Golf’e Seat leon fr yayi takmak


GkM_2015

Katılımcı Üye
 
Katılım
23 Tem 2018
Mesajlar
773
Tepkime puanı
1,090
İsim
Ahmet TURKMEN
Oncelikler herkese merhabalar.

Buna ayri konu acmak istedim cunku bence onemli bir konu herkesin faydalanmasi gerektigini dusunuyorum.

Aracimi takip edebler bilir gerek opsiyon gereksede dis goruntu olarak titizlikle suanki haline getirdim. Detaylari tek bir baslik altinda daha once yazmistim.

Suan uzerinde durmak istedigim konu spor yay konusu. Herkes gibi bende 18 janta gecince spor yay ve spacer ile daha sert gorunmesi icin yay icin eibach 3,5 pro kit tercih ettim. İlk asamada aslinda belki heves belkide gulu seven dikenine katlanir ata sozune siginarak takmadim. Kisa sure once aracimi dsg kavrama sorunu yuzunden servise verdim. Servisten 2019 comfort ikame arac verdiler ilk asamada tabi kendi aracimin opsiyon rahatligina alistigim icin verilen araba cok tuhaf gelsene rahatligi ve comforu bana at arabasindan inip golfe bindigim havasini verdi.

Arabayi servisten aldim ikame aractan inip kendi arabama binince ( Tabiki cok ozlemisim) dedim bu golf degil at arabasi cok sert geldi. 
 

Orjinale donmeyi bile dusundum suspansiyon olarak ama aracin disi r line orjinal yaylar amarok havasinda beni uzerdi.

Burda tesekkuru borc bilirim kendisine @Balistique hocamin bir konuda golfe FR yayi takmak ile ilgili iddali yorumlarini gordum. Kendisi gerekli vakti bana ayirdi ve en onemlisi iddali cumleleriyle senin cozumun FR yayi dedi. Aslinda inanarak da girmedim bu yola ama genede gidip ikinci el bir FR yayi aldim dun bugunde montaji yaptim. Sanki golf sahibi oldum. Fotolari ealta ekliyorum. Basiklik eskisine gore ozellikle onde 1cm yukseldi benim icin kabul edilebilir olculerde arka nerdeyse ayni kaldi ama comfor anlatamam cok ama cok rahatladi o tumsekler yada kucucuk cukurlardaki vurma gitti o golfun kaliteli lopurtusu geldi.

Benden bu kadar daha detayli bilgi almak isteyen yazabilir.

Aldigim yaylar 1.4 tsi leon fr manuel yaylari  
 

509CC1E2-6EFF-46E1-B631-BB7BA9008942.jpeg

EAEAEF7E-5109-4638-9926-7F0A85F16840.jpeg

72C8A9B4-8ABA-4BB6-9402-78FA23E1652C.jpeg

1535BA79-823B-4DF3-A173-334ABFB85878.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel olmuş hocam vallahi, peki bu dizel golfler için düşünülse nasıl olucak? 

 
@GkM_2015 Öncelikle hayırlı olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İddialı olma sebebim bunu deneyip iyi sonuca ulaşmamız aynı araçta. 

Tabiki forum kültürümüz gereği faydalı bilgileri gerek eski forumlarda gerek suanki forumumuzda paylaşmak beni mutlu eder.

Fr yay golf için konfor ve basiklik bakımından optimum çözümü nispeten uygun fiyata OEM kalitesinde sunuyor. 

@GkM_2015 Bence basiklik gayet iyi. Hatta bizim araçtan daha iyi sonuç alınmış. Konforunda yerine geldiyse ne mutlu. Tekrardan kazasız belasız kullanman dileğiyle kardeşim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun hocam. Güzel olmuş. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Balistique aslında sormak istediğim dizel benzinli diye ayrıldığı için yaylar. Ön arka ağırlıklarından dolayı. 

 
@Raban7 Bence bir tik daha iyi olabilir sizde sonuc cunku motor agirligi 1.4 tsi a gore daha agir bundan dolayi one arka dengesi tam olur ama lutfen bunlari on goru kabul edin cikan sonucu denemek icin test etmek lazim. 500 e bilr bulunabiliyor ben izmirden yakin olmasi sebebiyle 650 verdim ama hic paraya bakacak durumda degilim suan sonuc cok iyi oldu.

 
@Balistique aslında sormak istediğim dizel benzinli diye ayrıldığı için yaylar. Ön arka ağırlıklarından dolayı. 
Dizel benzin olayı ağırlık dağılımında ayrılıyor.  Bu ağırlık bizim ülkemize gelen 1.6 TDI ve 1.4 TSI üniteleri bağlar. Bunlar arasında motor ağırlık farkı var. Bu fark çok ciddi bir fark değil. Fr yayin kısalığı ve stres seviyesi bunu tolere eder. Aradaki fark birkaç mm ancak farkeder. Onunda sorun olacağını sanmıyorum.

 
@Balistique hocam bugün öğlene doğru Türk Telekom arenanın ordan geçtiniz mi Edirne istikametine doğru? 

 

konu dışı olacak ama şu jantlar i bir ben mi yakıştıramıyorum bu araca yahu:) 

 

Geri
Üst Alt