Aracı sadece p konumunda terk ediniz. Direksiyon


Erhan21e

Yeni Üye
Katılım
18 Mar 2020
Mesajlar
12
Tepkime puanı
5
İsim
Erhan
Herkese merhaba daha önce saniyelik ekranda ünlem işereti görünüp kaybolmuştu ve daha sonra niye hata verdigini anlayamamıştım. Bugün aracım görselde paylaştıgım gibi bir hata verdi 444lü doguş yol yardımı aradım bir teknikere yönlendirdi ve vites ile direksiyon arasındaki işetişim sorunu oldugunu bu yüzden hata verdigini ve bu kusurun araçı N/P arasında geçiş yapmaktan olduğundan bahsetti. Direksiyonun sertleşip sertleşmedigini hareket ettirebiliyorsam mesai saatinde servise gelmem gerektiğini söyledi.

Abimde 2019 model golf var direksiyonu benimkinden çok daha hafif acaba 6 aydır sorunmu vardı bende? yoksa model itibari ile yeni bir teknoloji mi var? o araçta emin degilim. aracım 2017 model ve garantisi bitti araç 6 aydır bende konu ile ilgili bilgisi olan bana yardımcı olabilecek biri varmı? Servis ne kadar fatura çıkarır sorun

20200608_172647.jpg

20200608_172635.jpg

20200608_172557.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar. 

Bu olayın forumda büyük bir başlığı  var hocam, oradan fikir edinebilirsiniz. Mikroşalter’le alakalı olma ihtimalini yüksek görüyorum yine. N/P geçişi derken neyi kastettiğinizi anlayamadım, ama aracı ışıklarda, trafikte N’ye almanıza gerek yok onu söyleyebilirim. Frene tam basmanız durumunda devir zaten 1000’in altına düşüyor ve kavrama ayrılıyor, yani boşa almanıza hiç gerek yok. Bir de yokuşlarda park ettiğinizde aracın yükünü el frenine vermeniz şanzımanın sağlığı açısından en iyidir. Ama bunu yapmamak ‘p konumunda terk edin’ uyarısına neden olur mu, alakası var mıdır bilmiyorum. Geçmiş olsun, umarım bir an önce çözülür.

 
Upvote 0
@berke05 teşekkürler hocam bende direksiyon işareti yangıdı için ayrı başlık açma geregi duydum zira fotografta görüldügü üzere benim sorumun kaynağı belli. O başlıgı ilk ünlemi farkettigim zaman okumuştum. Dsg sağlığı için dediginiz gibi park ederlen N ye alıyorum onun dışında ışıklarda tam fren yapıyorum.

N/P geçişi= yol yardım teknikeri telefonda "bu hatayı boş konumdan park konumuna geçişte yaşanan bir şey yüzünden" dedi.

Tekrar teşekkürler

 
Upvote 0
@Sinyal hocam olayın sabahında araca bindigimde uyarı vardı ama yola çıkınca kayboldu. Servise gitmek için yola çıkmıştım zaten, servis vites kolunun orda "shift/swich" gibi bir küçük parça değişeceğini (tam anlamadım dediginiz micro şalter o heralde) 600-700 tl bandında bir masrafı olacagını söyledi perşembeye randevu verdi hayırlısı. Ağlayacağım biraz fiyat konusunda bilmiyorum bi faydası olacakmı :)

 
Upvote 0
@Erhan21e YouTube de Orhan usta diye bir arkadaş var İstanbul'da vw araçları tamir ediyor videolarını izleyin derim böyle servisin uçuk kaçık fiyatlar istediği değişik hataları buluyor birde DSG şanzımanla alakalı bilgisinin iyi olduğunu gördüm. Arayıp telefonda sorabilirsiniz bi orayı deneyin derim servis öncesi.

 
Upvote 0
@agacmalzeme teşekkürler hocam buldum ustayı aynı görüntüleri gösterdim oda onayladı "dogru söylemişler makul fiyat vermişler" dedi benim içim hala rahat edemedi hayırlısı bakalım yarım bırakacağım tamaşa

 
Upvote 0
mikro şalter değişecek geçen yıl fiyatı 500-600tl idi bu yıl sanırım 700tl..ilgili konuda 300-400tl den bahseden var..aynı işlem neden farklı fiyat bilemem..iyi niyet vs anlaşacaksınız..değişim mecburi dışarda yaptırmayın serviste yaptırın..fazla araştırmaya da gerek yok..yapacaksınız düzelecek..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@reko hocam teşekkürler ana konuyada yazdım sorunu yaşayan diger arkadaşlarında direksiyon hata ikazı yanıyormuydu diye. Sizin başınıza geldimi bu sorun?

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt