiği anlamına mı gelmekte. Uyarıyı aldığım yer toprak alan ve oldukça tozlu idi, uyarıya bu sebep olmuş olabilir mi? Haftaya tekrar Edirneye gitmem gerekiyor ve bu arada servise gitmem çok zor bir ihtimal. Bu sebeple size durumu danışmak istedim. 

 
merhaba,

km bilgisi vermemişsiniz

yada disk durumu?

bir ara tipo aracımda başıma gelmişti,disklerin her birinde uyarı verecek sensör kabloları mevcut..

tozlu bir yer demişsiniz

alakalı da olabilir yada bir an bir temassızlıktan dolayı bu uyarıyı almış olabilirsiniz..

yine de kontrol ettirmekte fayda var, anlayabilirseniz disklerin olduğu kısma fener yardımı ile bakıp balata kalınlığı hakkında fikir edinebilirsiniz

bilemiyorsanız bir tamirciye baktırın derim

 
Upvote 0
@alpercck mantıken devamlı araç durumunda uyarı olarak kalmalı diye düşünüyorum. Ancak 1 defa uyarı verip daha sonra vermiyorsa 3000 km daha dayanacaktır. (Emin değilim ama uyarı fişi yerinden oynamış da olabilir)

Gözle kontrol edebilirsiniz. 
balata+sens%25C3%25B6r%25C3%25BC2.JPG
resimdeki aşınma sensörüne temas edecek kadar aşınmışsa ömrü bitmiştir.

En kısa zamanda kontrol ettirin

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Kendim göz ile kontrol edeceğim, dediğiniz gibi anlayamazsam ustaya göstereceğim. Bu arada araç 57.000 km de ve balatalar fabrika çıkış balataları. 60.000 de bakım yaptıracağım. En azından 3000 km daha idare edebilirse harika olur.

 
Upvote 0
Kendim göz ile kontrol edeceğim, dediğiniz gibi anlayamazsam ustaya göstereceğim. Bu arada araç 57.000 km de ve balatalar fabrika çıkış balataları. 60.000 de bakım yaptıracağım. En azından 3000 km daha idare edebilirse harika olur.
Hayırlı günler. Kendiniz de bakabilirsiniz. Bence önler hala aynı ise değiştirin mutlaka. Önler çabuk aşınıyor. Ben balatalaro ve alt takımları sürwkli kontrol ederim. Babamın aracında da ses yapıyordu, bitmemişti ama değiştirdim. [emoji106] geçmiş olsun


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Upvote 0
Balata kullanıma bağlı ömrü değişir dendiği gibi kontrol fişi temasından kaynaklı uyarıyı verir . Kontak kapa açtan sonra kesilebilir ama sonradan tekrar verecektir. Bidahaki bakıma balata ve o kontrol fişini değişmesi gerekli çoğu yer aöylemez ancak o fişlerin değişmesi lazım ve ucuz bir malzeme.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Upvote 0
Tekrar Merhaba Arkadaşlar. Maalesef Edirne’de iken balatalarla ilgili tekrar uyarı aldım ve artık uyarı devamlı gözüküyor. Keşan Mercan Servisini aradım ve yarın aracı götürüp balataları değiştireceğim. Yalnız size soracağım balatalarda eko seri var mıydı? Elimizde tek tip orjinal balata var eko mudur değil midir bilmiyorum dedi servis randevusu aldığım kişi. Eko seri balatayı nasıl anlarım? Ön balatalar işçilik dahil %15 zubizu indirimi ile 420tl fiyat verdiler. Belki balatalar eko mu değil mi fiyat yardımcı olur diye belirtmek istedim.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt