Servis garantisi sorunsalı


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,548
Tepkime puanı
3,191
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
Merhaba arkadaşlar aracımın garantisi bitmeden önce motorda yağ kaçakları tespit edilmişti sonrasında Krank keçesinden denilip garantiden onarıldı 1 sene geçmeden aynı kaçaklar tekrar başladı bu sefer aracın garantisi bitti.Aracı dün verdim bugün şanzımanı sökmüşler Krank keçesi değişecek diye aradılar 4750₺ fiyat çıkartmışlar indirim bindirim yaptıktan sonra siz sadece 1416₺ ödeyeceksiniz dedi. Bende dedim hangi parçalar değişti bu ne çok fiyat. Keçe 300 rulman hadi 100 dedim başka şanzıman civataları değişti dedi kaç lira 300 lira dedi (içimden dedim 10 liralık civataya aldığınız paraya bak yazıklar olsun) bide bişey daha dedi e toplam parçalar kaç tuttu dedim 1250 ₺ gibi bir fiyat dedi bende geri kalan 3000 küsür işçilik mi dedim servis danışmanı lafı eveledi geveledi. Yapabileceğim en iyi indirimi yaptım dedi bende siz yapın gelince bişeyler daha konuşuruz dedim ama danışman pek umut vermedi. Bu arada 75 bin bakımı yapıldı (araç TDI 2017 DSG) 1250₺klima motor bakımı 230₺ bide akünüz bozuk dedi ( geçen koltuk ısıtmanın kodlamasını yapacam diye 2 kere aküyü bitirdim 🙂 takviye yapmıştım)  o kaça dedim garanti falan filan dedi 280 ₺ dedi bende üstünde efb+ var ne söktüyseniz onu takın dedim (3 yıllık akü zaten ömrü azalmıştır ucuz geldi) ekonomi takarsanız söktürürüm dedim. Aynısını takacağım dedi.

Sorum şu bu 1416₺ yi daha nasıl indirebilirim belki tecrübe sahibi olan vardır. Garantiden değişenin garantisi olmaz dedi çok sevdiğimiz doğuş oto.IMG_20191129_110612.jpg

IMG_20191129_110632.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tam laleli pavyon taktiği !

Gecenin hesabını 4500 yazıp ödeyemeyeceğimizi söyleyince 1500 e tav ettirme hikayesi...

Milletin gözünü hep böyle korkuttular

Vakti zamanında garantiden full Dsg değişimine 21000 isteyipte 9000 e hatır icin yapırak  ve bunu kendileri isteyerek bilerek internet ortamlarında yayılmasını sağlayarak algı yarattılar!

ALGI? 

İyi niyette kalmazsanız 21 bin fatura çıkar algısı yani?

Biz merhametliyiz 9000 bine yaptık yaparız algısı değil !

Ek : sıfırı 260 binlik arabaya biniyosun 4000 5000 para değil ?

Arabayı 260 ye çıkaran düşünmeli bunu 

Benim gözümde golf 260 binlik araba değil 

 
@Savatage geçen seneki garantiden değişim parça ve işçilik ücretlerini çıkarttırıp karşılaştırmayı düşünüyorum geçensene 600₺ olan işçilik bu sene nasıl 3000₺ olmuş merak ettim yukarıda yazdığım gibi fiyatları sorgulayınca lafı eveledi geveledi.

Benim gözümdede golf Max 50binlik araba ama ülke şartlarında sayın hükümetimiz ve galericiler in gözünde 260bin ₺ cik.
Bu servisle nasıl güreşmek lazım onu düşünüyorum fazla para istiyorlar.

 
Malum parça sorun yoksa o parça sizi bi okadar daha götürmesi gerekirdi. 

@agacmalzeme diyeceğiniz şey çok basitti aslında;

aracınıza geçen sene onarım yapan arkadaşın işini öğrenim öğrenemediğini sormak.

Ya da başka bir arkadaşın onarım yapmasını istemek. (Elbette ki burada ustalara laf söylemek değil manası, sadece yapılanın mantık dışı ve etik olmadığının vurgusunu yapmış olurdunuz.)

 
@ogzogz servis elemanına söyledim bu arabanın krank keçesinden yağ kaçırma gibi bir kronik problemi yok, kaçırdı geçen sene değiştirdiniz bunun benle ne alakası var tekrar kaçırmış. Yani eleman bana şunu diyor kaçırsaydı değiştikten bir hafta sonrada kaçırırdı. İnsan içinden sabır çekiyor. Benim ayarımı bozan haksız yere para istenmesi yoksa 1400₺ ile durumumuz kötüleşmez.

 
@ogzogz servis elemanına söyledim bu arabanın krank keçesinden yağ kaçırma gibi bir kronik problemi yok, kaçırdı geçen sene değiştirdiniz bunun benle ne alakası var tekrar kaçırmış. Yani eleman bana şunu diyor kaçırsaydı değiştikten bir hafta sonrada kaçırırdı. İnsan içinden sabır çekiyor. Benim ayarımı bozan haksız yere para istenmesi yoksa 1400₺ ile durumumuz kötüleşmez.
Artık bildiğimiz bir konu haline geldi maalesef. Bazen ne deseniz bazıları için anlam ifade etmeyebiliyor.

 
@agacmalzeme yani şu şartlarda senede bir krank keçesi değiştireceksiniz servis danışmanınıza bakarsak. gerçekten ağır saçmalık ama tartışmaktan sert olmaktan başka çare yok. o da çöüm getirmiyor aslına bakarsak.

sen değiştirmişsin. senin servisinde senin orijinal parçanla değişmiş. ama bunu kökünden kesmek yerine ya da hata bizde demek yerine bu fiyata tekrar değiştirelim diyorlar gerçekten güzel.

 
@agacmalzeme hocam serviste dğişen parçamın 2 yıl garantisi yok mu benim bildiğim sanki öyle idi ki öyle değilse bile onarım yapan yere yüklenmekte fayda var @Yehanoha Dediği gibi senede bi değişecekse vay haline 

 
@agacmalzeme doğuşa şikayet bırakın geçen sene keçenin değiştiğini yine fatura çıkardıklarını söyleyin itiraz edin kesinlikle para vemeyin serviste yapılan işin bir vida dahi sıkılsa garantisi olur. Garanti sadece parçaya olmaz yapılan işçilik de garanti kapsamında

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hangi Servis Hocam.
Ayrıca Garanti kapsamında değişen ürünün 2 yıl işçilik de dahil yenilenmiş garantisi olur. SERVİSTE değişen her larca ici aynıdır. Sizden yüksek miktar talep edip belli bir miktarda anlaşmaya sağlamak istiyorlar ama Açık konuşayım benim başına gelse çoğuna para ödemez ödemem gereken parca çevrecilik içinde minimuma indirme gayretinde olurdum.
Daha önce Garanti kapsamında değişen ürün Garantisi uzar 2 yıl daha . Servis elemanı açsın okusun iş emrini ve yapılması gereken prosedürü . Hakkınızı arayın hocam. Alırsınız net olarak. Geri durmayın Derim.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@Ender hocam Ankara Eskihisar servisi yarın parça gelir cumaya değişir dedi bende siz değiştirin ben gelince fiyatta konuşuruz dedim. Oraya gidince servis danışmanına değilde yetkili olan kime çemkirecem onu aslında bilemedim. Bana tam nokta atışı birini söyleseler direk gidip onunla masaya oturup sorunu çözeceğim. Servis danışmanının moralini bozmak istemiyorum emri uyguluyor sonuçta.

 
@Savatage benim full dsg değişti tek kuruş almadılar ama

 

@Savatage benim full dsg değişti tek kuruş almadılar ama
sizin araç daha 1000 km olmamıştı ? 

aracı alır almazdı sanırım , 

olması gerekende bu zaten , 

bunun da forumlarda internette  dolaşıp  ağızdan ağıza dillenmesi  doğuşun yararına bir durum . bunu da yapmayıp kullanıcı hatası deseler di ?  forum yöntecileri bi zahmet forumun adını golf tutkusu değil  golf enayiliği  olarak değiştirseler tam isabet olurdu doğal olarak  

benim demek istediğim , 

hadi  iyi niyetten çıkın ?  2 yılın sonunda ? 

doğuşta bunu diyor zaten 

ölseniz çıkamazsınız !  sebeb dsg ?  

hatta merak edip sormuşsunuzdur siz ?  maliyet ne oldu garanti karşılamasaydı cebimden ne çıkacaktı diye ?  ( 23 bin mi ? ) 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt