Debriyajdan gelen anormal tikirti sesi


umutgolf7

Üye
Katılım
29 Mar 2020
Mesajlar
92
Tepkime puanı
81
İsim
Umut
Herkese iyi aksamlar saglikli gunler. 

Degerli ustadlarim aracimin debriyajindan garip bir ses geldi hemen videoya aldim paylasiyorum sizce sorun nedir?


Debriyaj bilyasi olabilir mi? Arac 64 binde ve yuklu trafikte kullanilmadi hic baski sorunu beklemiyordum.

Aksam disariya ciktim aracimla ilk calistirmada hicbir ses yoktu donup gelene kadar da muzik acikti yolda olduysa da farketmedim. Garaja girdim en son inerken sessizlikte araci viteste birakmak icin debriyaja bastigimda bu sesi farkettim. Sifir yanasmak icin autoholdu iptal edip kademe kademe saliyorum arabayi ilk basta devreden cikmadi sonra dustu falan acaba autohold ile iletisim kuran sensor (mekanik ise) onun sesi olabilir mi diye dusunmedim de degil.

Duzeltme: araci videodan sonra calistirip garaj icinde ileri geri yaptim birkac defa. Ses yine var fakat siddeti biraz azaldi gibi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dun gece araci videodaki haliyle birakmistim. Sabah servise ugramak uzere yola ciktim. Ne araci calistirirken ne de sonrasinda en ufak bir ses yok. Yine de evim cok yakin Eskisehir Asil'e ugradim. Servis danismani 1 dk sini bile ayirmak istemedi sanziman ici kapali kutu bilemeyiz dedi gecti gitti . Iceride ustalarin yanina gittigimde Sesin disardan geldigini debriyaj pedalinin plastik aksamindan oldugunu endise etmememi soylediler . Ses yine baslarsa gel bulalim dediler ayrildik bakalim hayirlisi.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt