Golf 7 tdi devirdaim


aozbas

Üye
Katılım
8 Şub 2020
Mesajlar
76
Tepkime puanı
28
İsim
Abdullah
Merhaba arkadaşlar 

Golf 7 tdi dsg aracımın trigerini ve devirdaimini değiştireceğim. İki tür devirdaim varmış. Biri sensörlü diğeri sensörsüz. Acaba bu sensör ne işe yarıyor. Çokmu önemli. Sensörsüz taksak ne olur. Birde ankarada bu işi düzgün yapacak bir usta önerirmisiniz. 

 
Evet  doğru birinde  elektronik valf var  araç soğukken devirdaim pervanesinin üstüne örtecek şekilde metal örtücü kapak yer alıyor. bu kapak genelde korozyondan dolayı sıkışıp açık ya da kapalı kalabiliyor.  Bu yüzden  Sistem suyunun 5 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. 

Firmalar 5 yılda 100 binde ağır bakımın yapılacağını düşünerek  + - süreç değişir.  Araç az kullanıldığında  akışkanlık  olmadığından yağ ve soğutma suyu gibi sıvı maddeler zemine yapışabilir + katılaşabilir. Uzun süreçlerden sonra değişim yapılacak ise değişmeden önce çözücü kimyasal atılarak. tamamının akıtılması sağlanır. ( Yağda engine flush gibi. vb.. ürünler.)

Elektrikli olmayan devirdaim  da kanat valfi bulunmuyor. Sürekli çalışır  araç soğukken bile soğutma sıvısını  çevirir bundan dolayı araç geç ısınır. 5 km tam ısınması gerekirken 20 km de ısınır.  Motor soğukken çok daha fazla aşınma olacağından ömürden gider. 

Size tavsiyem: Ağır bakımda  sistem suyunun tamamının akıtılıp %50  G13  + % 50 saf su  ılıman iklimde iseniz yeterli olacaktır.  Fazla antifriz yararlı olacak diye bir durum yok akışkanlık için belirli bir oranda suda olması gerekir.  Tamamı antifriz atarsanız 3 sene sonra çamur gibi olacaktır. ( Lastik hortumlar antifrizi sevmez bir önceki aracımda bunu çok yaşadım.)

+ Orjinal devirdaim alın motorun geç ısınması  demek kaloriferin geç ısınması demektir.  + Fazla yakması - Yıpranması vs..

Ağır bakıma girmeden antifrize atılan kimyasallar var. ( Radyatör açıcı.)  onlardan atıp  3/5 saat kullanırsanız.   Sonrasında serviste tüm sistem suyunu yeniletin bakım aşamasında  bu sayede sistemde oluşan korozyon gider. kışın petekler hızlı ısınır.

( Kronik petek sorunu için önlem almış olursunuz.)

Bunları kendi aracı gibi yapacak işleri yoğun olmayan işinden bıkmamış  birini bulun.. 

Triger kayışı önemli Contiental ya da orjinal  kullanmanı tavsiye ederim. Fazladan 20/30 ödersin ama kaliteli olur. 

Yağ castrol Profesional  1 litre olarak satılıyor pahalıya  gelir. 6 kutu  almak.

 LMoly top tec 4200 5 litre çok kaliteli bir yağ 130 derecelere çıkan yağ sıcaklığı 115 leri geçmedi. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Detaylı cevap için teşekkürler. Motor soğuksa devirdaimin çalışmasını önlüyor o zaman bu sensör yanlış anlamadıysam. Böylece motor içinde bile devirdaim başlamıyor? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@aozbas Hocam ben de Ankara'da ikamet ediyorum benim araçta elektronik devridaim trigerle beraber @necati usta tarafından orjinal parça kullanılarak değiştirildi, işçilik konusunda memnun eder, kendisine güvenebilirsiniz.

 
@aozbas rica ederim evet belirli ısılarda kanatların üstünü kapatan metali çeken valf var. Böyle oksit ve korozyon yapan bir yere sıkışması kolay güçsüz bir valf ile böyle bir sistemi uygulayan mühendisi tebrik ediyorum.😂 kalörifer de ayrı bir dert bu araçlarda ısıtmıyorsa motorun arka petek girişine kimyasal verip açarlar..  

Kapitalist işler 😂

 
İNA marka triger ve devirdaim  set aldım.

Bir de el değmişken v kayışı değiştireceğim. V kayış ile birlikte başka ne almalıyım. 

 
@aozbas 

İNA marka triger ve devirdaim  set aldım.

Bir de el değmişken v kayışı değiştireceğim. V kayış ile birlikte başka ne almalıyım. 
Hocam V kayış gergisini değiştirmeyi unutmayın birde antifriz olarak G13 kullanın piyasada bir tek motul var sanırım siz işinizi garantiye alın antifrizi servisten temin edin.

 
Devirdaim bir ara kaçırmış sonrada kurumuş dediler. Değişmesine gerek yok dediler. sizin fikriniz nedir?

1.2 isi

 
Devirdaim bir ara kaçırmış sonrada kurumuş dediler. Değişmesine gerek yok dediler. sizin fikriniz nedir?
1.2 isi
Golf 7 lerde kronik

Model ve km niz nedir?

Benim de 1.2

2014 model

55.000 km kaçırmaya başlamıştı

Yetkili serviste 1.800 tl degistirdim
 
Yetkili servis değiştirmeye gerek yok dedi :)  bende şüphelendim.

 

Yetkili servis değiştirmeye gerek yok dedi :)  bende şüphelendim.
Tekrar bozulursa triger değişimi için ödeyeceğiniz yüksek işçilik bedelini 2. kez tekrardan ödemek zorunda kalırsınız., triger değişimi kayışlar, bilyeler, rulmanlar, devirdaim komple set halinde değişmesi sizin yararınıza..

 

Geri
Üst Alt