Golf 7 Midline Plus Koltuk Isıtma


tgun89

Katılımcı Üye
 
Katılım
29 Mar 2019
Mesajlar
596
Tepkime puanı
309
Konum
Ankara
İsim
Taygun
Selamlar. 2 aylık bir süreç sonunda 2015 model Golf 7 midline plus aracıma orijinal koltuk ısıtma montajını yaptım. Montaj sırasında @forjust1day Tuna Hocamın çok büyük yardımlarını gördüm. Ona çok teşekkür ederim.

Önce aliexpressten koltuk ısıtma pedleri, kablolar ve koltuk ısıtma destekli manuel klima paneli siparişi verdim.

Isıtma pedleri ve kablo link: https://tr.aliexpress.com/item/32772802962.html

Koltuk ısıtma destekli manuel klima paneli: https://tr.aliexpress.com/item/32849281868.html

Ürünler yolda iken @forjust1day Tuna hocamdan high BCM temin ettim. @necati Ustada @MSE hocamın yardımlarıyla BCM'nin montajını yaptık.

Daha sonra kablo tesisatını yaptım.

4.png

Pedleri önce kendim montaj yapmak istedim. @forjust1day Tuna hocamın pedler ile 8 günlük macerasını da biliyordum. Sağ koltuğu eve götürdüm ancak ilk hamle de parmağımı vurup kan toplayınca vazgeçtim:)

Yeni Başkent Oto Sanayi Sitesinde yer alan Tutku Oto Döşeme'de ped montajını yaptırdım. Aklınızda bulunsun koltukları sökerken ön konsola çok dikkat etsinler. Acemi biri koltuğu dışarı alırken konsolu çizebilir. Benim başıma geldi torpido kapağında kenarda çok belli olmayan bir çiziğim var. Uyarmama rağmen koltuğu monte ederken yine çiziyordu. Araya elimi koydum. Elim koltuk ile konsol arasında sıkıştı. Elimizi feda ettik çizilmesin diye :).

20200701_110706.jpg

Ped montajından sonra son kablo bağlantılarını da yaptım. Ve işlem tamam. Koltuk ısıtmalar cayır cayır çalışıyor.

2.jpg

3.png

 
Hocam elinize sağlık, güzel günlerde kullanın. 

Eliniz değmişken comfortline ve highline ile gelen Alcantara Spor koltuklara da geçseymişsiniz, hatta ergo.  :D  (insanoğlu doyumsuz)

Komple necati ustadan mı çözseydiniz acaba montaj işini, başkent sanayi ile uğraşmaktansa?

 
@tiesay Teşekkür ederim. O kadara gerek yok diye düşünüyorum:). Ama tabi tercih meselesi. Necati usta da olsa pedleri döşemeciye yaptıracaktı zaten. Bcm yi o halletti. Montajı da kendim yaptım.

 
@forjust1day Tekrar teşekkür ederim. Aynen öyle kış gelsin istiyorum ya da soğuk bir yer bulup haftasonu kaçmayı düşünüyoruz :)

 

Geri
Üst Alt