Golf 7 manuel dizel tekleme(sarsıntılı) sorunu


purista

Yeni Üye
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
17
Tepkime puanı
2
İsim
Melih
Öncelikle merhaba değerli forum arkadaşlarım. 

Aracımı alalı 3 4 ay oluyor. 2yıldır belirli aralıklarla araç kullandım. Şoförlük konusunda henüz genç ve acemiyim. 

Aracımı 1.vitesten 2ye alırken sıklıkla tekleme/sarsıntı diye tabir edilen durum gerçekleşiyor. Motordan tıkırt sesine benzer ses alıyorum. Yüzde vericek olursam 10 geçişten 5inde bu gerçekleşiyor. Diğer geçişler sorunsuz oluyor. 

Ciddi bi durum var mıdır? Varsa servise hangi şikayetle gitmeliyim? Veya bu benim şoförlüğümden kaynaklanıyorsa siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan her türlü öneriye ve bilgiye açık olacağım. Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. 

Sağlıklı günler, iyi forumlar. 

 
Merhaba hocam

Genc ve acemiyim demissiniz

Bizim buradan tarif etmek ya da kullanim tarzinizi anlamak zor

Yerinizde olsam surusune guvendiginiz bir dostunuz kullansin test etsin onda da dediginiz gibi olacak mi

Daha çabuk çözüme ulaşabilirsiniz

 
@HONEY Teşekkürler. En kısa sürede bi arkadaşıma test ettireceğim. Bu arada 3,4,5.viteslerde bu sorunla karşılaşmıyorum sadece 2. viteste oluyor. İnternette vites geçişleriyle ilgili doğru yanlış bir sürü yazı mevcut. Eğer vaktiniz varsa deneyimlerinizi ve püf noktalarını benimle paylaşırsanız sevinirim. 

 
[mention=11839]HONEY[/mention] Teşekkürler. En kısa sürede bi arkadaşıma test ettireceğim. Bu arada 3,4,5.viteslerde bu sorunla karşılaşmıyorum sadece 2. viteste oluyor. İnternette vites geçişleriyle ilgili doğru yanlış bir sürü yazı mevcut. Eğer vaktiniz varsa deneyimlerinizi ve püf noktalarını benimle paylaşırsanız sevinirim. 
Anlatma tarif etmek konusunda beceriksizimdir

Anlatirsam 3-4-5 viteslerde de sorun yasamaya baslayabilirsin


Tarif edebilen ustadlar cikacaktir
 
Anlatma tarif etmek konusunda beceriksizimdir

Anlatirsam 3-4-5 viteslerde de sorun yasamaya baslayabilirsin


Tarif edebilen ustadlar cikacaktir
:)   :lol:  

Bende  2013 tdi  manuel golf var  vitesler çok fazla kemikli ve zor geçiyordu  sonrasında şanzıman yağını  değiştirdim 75w90 motul gear 300  - 2 litre  alıp yeniledim şu anda elimi çarpsam vitese geçiyor.  çok ama çok memnun kaldım.   vitesler oturmuyormu sizde olasılık.  bende arada olurdu  sonra fren disk koruma metallerinden ilginç bir ses çıkardı. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba

genellikle araçlarda düşük süratlerde vitesler değiştirirken silkeleme tarzı şeyler bir miktar acemilikten kaynaklı olabilir.. 

ve düşük süratlerde ( kastım 1. ve 2. vitesin olduğu) kavrama daha sert kavrayıp bırakacağından diğer viteslere göre daha yumuşak kullanılmalı (debriyajı daha nazik bırakmak) 

ama arkadaşlarımın da dediği gibi başka birinin test etmesi

hatta o test ettikten sonra da sizin sürüşünü izlemesi daha aydınlatıcı olacak kanaatindeyim..

 
@rager007 vites atarken bi zorlanma durumuyla karşılaşmıyorum. Yakın zamanda periyodik bakımını yaptırmıştım. Checkupta ek bir sorun belirtmemişlerdi. 

 

Geri
Üst Alt