Yaz Aylarında Refüj Sulama


ogzogz

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
5,715
İsim
Ogz
Yaz aylarında trafikte tehlike oluşturacak bir durum refüj sulamaları.

Özellikle motorsiklet kullanıcıları açısından büyük risk oluşturuyor. 

Bugün rastladığım bir haberde, adam motorsikletiyle sulamanın olduğu yerden geçerken yola sıçrayan su sebebiyle kayıp düşüyor. Sıyrıklarla atlatmış.

Araç sürücüsü olarak böyle yollarda daha dikkatli yol almak gerektiğini düşünüyorum. Neyin ne zaman geleceği belli olmaz ama ola ki önümüzde motor varsa, yukardaki olayı hayal bile etmek insanı ürkütüyor. 

İnsan ister istemez yaz aylarında yolda su vs. beklemiyor.

Bilindiği gibi yaz aylarından sonra ilk yağışlarda yollar çok kaygan olur. Bunu düşününce de sulama yapan ya da bu sistemler ile görevli personelin daha dikkatli olması düşüncesindeyim.

Bir de galiba bana denk geliyor. Ne zaman araç yıkanmış ve temiz olsa, mutlaka refüjlerde sulama oluyor :)  

Neyse, bi daha yıkarız cana gelmesin.

 
Motosiklet kullanirken en tirstigim şeylerden biridir

Istedigin kadar yeni iyi lastik olsun viraj da yatik durumda kurtuluş çok zor

Bu yüzden vefat eden çok motorcu var geçenlerde bir motosikletli polis vefat etmişti sanirim

 
benim de çok takıldığım konu bu, çimlerden ağaçlardan çok yola geliyor su. Geçen yıllarda bir polis şehit olmuştu refüjten yola akan sular yüzünden.

 
Sulama yapanlar başında beklemeli bence. Muslukları açıp kayboluyor galiba. Halbuki, nerede fazla nerede az akıyor, nerede fıskiye arızalı ya da yönü ayarsız, tespit edip onarım yapılmalı. 

Ne gerek var bu kadar basit bir sebepten kaza ya da ölümler olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Ysn
Güzel bir konu olmuş hocam eline sağlık. Ben de genelde gece yarısı araba yıkamaktan döndüğüm için genelde karşılaştığım bir durum. Ben çözümü ara yollara girmekte buldum. Ama sanırım sistemi otomatik yapmışlar belli saatlerde çalışıp duruyor ama nereye ne kadar sulama yapıyor yada ayarında bir bozukluk varmı diye kontrol edilmiyor. Çimlerden, çiçeklerden daha çok yolda su oluyor maşallah.

Bir de sulama sistemi olmayanlarda belediye yada itfaiye Allah ne verdiyse çapı bilmem kaç cm koca hortumlarla sözde sulama yapıyorlar. Durum tabii ki hep aynı ..

 
motor kullandığım zamanlarda kabusumdu her gördüğümde bir motosiklet düşmesin diye dua ediyorum 

 
Bu olay birkaç sene önce yaşanan kafa kopmalı motor kazasından sonra çok gündem olmuştu.

O dönem hatırladığım kadarıyla bir takım düzenlemeler yapılmıştı.

Eskiye nazaran daha az olmakla birlikte hala sulanan yerleri ben de görüyorum.

Motor kullanan arkadaşlara bol sabırlar diliyorum :(  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tehlikeli ve kısmen yanlış uygulama bulduğum bir yöntem. Damlama yapılsın yada başka çözüm olsun 21. yy da fıskiye, ile hele ki dediğiniz gibi ağaçtan çok yola akan sudan bahsetmiyorum bile, ile sulama olmamalı diye düşünüyorum hocam. 

Yani ne bileyim gece yapılsın, az yoğun olunan saatlerde yapılsın, akıllı sistemler kurulsun vs. o kadar gereksiz Ar-Ge yatırımı yapılırken bunun gibi önemli olaylar göz ardi ediliyor maalesef.

Tabiki bu durumda can tehlikesi var ki Allah esirgesin çok dikkatli olmak lazım. 

 
Bugün evden ciktim, alisverise gidiyorum

Yanyoldan E-5'e baglaniyorum, baglanti yolu virajli, herzaman gittigim yol, bombos, hic araba yok

Viraji aliyorum ama sürekli gittigim yol oldugu icin ve bos oldugu icin cok dikkatli degilim, ne olabiliriki????

Viraji alirken en kör noktada, nasil anlatayim bilemiyorum, en kör noktasi iste, en egimli kismi diyeyim

Iste tam orada birtane toyota corolla 93-94 model, dörtlüleri yakmis-durmus, benim onu dibine kadar gelmeden görme sansim yok, iste tam oraya parketmis!!

Allaaahhh!!! deyip sola attim virajda!! Orada trafik olur, 2 serit tin tin... baglaniriz E-5'e, ama iste sansima sol taraf bos.

Peki adam niye durmus dörtlüleri yakmis?

Lasitigi mi patlamis? Araba hararet mi yapmis? Bozulmus mu?

Hayir!!!

Ogluna cisini yaptiriyordu!!!! Cisi gelmis cocugun, tezekli köyü zannetmis!!!! Parketmis arabasini, Cisini yaptiriyordu!!!!

@ogzogz Islak Refüj???? Burasi Türkiye :) Ama tabiki bunada dikkat edilmesi lazim, herseye dikkat edilmesi lazim, gözünüzü yoldan ayirmayin

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Türkiye de kültürün en az olduğu yerlerden birisi trafik bence. Her anlamda. Yol güvenliğinden tutun araç kullanma adabına kadar. Özellikle bu sulama olayları bağlantı yollarında, virajlarda çok olabiliyor ve asıl tehlikeli olan yerler de oralar zaten. İnsanlar buralarda hem su israfı yapıyor hem de tehlikeli bir durum yaratıyorlar ve bunu bir iş sanıyorlar. Kafa yapılarının acilen değişmesi gerek

 
Refuş Sulanması Özellikle Güney ve Sıcak illerimizde hayli fazla. Alanya dada çok rastladığım bir durum. Hem motor hemde araçlar için tehlike arz ediyor. Çok dikkat etmek gerekli.

Motorlar için çok daha büyük tehlike teker kayması vb için.

Birde  Aracı yeni yıkadığımda önümdeki araçların su atmasıyla Kirlenmesine sebep oluyor :)  

 

Sanırım ki beledilerdeki park bahçe müdürlüklerinin işgüzarlıkları, adam akıllı bir sulama sistemi geliştiremediler, haala 4. dünya ülkesi gibi sulamaları tankerler ile yapıyorlar, seneler önce bir gazete haberinde cadde de halı yıkayan kişiler yüzünden yola su gitmesi sonucu kayan arabaları görmüştük.

https://www.haberler.com/istanbul-hali-yikama-yine-kazaya-neden-oldu-haberi/

 

Geri
Üst Alt