GOLF 7 SU ALMA PROBLEMİ


alkaya1903

Yeni Üye
Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
15
Tepkime puanı
3
İsim
Hasan
Ankara'dan herkese selamlar..

2016 model Golf 7 Highline aracım var. Mart ayında arabanın stepne olan yer su alıyordu. Çamurluk içlerinde havalandırma menfezi varmış onlar yıprandığı için ordan aldığını söylediler ve değiştirdiler parçayı 1500 lira gibi bir rakama yaptılar doğuş otoda. Şimdi de sağ arka kapıdan su alıyor. Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı aceba yardımcı olabilir misiniz?

 
Merhaba Hocam. Öncelikle geçmiş olsun. Bu sorun için forum sayfamızda konularımız mevcut . Farklı bakış açıları ve çözümleri adına göz atmanızı tavsiye ederim keyifli forumlar dilerim.







 
Upvote 0
Benim aracımda da bir dönem aynı problemler vardı ve servis gerçekten bu konuda acemice davranıyor. Garanti kapsamında iken bile kendim hallettim bu akvaryuma dönme mevzusunu.

Kendi tecrübelerimi aktarayım işinize yarar umarım. Golf mk7 lerde arka tarafta kronik olarak 4 bölgeden su alıyor. 

1. arka tampon içlerinde bulunan flaplardan ( flap çevreleri silikonla yalıtıcak)

2. bagaj kapağı açma düğmesi ( logo ) tahliye hortumunda yırtık ( bagaj iç kaplaması sökülerek logodan aşağıya giden serum hortumu değişebilir veya yalıtılabilir.)

3. Arka kapı hoparlör çerçevesi ( kapı iç kaplaması sökülüp hoparlör çevresi silikonla yalıtılacak)

4 3. stop lambası contası ( değişilebilir veya yalıtılabilir)

Benim başıma 3 ve 4 geldi. serviste aracın günlerce kalıp saçma su testi yapmalarına gönlüm el vermediği için kendim sıvı conta kullanarak yalıttım.

 Su alan yeri iyi gözlemlemekte lazım. Misalen benim aracımda bagaj kapağına dolan su kapak açılınca üstteki kablo kanalından tavana oradan da c sütunundan arka koltuk altına kadar ulaşmış.

Maalesef avrupadaki golflerde de aynı sorunlar meydana gelebiliyor (bence kronik) ve yabancı forumlarda birkaç anlatımda mevcut. İstenirse oradan da bakılabilir. 

 
Upvote 0
Çok aydınlatıcı olmuş hocam çok teşekkür ederim.  Kendim halledemem heralde alet edevat lazım zaman lazım. Ankarada iyi bi usta bulup yaptırmaktan başka çarem yok.

 
Upvote 0
Ankara'da Golf 7 için servis tavsiye edebilecek var mı arkadaşlar?

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt