Ötv oranları artar mı?


Serkanasn

Katılımcı Üye
 
Katılım
2 Tem 2018
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
1,181
İsim
Serkan
Tüm ithal ürünlerde ötv oranları %50 oranında artmışken araçlarda uygulanan ötv oranlarında aynı oranda bir artış olur mu sizce?

 
Tüm ithal ürünlerde ötv oranları %50 oranında artmışken araçlarda uygulanan ötv oranlarında aynı oranda bir artış olur mu sizce?
Olursa (otomotivde) ötv artarsa al- satçı takımının alayının  DEVLET ya da Derin DEVLET olduğu sonucu çıkar...

Bu fiyatlara herkesten önce al stokla birde üzerine ötv artsın!!!

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam devletin bir an önce yapması gereken tek bir şey var, galerici ve galerici bozması neslin 0 km ve neredeyse sıfır denilebilecek araçların satışına yasak getirmesi ve ciddi cezai yaptırımlar uygulaması.bunun bir kotası olmalı ya da.Memleketim Adıyamanda tanıdığım herkes galerici olmuş. O auto bu auto, mesela şu sıralar sıfır c5 aircrosslar var,5008ler 3008ler 2008ler.Tüm galericilerde.Ya bu otomotiv şirketleri tarafından kesinlikle bilinçli yapılıyor.

 
Vergiler yetmedikçe ekleyecekleri aşikar... Haziranın başında cep telefonu vergisi arttı, Mart ayı idi galiba Kola ya ve birkaç kalem ürüne vergi şişirildi.

Ötv artarsa kimsenin umrunda bile olmaz. Yine bu devran böyle devam eder.

Bayii yine satar araçları hiçbiri elinde kalmaz, talep var. 

Alan galerici memnun kalmaya devam eder, istediği zammı koyup çekici ile getirilmiştir diyerek sıfır niyetine satıyor...

2019 2020 model araç sahipleri memnun kalıyor, çünkü alınan fiyatın çok üzerine çıkıyor satış fiyatları.

Şuan arabası olan herkes memnun, çünkü yeniler arttıkça eskiler de artıyor, ooo aracım değerlendi deniliyor. Halbuki emeğimiz değersizleşiyor. Evet emeğimiz

Tek memnun kalmayanlar hiç aracı olmayıp da 20 25 bin tl parayı bir araya getirsem de iyi kötü araç alsam diyen kesim olacak. Yine hayallerine 1 adım uzakta kalacaklar. Hele de bilmemne evim bilmemneoto gibi oluşumlara girdilerse artık 2000 model araca niyetlenirken, 95 modeline razı olmaya başlayacaklar.

 
Arttı malesef arabayı satacaktım iyiki satmadım

 
Yani en cok aracin parasini bu hafta gonderip te fatura isi pazartesi saliya kalanlar icin cok garip bi durum.

eylul sonu teslim tiguan teslim icin 368bin uzerinden kapora yatirmistim, kafadan 45bin tl zam yemis oldu, daha bir de euro artisi olursa ne olur bilemiyorum.

 
@ahmet306 leon fr için kapora göndermiş olsaydiniz 15 bin düşecekti fiyatı.

 
Bakin bu devlet eliyle birilerinin sebepsiz zenginlestirilmesinden baska bir sey degildir.

Sadece bi arac icin 5 ayda 100bin tlden fazla parayi vatandasin cebinden galericiye zorla aktarmaktir😡

e tabi bu durumda galericiler, otvsiz arac alan taksiciler hukumetten ve guclu! Turkiyeden memnun olurlar.

C335B119-DAD9-4BF9-BA35-5325457D2B27.jpeg

17D7A36D-9A1D-4AC6-BAF7-9B7CEE2FFE15.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazacak cok sey varda yani ne desek bos.

su ustteki ilandaki arac resmen 5 aydir galeride yatiyor, bi vatandas alsa su pandemi doneminde ailesi ile bi yerlere gitse fena mi olurdu? Bu resmen 70lerdeki stokculuk karaborsacilik! 
 

bayiide araba yok ama galericilerin garajlari araba dolu, nasilsa yine zam gelecek durdurgu yerde degerleniyor.



 
Konun başlığına cevap veriyorum otv düşer diyorum uçuyoruz kaçıyoruz ekonomi mükemmel....

Milli Eğitim bakanlığına öğretmen maaşları yük olmuş 33 ülke de 27 ciyiz ülkemde yoksulluk sınırı 7 bin küsür yeni atanmış öğretmen 3.900 emekli ligi gelmiş müdür 5.800 alsa da eğitim bakanlığımıza 3 kuruş maaş vermek alım gücüne göre zor gelsede ekonomi çok güzel herşey eğitim gerçi biri de çıkıp cahil kesme güveniyorum demişti ya cahil kesim hakkat iyi ya onca ülkeler uğraşsın lüks güvenilir araç yapalım die biz yattığımiz yerden %220 vergi bu ve isin garibi alkışlıyoruz...

Bu da 30 AGUSTOS günü sabahtan bildiriliyor resmen denecek çok şey var fakat neci olacağım belli olmaz sus sus sus...

Güzel ülkem de üretim yok arkadaşım her zaman fiyatlar yükselir tek gelir vergi onu düşürürse imf ye nasıl borç para veririz...

 

Geçenlerde duyurulan ötv zammının bir de yıl başında otomatik artarak yenilenen versiyonu var fiyatlar o zaman daha çılgın atabilir.

 

Geri
Üst Alt