golf 7 G6 arzasi


cmltsz

Yeni Üye
Katılım
1 Şub 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İsim
cemal
merhaba arkadaslar arac golf 7 tdi 105lik dsg 2013 model. uzun yola ciktim, 1-2 saat sonra kizdirma bujisi arzasi yandi ve motor stop ederek kendini korumaya aldi. hemen emniyet seridine gectim durdum. anahtari kontaktan cikardim 1-2 dk bekledim marsa bastigimda sorunsuz calisti. tekrar yola koyulduk biraz devirli kullaninca (3.000 civari) ayni problemi yasadim. 4’lüleri yakarak bursa dogus otoya cektim araci. asagidaki hatalari pcden okuduk;

g6 ön besleme yakit pompasi

yakit pompasi 1 kumandasi acik devre

yakit besleme basinci dusuk

izmire kadar sorunsuz geldik. eve yaklasirken ayni arzayi verdi ve tekrar motor korumaya aldi.

1 hafta once motoru yikatmistim. alakasi olabilir mi ? ayrica arac 120 den sonra titremeye basliyor yeni rot balans on duzene girdi. bununla ilgilide oneri yada cozumu olan varsa cok sevinirim. simdiden tesekkurler.

 
hocam Rail hattı üzerindeki sensör soketine bir bakın gevşeme varmı en basit işlem olarak 

2.sorun ise balans ayarı dan yapabilir 120 den sonra titreme olması 

 
Aracınızın motor yıkanmasından sensörler ve yakıt bölmesini bağlı elektronik sensörler sudan etkilenmiş olarak tam görevini yapamayabilir. Bu olası durum olmakla birlikte ciddi suretle bir sorun olduğunun ispatıdır. 

Ayrıca 110-120 aracı Araçta sarsıntılı yol alış ,yolda gezme vb olması genelde Rot Balans ayarından olsa da Tekerlik bilyelerininde kontrol edilmesinde fayda olacaktır.  Hatta Aks körüklerinin de kontrolu çok daha sağlıklı sonuçlar verebilir.

Umuyorum ki geçici bir hata vermiş olsun sizlere masraf çıkartmasın. Keyifli forumlar dilerim.

 

Geri
Üst Alt