Mazot kokusu


Lambada4427

Yeni Üye
Katılım
28 Şub 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
İsim
Ugur
Arkadaşlar 2 3 gün önce yakıt aldımda ve dün aracımı park ettiğimde mazot kokusu geldiğini farkettim başta başka bi arabadan geldigini düşündüm bugün sürdüğümde de ayni koku geldi kaputu açtım koku orada yoğunlaşıyor yakıt tüketimine baktığımda ise normal olarak gözüküyor başına gelen veya nedenini bilen var mıdır 

 
Kaput altindan yakit hortumlarinizi bi konttol edin yakin zamanda sebebsiz yakit hortu

mumda delik olusmustu

 
Upvote 0
Benim golfte degilde dizel puntom vardi.onda gelmisti basima sanayiye bi kac yere gosterdim yakit pompasi filan dediler pompada cok pahali bi parcaymis.sonra yetkili servise goturdugumda kablo klemenslerinin gevsedigini soylediler para bile almadan hallettiler.bi dahada sorun yasamamistim

 
Upvote 0
@Mye06 tekrar bi göz attım şimdi hortumun teki ıslak sanki ondan sızdırma yapıyor gibi görünüyor 

 
Upvote 0
Kaput altindan yakit hortumlarinizi bi konttol edin yakin zamanda sebebsiz yakit hortu

mumda delik olusmustu
Aynısı geçen hafta iş arkadaşımın golf 6 dizelinde oldu, kokunun başka yerden geldiğini sanmış ancak 3 gün sonra fark etti. 

 
Upvote 0
@tiesay hortumlara baktim birinde yakıt sızdırma yapıyor sanırım büyük ihtimalle o hortum değişecek dokunduğunda da hissedilir bi şekilde ele geliyordu

 
Upvote 0
Merhabalar 2 hafta once benimde basima geldi simdi burada gorunce sasirdim acikcasi. Bir an once gidip yuksek basinca dayanikli bir hortumla 50tl ye degistirin. Benim 10km mesafede neredeyse ceyrek depo yakit sizdi. 

F8F79D0F-38FD-4AE2-8FC2-D22CC4419399.jpeg

8C4DCEE5-563E-4A3A-8DC3-6749CF4D5CA0.jpeg

 
Upvote 0
+kapağı açıp bu hortuma daha fazla sızmaması için bezle veya başka bir şeyle sarmanızı tavsiye ederim. benim alt taraf komple mazot oldu sıcak suylu yıkatmam lazım..

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0
Değerli arkadaşlar kötü bir tecrübemi sizinle paylaşmak istedim,

Bayram için Ankara' dan Akçay' a giderken araç "akü şarj edilemiyor aracı durdurun" uyarısı verdi. İnegöl' de durduk ve gece araştırdığımda sarj dinamosundan kaynaklandığını anladım. Ustada zaten hemen müdahaleyi yaptı.

Gelelim postu yazma sebebine yukarıda bahsettiğim üzere yakıt hortumundaki sızıntı sarj dinamosunun içine girdiği için bakır halkaları aşındırmış ve dinamo çalışmaz hale gelmiş. Şayet bu yakıt kaçağı sonrası akü uyarısıyla karşılaşırsanız hemen şarj dinamonuzu kontrol ettirmenizi öneririm.

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt