Klima Sağ Sol Farklı Sıcaklık Üflemesi Sorunu Çözümü


strayder

Üye
Katılım
10 Eki 2019
Mesajlar
358
Tepkime puanı
178
Konum
İstanbul
İsim
Berat
Arkadaşlar bir konuda yazdım fakat burada yeni bir konu açma ihtiyacı hissettim. Bu haftasonu yaptırmaya gideceğim çünkü İstanbul'da olup da gelmek isteyen arkadaşlar olursa beraber yaptırabiliriz hem tanışırız, hem de işimizi halletmiş oluruz diye düşündüm. Biliyorsunuz bu golflerin kronik sorunlarından birisi de klimanın sağ ve sol taraflarından farklı sıcaklık üflemesi. Klape dişlisi sorunundan olduğunu öğrendiğim günden beri dişli arıyordum ve bir arkadaşım vasıtasıyla Çin'den sipariş verdim ve dişliler elime ulaştı. Ustama sorduğumda senkronizasyon ayarı gerekiyormuş. Bu haftasonu gidip taktıracağım ben de.

IMG_20200601_191553.jpg

IMG_20200601_191533.jpg

IMG_20200602_075645_BURST001_COVER.jpg

IMG_20200601_191635.jpg

 
@strayder Eski dişlinin de varsa resmini koyarsanız., bu sıkıtıyı yaşayabilecek/yaşayan arkadaşlar için güzel bir paylaşım olur sayın hocam.

 
Upvote 0
İyi günler. Aynı sorun bende de vardı. Berat bey ile iletişime geçmiştim. Sağolsun yardımcı oldu. Dişliden gönderecekti bana. Ancak arkadaşım vasıtasıyla sıcaklık flap motorunu komple çıkmacıdan temin ettim. Hemde uygun fiyata. Özel servisler komple ön göğüs ü indirmeye kalktı. Bırakın ben hallederim dedim. Kendim söktüm eskisini, yenisini de kendim taktım. Çok dar alan olduğu için biraz uğraştırdı. Hiçbir yere zarar vermeden taktım. Senkronizasyon dedikleri şey çok basit. İki dişlide ki belirleyici girintilerin birbirine geçmesi. Başka birşeyi yok. 

1/4 cırcır ve 7/32 lokma ile çözülüyor.

20200716_135050.jpg

Screenshot_20200716-135020_Video Player.jpg

IMG-20200716-WA0000.jpeg

 
Upvote 0
Dün başıma gelen bugün çözüm bulduğum bir sorunu anlatmak istiyorum. Aracım Golf 7 2014, 1.4 TSİ highline dijital klimalı
Dün uzun yol benzinlikte durduk, arabayı çalıştırıp ilerlediğimde yolcu ayak bölgesinin solundan birşey düşmüş gibi ses geldi. 5 dk sonra farkettik ki yolcu tarafı alt üst ızgaralardan ve arka taraf ızgaralarından buz gibi hava üflüyor(kış mevsimindeyiz). Durduk bir iki aç kapa derken düzeldi, bu sabah yine devam etti sorun bu sefer düzelmedi. Sol taraf alt üst ve ön cam sıcacık üflüyor yolcu tarafı ve arka taraf buz gibi.
Neticede sanayiye gittim, bir iki yer petek temizlenecek dedi. Sonrasında bir usta bahsettiğim bölgeyi söktü havayı yönlendiren plastik bir parçanın yerinden çıktığını ve bu sorunu golflerde gördüğünü söyledi. Eliyle taktı ve sorun şimdilik çözüldü.
 
Upvote 0
Sabah benzer bir durum yaşadım ve aşağıdaki şekilde olmuştu.

Herkese selamlar.

En güncel konu olduğu için buradan sormak istedim.

Sabah klima açılınca tak tak diye ses geldi. Hemen aşağıdaki parça aklıma geldi ve dişli atlama yapmış.
Ekli dosyayı görüntüle 54757

Bundan 3-4 sene önce kontrol edip beyaz gres sürmüştüm.
Parçaları çıkardım baktım yıpranma kırık vs. yok, temizlendim.

Sormak istediğim (elbette ki motorsal bir sorun yoksa) yerine takmak/getirmek için büyük olan parçayı mı küçüğe, küçük olanı mı büyüğün hizasına ayarlamak gerekecek? Soketli parça motor olduğu için ona göre ayarlamak yeter mi?

Ya da farketmeksizin takıp klima tuşlarından kalibre etmek durumu çözer mi?

Gün boyu yorum gelmemişti. Yanlış zamana denk geldim heralde.

Neyse ki buradan halletim.

@kafayatakmayanadam sizin yorum da tesadüf oldu. Mevsim geçişlerinde bu klima sorununu her Golf tadacak gibi görünüyor..
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt