2015 1.2 Tsi Soğukken İlk Çalıştırmada Gelen Ses


mefkud

Yeni Üye
Katılım
17 Tem 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
3
İsim
azel
Motor soğukken ilk çalıştırmada 5 - 10 saniye arası gelen bu ses kafama takıldı ve sanayide usta usta gezdim. Çok sağlıklı bir bilgi alamadım, bana herkes zincir sesi tsi motorlarda normal kafana takma birşey olmaz dediler. Sonradan öğrendimki benim aracımda zincir yok kayış var. Bu zincir sesi teoriside ölmüş oldu (aracım 2015 1.2 tsi polo). Detaylı araştırmalarım sonucunda bu sesin konumlandırıcı'dan (kam mili ayar ünitesi, dereceli eksantrik dişlisi ve vanos gibi isimleri var) geldiği kanısına vardım.Temmuz 2020 fiyat araştırması sonucunda serviste 2650tl parça + tahmini 500tl işçilk ücreti gibi bir tutardan bahsedildi. Özel serviste ise 2500tl parça ve 250tl işçilik ücreti talep edildi. Şuan için parça değişimine gitmedim. Liqui Moly motor temizleyici aldım ve eski yağın içerisine koyarak 10dk rolantide çalıştırdım. Sonrasında eski yağı boşaltıp uygun yollu bir yağ koyup durulama amaçlı 10 - 15 dakika dolaştım. Sonra bu yağıda boşaltıp kaliteli yağ olarak Liqui Moly Top Tec 4200 5 30 yağ koyarak filtrelerle beraber değişim sağladım. Ama malesef ses sorunum hala düzelmedi. Yalnız marş süresinde kısalma, motor ısınınca daha sessiz bir çalışma ve yakıt tüketiminde düşme oldu (rölantide 0.4 - 0.5 yakıyor. Yağ değişimi öncesi 0.7 seviyesindeydi). Çok sağlıksız bilgiler dolaşıyor, birşey olmaz diyenlerde var tehlikeli diyende. Aynı sorunu yaşayan veya çözüme ulaşan varsa  yazarsa sevinirim.

Tamamen soğukken ilk çalıştırma;

(Tamamen soğukken ilk çalışma yüksek devirle çalışıyor ve video sonuna doğru devir düşüyor. Buradaki konu olan ses ilk 5 - 10 saniye)



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mefkud sorun yok normal hersey. Benzinli motorun ilk çalışması böyle genel olarak. ısınmış olduğundan sonraki çalışması da daha sessiz olması da normal. 

 
@ogzogz Geri dönüş için teşekkürler. Umarım dediğiniz gibidir.

 
@ogzogz Geri dönüş için teşekkürler. Umarım dediğiniz gibidir.
Normal olan ilk soğuk motorun yüksek devire çıkması ve daha sonra düşmesi. Isınmış motorun da gün içinde çalıştırırken devrin kısa süre yükselip düşmesi. 

Bahsettiğiniz sesler için de ustalara güvenmek durumundasınız. Eğer ki şüpheleriniz varsa yetkili servisi tavsiye ederim.

Sağdan soldan duyma durumlarında ise yok o parça yok bu parça diye diye sorununuz çözüledebilir, ya da sadece değiştirdiğiniz parçalarla sadece harcama yapmış olursunuz.

Ses ile ilgili daha önce de aynı durum ile karşılaşmış birileri varsa da cevap verebilirler. 

Sonuç olarak sadece yorum yapıyorum. Bi bakmışsınız yarın marş da almayadabilir. 

 
@mefkud ben size 10 tane farklı aracın videosunu atayım hepsinde bu sekilde ses aracında kesinlikle sorun yok sakin ola biryerinle oynatma.. Zamanında bende araştırdım neredeyse hepsinde var bu ses için rahat etsin... 

 
@mefkud için rahat olsun arabanin sesinde hiçbir sorun yok saat gibi maşallah.. Hatta benim golfumden bile sessiz 1.2 tsi benimkiside

 
@Mertcan33 @Mertcan33 Aracı yaklaşık 1 ay önce aldım. Bu ses sorunu dışında herşey olması gerekenden daha iyi. Videoda tam belli olmuyor ama ilk videodaki ilk çalıltırmada 5 saniye kadar şıkırtılı bir ses geliyor be arkasını yüksek devir sesi devam ediyor. Yeni yağ değişimi yaptım, benden önceki sahibi castrol 5w 30 yağ ile bakım yaptırmış. Ben Liqui Moly Top Tec 4200 5w 30 yağ koydum. Yağ değişimi sonrası rölantide çalışma sesinde bayağı bi düşme oldu. Hatta yakıt tüketimi düştü ve marş alma hızlandı.  Tecrübe yanıtınıza dayanarak içim rahatlamış oldu 

 
bir sorun olarak görünmüyor ama konuyu takip edeyim. ben de cok araştırdım bu sorunu. 

 
@mefkud 2014 1.2 tsi sahibiyim.benim araçta aynı şekilde.hatta ben de sizin gibi çok takılmıştım bu sese bir çok yere gösterdim normal dediler.içinizi ferah tutun.🙂.yinede sizi takip edeyim varsa bir sıkıntı ben de öğrenirim 👍

 
@oktay__87 Buraya konu açtıktan sonra gelen geri dönüş yanıtlarından sonra içim rahatladı. Çünkü kimseden sağlıklı bir bilgi alamamıştım. Takibe devam, dahada yazanlar bilgilendirenler olacaktır sanırım.

 
aynı ses bende de var. 3 sn tırrr diye geliyor sonra kesiyor. Bana da marş motoru dişlisi geri çekerken takılıyor ondan dediler. Temizleyip gideriliyormuş. Aksi halde rulman değişimi olur dediler. Devam ediyorum bu şekilde. Kışın daha az geliyor nedense.

 
Maşallah 1.2 tsi ın sesi 2 ayda bir gündem oluyor forumda :)  

 

@mefkud merhaba uzun zaman olmuş fakat ayni sorun bende oluyor siz halledebildiniz mi acaba

 

Geri
Üst Alt