1.6 Dizel sesli mi çalışıyor


Memedali

Yeni Üye
Katılım
20 Tem 2020
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
İsim
Mehmet Ali
Merhaba

Golf alma arefesindeyim. Henüz modeli netleştirmedim. 1.2 benzin, 1.4 benzin, 1.6 dizel. Acelem  yok. Sanırım fiyatların düşmesini bekleyeceğim. Dizel kullanıcılarına bir sorum olacaktı.

Daha önce Fiat 1.3 dizel ve Ford 1.4 dizel araçlar kullandım. Bana motor sesleri yüksek geliyordu. Bunların dışında Volkswagen Polo'nun 1.2 dizelini de oldukça gürültücü buldum. Hatta bazen sarsıntı benzeri durumlar oluyordu. Arabada müzik dinlemeyi seven biriyim. Kimi dizel arabalarda müzik sesi  ses seviyesi düşükken anlaşılmıyor. Yükseltip bangır bangır dinlemek zorunda kalıyorsun. Hoş değil.

1.6 Golf dizel motoru sesli çalışıyor mu, içeri ses veriyor mu, yalıtımı nasıl, sarsıntılı mı çalışıyor, yol sesi içeri giriyor mu vb genel bilgi verir misiniz?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, bahsettiğiniz 1.6 dizel arkadaşımda var. Önceki nesillere göre daha iyi ama bana göre hala çok sesli ve arkalar bağımsız süspansiyon olmadığından dolayı çok konforsuz. 1.5 TSI varken 1.6 tercih etmemenizi öneririm. 1.5 TSI kullanıcısıyım ve istanbul içi ortalamam 5.9 - 6.3, uzun yolda 4.2 gördüm. Sürekli agresif kullanmıyorsanız yakıt tüketimi sizin tatmin edecektir.

 
Upvote 0
1.2 TSI aracımı almadan önce ben de Dizel baktım. Rakipleri kadar gürültülü olmasa da yine de gürültü vardı, kapıyı açınca da yanmış yağ kokusu gibi dizele has olan koku direkt burnuma vurmuştu. Ekonomi isteyen insanlar için çekilebilir bir gürültü olduğunu düşünüyorum.

Yakıt tüketimi sizin için çok dert olacaksa TSI motorlardan uzak durun derim. TSI motoru eğer bomboş istanbulda sürerseniz şehir içi 5-6 lt değerlerini yakalarsanız fakat hafif trafikte bu 7-8 lt'yi bulur, köprü trafiğinde ise hafif eğim de varsa 10 lt yakarsınız. Bunun aksini söyleyen insan fanatiktir ve yalan söylüyordur.

TSI motor ile klima da kapalı bir şekilde 8 lt yaktığım trafikte arkadaşım dizel aracı (astra j sedan 1.6 otomatik) ile 5.5 lt yakıyordu.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam 2014 comfortline dizel kullanıcısıyım bu motorun sesi tok ve tatlı olduğu için beni hiç rahatsız etmiyor multijet veya veya bi reno motoru gibi itici dizel sesi yok tabi herkezin kendi düşüncesi şöylede bişey var dizel kullanıcıysanız daha önce pişman olacağınızı sanmam

 
Upvote 0
@Memedali arkadaşlar zaten yazmışlar ben sadece tek bir konuya değineceğim fiyatların düşmesini bekliyorum yazmışsınız öyle bir düşünceniz varsa hüsrana uğrayabilirsiniz söyleyim, euro 8 i geçti türkiyede araç fiyatlarının düşme ihtimali halley kuyruklu yıldızının dünyaya çarpma ihtimalinden düşük.

 
Upvote 0
@Sinanmiray hocama katılıyorum.Aracım dizel fakat ses sorunu var diye dile getirilebilecek bir rahatsızlıkla karşılaşmadım şu ana kadar.

Daha da ilginci önceki araç toyota coralla 1.4 dizel idi.Şoför (!!!)arkadaşımdam yakıt almasını rica etmiştim.İstasyondan tlf edip motirin mi / benzin mi diye sormuştu! O kadar ki fark edilmiyordu.Golf aracımızda bu kadar değilse bile ses kirliği diyebileceğim bir durumla henüz karşılaşmadım.

