Herkese Selamlar


Adenozine

Yeni Üye
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
5
İsim
Cihan
Öncelikle herkese selamlar, sağlıklı günler dilerim.

Cuma günü ben de 2017 Golf comfortline 1.0 Tsi sahibi oldum ve  İlk izlenimlerimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Arabayı alır almaz istanbuldan haftasonu için Çeşmeye gittim. Giderken depoyu doldurdum ve acelem de olduğundan dolayı 170-180 civarı bir ortlamayla 550 km yi tam 1 depo benzinle bitirdim. Motorun 1.0 olmasından dolayı aklımdaki bütün soru işaretlerinden de kurtuldum. Ne yokuşta, ne sollamada, ne hızlanmada hiçbir sıkıntı çekmedim. Dönüş yolunda da ceza korkusuyla 120-130 km ortalamayla geldim ve tam yarım depo yakıt tüketimim oldu. Genel olarak çok memnun olduğumu ama kafamdaki bazı soru işaretlerini sizlerin yardımlarıyla aşacağımı biliyorum. Bugün bütün gün bu forumda takıldım. Biraz kafam karışıncada zamana bırakmam gerektiğini anladım. 

Kısacası, herkese selamlar....

 
Hayırlısı olsun..

Kazasız belasız kullanmanız dileği ile.

 
Yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın.Forma hoş geldiniz iyi forumlar.

 
Hoşgeldiniz, triphosphate henüz gelmedi sanırım? :)

180km ortalama hızla nasıl bir seyahat o? Bir de bu ortalama hızla 1 depo ile 550km mi yaptınız?

Bazı forumlarda TSI motorun yakıt ürettiği yönünde ironiler yapılıyor, burada biz bizeyiz gerek yok böyle söylemlere :)

 
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğimle.

 
@Adenozine hayırlı olsun.

Yakıt tüketimlerinizi karşılaştırmak isterseniz, bundan sonra yapacağınız yolculuklar ya da yakıt alımlar öncesi , multimedyada bulunan yakıt tüketimi kısmının fotoğrafını çekin. Ortalamanın 170-180 km/h olmadığını görürsünüz ve ortalama yakıt hesabınız daha kolay olur.

 
@tiesay Hocam günaydın,

Söylediğim gibi arabamı daha Cuma günü aldım. Cuma akşam olması sebebiyle de Çamlıcadan Köprüye kadar neredeyse dur kalk bir trafikle geldim. 170-180 ortalama derken köprüden sonra elimden geldiğince arabayı denemek için zorladığımı ve tek amacımın gazlamayla - gazlamama arasındaki yakıt tüketimini belirtmekti. Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın, saygılar, sevgiler....

 
@ogzogz Çok teşekkür ederim hocam.

2006 model hyundai era dan geçiş yaptığım için teknolojiye daha alışamadım cruise control'un kullanışlılığı ve rahatlığı bile beni çok şaşırttı.

Bir daha ki sefer uzun yolda uyarınızı dikkate alacağım.

Saygılar, sevgiler

 
@Adenozine Hocam sorun yok (y)

Genel bilgi olarak ifade etmek isterim ki,

Ortalama 170-180km/h demek aracı neredeyse sürekli dip gaz 220-240km/h arası sürüş gerektirir. Böyle bir kullanıma ne yol, ne araç ne de trafik izin verir. Haydi verdi diyelim, bu performansda 550km menzil mümkün değil. 

Tsi kullanıcıları için çeşitli forumlarda sürekli bir alay konusu vardır, "tsi araçlar yakıt üretiyor" şeklinde. Bunun nedeni de tsi kullanıcıların yazılarında kendisini yanlış ifade etmesi (veya bazılarının alenen yalan söylemesi ki kesinlikle sizi kast etmiyorum) olabiliyor. 

Aracınızı kazasız belasız eskitmeniz dileğimle. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt