Isıtma bujisi lambası


halilksmz

Yeni Üye
Katılım
14 Nis 2019
Mesajlar
20
Tepkime puanı
9
Konum
Amasya
İsim
Halil küsmez
İyi günler, 

Bugün aracımı çalıştırıp eve dönerken ısıtma bujisi lambası yanıp sönmeye başladı, araç çekişten de düştü. Sebebi ne olabilir. Teşekkürler. 

2014 1.6 TDI

 
merhaba forumda yeniyim bir sorunum olunca işim düştü yazdım..............

@halilksmz araç kaç binde, ya ömrünü tamamlamıştır. Ya da kalitesiz yakıt ya da hava karışımından kurumdan yakmıştır. yanıp sönmesi çok acil bir şey olmadığını gösterir.

zaten stop edip çalıştırınca gitmiştir. araçta sabahları geç çalışma vs varsa ama ömrünü tamamlamıştır diyebiliriz. tamamen yanarsa cihaza bağlamakta fayda var egr de yakabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Araç 110.000 km de. Geç çalışma sorunu yok. Stop edip tekrar çalıştırıp yola devam ettiğim de tekrar yanıyor. Geçmedi yani. 

 
Upvote 0
@halilksmz cihaza bağlanıp okunması lazım öyleyse, kurum sebepli olabilir. temizlemek kurtarabilir ama dikkatli olunmalı dediğim gibi yanıp sönmesi aciliyet göstermez. 

ama bu çözülmemesi gerektiği anlamına da gelmesin

 
Upvote 0
@halilksmz cihazdan zaten turbo ile ilgili arıza çıkmıştır. turbo geri basınc hortumu o superbde de başımıza gelmişti yarılıp limp mode a alıyordu araç kendini. geçmiş olsun. bunu göremeyen servis teknisyenleri turbo yenilemekten bahsediyor bu arada

 
Upvote 0
@halilksmz yakından baktığınızda kendiliğinden mi kopmuş yoksa üzerinde diş izi yanı ısırık sonucu mu kopmuş anlaşılabiliyor mu?

 
Upvote 0
Hocam kopan yer birisi ise, kedi ile pek alakası olduğunu zannetmiyorum, sanki bıçakla kesilmiş gibi... Tabii yakından siz baktınız siz daha iyi bilirsiniz. 

20200630_205042.jpg

 
Upvote 0
@Recep Gül Recep bey aynı hortumun bir iki yerinde daha delik,yırtık vardı. Kedi yıpratmıştır. Bende aracı kullanınca heralde basınç ile koptu diye düşünüyorum. 

 
Upvote 0
@ogzogz büyük ihtimal kediden kaynaklı kopma olmuş, çünkü ara sira motora kedi giriyordu. 
Geçmiş olsun.

Arada böyle arızalarda elimizi üstümüzü kirletip gözle muayene ve teşhis yapmak gerektiğinin önemini bir kere daha anlamış oldum.

Kedi deyince aklıma geldi motor bölümünde bayağı boş yer var bizim 1.2 tsi araçların, hele 1.0 tsi da motorun arkası (turbonun olduğu yer sanırım) o kadar boş alan var ki bırakın kediyi köpek bile sığabilir... 

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt