İş Yerimde Covid Çıktı; Hukuksal Süreç Nedir ?


oguzkaanvolkan

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
500
Tepkime puanı
355
İsim
Oğuz Kaan Volkan
Merhaba herkese saglikli gunler size basimdan gecmekte olan bir olaydan bahsedecegim. Ve fikirlerinizi alacağım.

Sirket ismini vermeyecegim. Calistigim magazada 3 kiside covid testi pozitif cikti. Yonetime bu sartlar altinda calisamayacagimizi. En azindan herkese test yapilip pozitifleri magazadan uzaklastirmalarini belirttik. Sadece vakalara yakin calisan ekibi komple karantinaya gonderdiler. Test yapilmayacagini baska belirti gosteren vaka olursa ozaman bir duzenleme yapacaklarini ilettiler bize. Ben ve arkadaslarimda illaki birimiz daha ateşler icinde yatak dosek yatmalimiyiz bunun yapilmasi icin deyip bir toplanti istedik. Toplantida müdür isteyenler gelmesin rapor alsin dedi. Bizlerde ertesi gun vardiyaya ayni anda rapor alarak gitmedik ve olay istanbul koordinatorune kadar uzandi. Savunmamiz sagligimizin tehlike altinda oldugu ve sirketin bir onlem almadigi icin ise gitmeye cekinmemiz olduğunu soyledik.

Raporlar alindi ve ise gitmedik. Mudurumuz bize ne dese begenirsiniz ? “ Rapor alan arkadaslar raporlarini ay sonuna kadar uzatsinlar. Vardiyaya alinmayacaksiniz bilginiz olsun” . Bizlerde raporumuz bittigi gun is basi yapacagimizi soyledigimizde bize kçö den yararlandiginiz icin zaten sizi calistirmama yetkimiz var hicbirsekilde magazaya alinmayacaksiniz yonetim karari dedi. Ve sonradan öğrendik ki koordinatore bizim hakkimizda bu arkadaslarla calismak istemiyorum, baska magazalara transferlerini istiyorum demiş. Sanirim is sozlesmemizde bu madde var transfer hakkinda. Şahsen arkadaslar arasinda evli ve borcu en fazla olan ben oldugum icin en cok arastiran dusunen benim :)  Adamlar yildirma politikasiyla tutupta 30 km otedeki magazaya gönderirlerse ancak belli bir sure calisip cikmak zorunda kalirim. Ya da zaten ay sonu isci cikarma yasagi bitince onlar cikaracak belkide ki işime gelir.
 

Tabi bu arada icimizden biri saglik bakanligina sikayette bulundu ve dukkana saglik bakanligi ekipleri gitti. Yonetimi kizdiran en buyuk etken bu oldu. Saglik bakanligi sadece uc bes dosya karistirip gitmisler.  
 

iş hukukunu bilen yada saglam bir iş davalarina bakan avukat tanıyanlarin yardimlarini bekliyorum. Gorus ve onerileriniz önemli 

Tesekkurler

 
https://www.ekdergi.com/matrixin-neosu-anlatilan-kimin-hikayesi/

@oguzkaanvolkan mrb. Yukarıdaki yazıya denk geldim nette turlarken. Aklıma, günümüzdeki bu virüs olayları geldi birden.

Umarım gelecek zamanlarda herşey hayırlı ve istediğimiz gibi olur.
Temennimiz o yönde. Kafamdaki plan 1 sene daha calisip arada bedelliye gidip ardindan ticarete atilmakti fakat bu surec cok hizli ilerledi. Arkadaslarla koordinatorle oturup olaylari birde bizim tarafimizdan dinlemesini istemek olacak. Yinede o magazada “örgütlenmiş elemanlar” olarak anilacagiz hep ve buda sirketteki calisma omrumuzu kisaltacak 

 

Geri
Üst Alt