Elbet aracın motor bakımı yıpranmışlığı km yüksekliği sesi direkt etkileyen nedenlerdir.

 
Upvote 0
Ben sorudaki fiyat beklentisinde takıldım. Fiyatlar düşmez. Belki son zamanlara kıyasla daha yavaş artışlar olur ama düşmez. Hatta son günlerde altinda yaşanan hareketlilik bence fiyatlarin daha da artmasina sebep olacak.

Sorunuza gelince.. ben hem ford tdci hem de Peugeot hdi dizel motorlari yillarca kullandim. 1.6 tdi golf cok yakin bir arkadasimda var. Gürültü seviyesi illa ki benzinliyle kiyaslanamaz, ama rahatsiz edici degil. Mesela Fiesta’da yanımdakiyle normal tonlarda konuşamiyorduk neredeyse. Golfte böyle bir sorun yok.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Upvote 0
Leonda uzun süre kullandım 1.6 tdi harbi arabadan soğutmuştu beni leonun yalıtımıda bıraz daha zayıf olunca çekilmez hal almıştı. Daha sonra 308 e hdi ve bluehdi benzinli gibi gelmişti tdi motoru sevmiyorum açıkçası.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam 2014 comfortline dizel kullanıcısıyım bu motorun sesi tok ve tatlı olduğu için beni hiç rahatsız etmiyor multijet veya veya bi reno motoru gibi itici dizel sesi yok tabi herkezin kendi düşüncesi şöylede bişey var dizel kullanıcıysanız daha önce pişman olacağınızı sanmam
katılıyorum hocam sesi sadece biraz hor kullanınca artıyor ama harici güzel bazen hoşuma gittiği bile oluyor :)  

 
Upvote 0
90 larda !

Pompada litrede %20  ucuz durumu var dı motorinin 

Tsi ın keşfedilmedigi bu yıllarda 

Benzinli 102 hp Atmoferik hitlere göre 1.9 tdi avantajı da %35

1.6 benzinli golf şehirici verisi 10 

1.9 tdi golf sehirici verisi 6,5 

%35 fark burdan geliyor.

Pompada %20 

Fabrika verisinde %35

Eder %55

Günümüzde 

1.0 tsi 1.6 tdi tüketim makası taş çatlasa pompadaki %6-7  lik fark da dahil max %25 ekonomi getirir tdi icin

Yeter mi ? 

Bence yetmez ?

 %55 ekonomili bi araçta dizel sesi falan duyulmaz , cepte kalan paraların sesi motorun sesini bastırır.

Şu an dizel sesi DİNLEYENLER haklılar ! 

Evet ses geliyor! Ama ses geldigi icin degil, tsi dan hiç ses gelmedigi icin bu fark var 

Sese takılan sesi duyar...

%55 az yakan dizel  araçta ses yok yada önemli degil diyen %99 çıkar

 
Upvote 0
2015 model 1.6 tdi golf aracımı yaklaşık 2 yıl kullandım. Dizel sesi beni oldukça rahatsız ediyordu. Özellikle uzun yolda beni sağır ediyordu resmen 140-150 km'lerde. Şuan da dizel a3 kullanıyorum. İç yalıtımı sebebiyle golf'e göre dizel sesi oldukça başarılı. Ancak yineden bir benzinli değil. Ses konusunda hep benzinli araçların gürültüsüzlüğüne özenmişimdir ancak yakıt ekonomisinden vazgeçemiyorum maalesef. Özetle wv gurubu passat'da dahil olmak üzere hep bir dizel gürültüsü mevcut.

Yukarıda bir arkadaşımız 308 1.6 bluehdi motorun sessizliğinden bahsetmiş. Sonuna kadar hak veriyorum. Resmen benzinli gibi çalışıyor. Bu anlamda dilze sessizliği ve ekonomisi konusunda peugeot daha başarılı. Alman grubu araçlar dizel motorlarını bir türlü güncelleyemediler maalesef.

 
Upvote 0

Kesinlikle sesli çalışıyor hocam. Ama 7,5’ta sanki daha sesli. 
 

Önceki arabam 2013 highline manueldi şimdiki 2019 comfortline. Yol rüzgar motor sesi önceki arabamda bu kadar fazla değildi.
 

Özellikle motor sesi golf e yakışmayacak seviyede.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt