GOLF 7 AMORTİSÖR (YAY) SESİ SORUNU


cagan91

Üye
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
297
Tepkime puanı
130
Konum
Zonguldak
İsim
Çağan
Merhaba,

2013 1.4 TSİ GOLF 7 sahibiyim. Virajlara sert yada kasislerden hızlı geçince yay gerilme sesi veya gergin yayın boşlama sesi gibi ufak sesler geliyor. Bazı yerlerde amortisörleri dıştan yağlamak hatta bazı yerlerin enjektörle yağlanması yazıyordu bu doğru mu ? Takozlardan mı  yoksa amortisörler ömrünü mü tamamlıyor?  Yardımcı olabilir misiniz?

 
Amortisörle alakalı mıdır bilmiyorum ama viraj demiri sorunu var golflerde. Altur da bana 750 lira fiyat verdiler. Sanayide daha uyguna yaparlar ama fiyat olarak bir fikrim yok. Bu arada ben de amortisör sanıp üzülmüştüm de viraj demiri sürtme yağlanması gerektiği söylendir. Ağır bir gıcırtı sesi diye betimleyebilirim size. Sıcak havalarda sesi duymak zorlaşıyor ama soğuk havalarda daha belirgin.

 
Sırf virajlarda da değil çukurlarda daha çok duyuyorum ve dediğim gibi o da viraj demiri yağlanması gerektiği için hocam. Bi ön takımı kontrol ettirin , baktırın zaten size onlar söyler yağlanması gerektiğini. Sanayide çok uyguna geçer diye tahmin ediyorum o ses.

 
@cagan91 burçlardan da gelebilir mi ? araç kasıntıya girdiğinde ( çukur,tümsek,kot farkı ) gıcırtı sesi geliyorsa burçlardan kaynaklı olabilir ki buda kronik golflerde. ufak bir yağlama işlemi ile çözülebilir.

 
@Nfk çukur,tümsek,kot farkı bunların hepsinde geliyor o gıcırtı. Salıncak burçlarını mı yağlatayım ?

 
Tunap 921 alıp aracı lifte kaldırdıktan sonra salıncak burçlarını ve rot kollarını yağlarsanız sorun çözülecektir. Ben bu şekilde çözdüm. Zaten servis de bu yağı kullanıyor. 

 

Geri
Üst Alt