Konsolosluktan Vekaletname / Adres Beyanı / Noter Satışı Hk.


Alii

Katılımcı Üye
 
Katılım
21 Eyl 2019
Mesajlar
1,306
Tepkime puanı
1,805
Konum
Muğla
İsim
Ali
Merhabalar, 

Şu an İsviçre'de bulunuyorum ve Türkiye'de olan motorumu satmak niyetindeyim. Bu nedenle bir takım evrak işlerine girdim ama ilk aşamasından daha kötü olmuş durumda birazcık. Belki deneyiminiz vardır diye size sormak istedim. 

Türkiye Cenevre Başkonsolosluğu'na gidip Motorumun satışı için Türkiye'ye vekaletname vermek istediğimi söyledim. Öncelikle Cenevre içi adres beyanı yapmam gerektiğini söylediler, yaptım. Daha sonra Motorumu satacak kişi adına vekaletname çıkarttık. Buraya kadar herşey yolunda. 

Motorumu biri almak istedi, gitmiş görmüş beğenmiş. Fiyatta da anlaştık. Bugün notere gittiler satış devri için. Fakat işlerin karma karışık bir hal aldığını bu aşamada anladım. Cenevreye adres beyanı yaptığım için TR Mersis sisteminde adresim gözükmüyormuş ve TR adresim olmadığı için herhangi bir satış yapamazmışım. Türkiye'ye yine adres beyanında bulunmam gerekiyor, ama şu an Cenevre'de yaşamaya devam ediyorum :) Böyle garip bir ikilem ile motoru satamadım.

Bayram için haftaya Türkiye'ye geleceğim fakat Muğla'ya gidemeyeceğim. Ben Muğla için adres beyanımı İstanbul'da herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden verebilir miyim? Bu konularda herhangi bir tecrübesi olan var mı acaba? Yurtdışı vekalet ile araç satmak, adres beyanı vs. 

Ben bu durumda açıkcası Konsolosluğu biraz suçluyorum, TR adresi olmadan araç satışı yapamayacağımı biliyorlarmış çünkü, ben olayı anlatırken bildiklerinin farkına vardım. Bile bile neden vekalet çıkarttılar, benim adres bilgilerimi neden değiştirdiler çözemedim. Kısır bir döngü oldu. 

Şu an esas soru istanbuldan Muğla için adres beyanı yapıp yapamayacağım. 

İlginiz için teşekkürler 

 
E devletten adres değişikliği olmuyor mu denediniz mi?

 
@Golftdi Vekaleti Pazartesi günü verdim. Dolayısı ile pazartesi yurtdışına çektiler benim ikamet adresimi. Şimdi denedim siz söyledikten sonra 20 gün içinde adres değişikliği yapıldığı için ilçe nüfus müdürlüğüne gitmemi istedi sistem :(  

 
Hocam nüfus işleri herhangi bir ilde yada ilçede kolaylıkla yapılabilir. Sorun yaşamazsınız. Nüfus müdürü tanıdığım var benimde bir işim nüfus müdürlüğüne. Lakin bende Muğla ‘dayım. İstanbul’da olsam severek yardım ederdim.

 
@İlker34 Çok sağol İlker abi. Şöyle bir soru sorayım o zaman sana Ailemin yanına aldırabilmem için ikametgahı onlarında gelmesi gerekiyor mu nüfus müdürlüğüne? Yani İstanbul'a indiğim zaman Pendik Nüfus Müdürlüğünden İzmir Bornova'da yaşıyan ailemin yanına aldırabilir miyim kendimi beyan ile? Aile'den birinin yanımda olması gerekiyor mu?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hiç sorun yaşamazsın hocam . Sonuçta ailen. Nüfus suretinde isimleri var.  Kolayca yapabilirsin. 

 

Geri
Üst Alt