GOLF 7 aracım Bakıma Girdi


Kane

Üye
Katılım
19 Şub 2020
Mesajlar
77
Tepkime puanı
87
İsim
Ercan
Merhaba Arkadaşlar,

Korona , Hastalıklar derken arabayla pek uğraşamamıştım ancak bakım zamanı geldi artık. Hem fiyat hemde genel bilgi amaçlı konu açmak istedim.

*İlk olarak genel bakımı geldi ve Kasımpaşadaki Uzay Oto Servisinde aracımı genel bakıma soktum. Normal bakımın yanında Fren hidroliğinin de değişim zamanı geldiği için değiştirildi.

Genel Bakım + Fren Hidroliği İndirim yapıldıktan sonra 1135.00 TL tuttu. (Aracım Yetkili Servis Bakımlı olduğu için genel bakımını orada yaptırmak istedim)

*İkinci bakımım fren diskleri ve fren balataları oldu. Yetkili servisten fiyat aldım ama fiyat 2.800.00 TL civarında verildiği için gözüme çok gözüktü ve Seyrantepedeki tanıdıgım bir servisten fiyat aldım. 

Ön Disk ve Arka Diskler Ferodo marka önerildi fiyat : 615.00 TL

Arka Balata Ferodo - Ön Balata Swb olarak fiyat : 275 TL

İşçilik : 300 TL Toplamda : 1.190.00 TL İşçilikte ufak bir ikramda yapıcaklar. 

Arka Disklerde çok aşınma yok ama azda olsa üstünden taşlanma yaparsak kurtarır dediler ancak taşlamaya para vericeğime sıfır almak daha cazip geldi. Bu hafta içerisinde bu bakım yapılacak

*Üçüncü bakım olarak araçta sağında solunda ufak rütuşlar mevcut ayrıca sağ i sol ve ön lipte ufak tefek sorunlar onlar halledilecek ve  2 , 3 adet  minik göçüklerde çekilecek ( otoparklarda kapı açıp kaparken aracıma vuranlardan dolayı)

* Ek olarak aracımda pedal setinide metal görünümlü setle değiştirdim . Ayrıca  Lastiklerde sıfır olarak yazlığa geçildi.  Hersey bitincede iç dış temizliğe vericem.

*Bu bakımlar bittikten sonra aracımın Muayenesi yapılacak ve eksiksiz olarak herseye bakmıs olucaz. Daha birsey kaldımı bilemedim. 

Aracım 2015 Model 1.4 Tsi Highline 58.500 Km'de şuanda.

IMG-4679.JPG

 
Hayırlı olsun hocam, makul fiyatlar gözüküyor. Araç manuel olunca bakımı da üzmüyor. Kazasız belasız inşallah.

 
Km ye göre disk değişimi erken geldi bana

Hepsi bitince cillop gibi olur

Simdiden gule gule kullanin

 
@HONEY İstanbul aracı oldugu için trafikten kaynaklı diye düşünüyorum. Arka disklerde cok sıkıntı yok ama ön diskler baya yenmiş gözüküyor. Yapmışken hepsini yapıyım dedim.

 
@Kane  İstanbul trafiği malum bende 62.000'de arka diskleri balata degisimi yaparken tornalatmıştım ama ötme vs ses yapti can sıkıyor. diskleri tornalatmak yerine balatayla beraber değişmeniz isabet olur.

 
@Kane

615tl.ye ön ve arka fren diski., 275tl.ye ön ve arka fren balatası.,

Dışardan alacağınız Ferodo, TRW, Bosch, SWB, Brembo, Textar vs.. bu markaların dış piyasaya ürettiği fren diski ve balataları ile VW'ye ürettiği orjinal parçalar arasında çok ciddi kalite farkı olur., Tamamı Çin 'de veya 3. dünya ülkelerinde üretiliyor.,

Atıyorum orjinal bir fren diski için araç üreticisi güvenlik ve kalite anlamında en az 50 kriteri sağlamalı diye diski üretecek firmaya şart koşuyorsa.,

Ancak dış piyasaya üretim yaparken bu 50 kriterin yarısını bile sağlayacak kalitede ürün üretmiyorlar..

Fren balatası ve fren diski üretiminde; ister araç üreticisine orjinal yedek parça, isterse de dış piyasaya yedek parça üretiminde aynı kalitede ürün üreten tek firma ATE firmasıdır., ATE disk ve balatalar Çin vb. 3. dünya ülkelerinde üretimi yoktur., Tüm ürünleri avrupada üretiliyor., diğer firmalar gibi dış piyasaya sattığı ürünle orjinal yedek parça arasında kalite farkı yoktur.,

Özetle disk ve balataları ya servisten orjinal yada ATE marka almanızı öneririm., fren sistemi gibi hayati önemi olan bir konuda kalitesi düşük ürünlere pişmalıktır., paranızla rezil olmayın..!!

Konunun son 2 sayfasını okumanızı öneririm;




 
@Kane

Balata / disk sürtünme iliskisi ? 

Egerki balatları fabrikasyon lar üzerne ilk defa değistiriyorsanız 

Sadece 1 balata yiyen diskin bitme ihtimali sıfır 

Ama yok aracım şu an 58 bin km de 27 bin de balatalar değisti diyorsanız 

2 balata yiyen disk = 1 disk Yiyen 2 balata denklemine bir miktar  hak veririm  

Ama o bile zor

Yani 3. balata yenir bitirlir karşıt yüzey (disk) biter kuralı fixtir.

Anlattıklarımın freni çok kullanma / sehir ici çok. Dur kalk yapmayla alakasız olduğunu umarım anlatabilmisimdir .

 
@forzaGilles 1990 da 190D aracının arka amortisörü patladı.

İzmir 3. Sanayide özel sevis Raif ustaya götürdüm.

Bana SACS marka aynı numaralı  iki çeşit amortisör gösterdi. Birisi 130 mark (yıldızlı), diğeri 100 mark (yıldızsız). Nedenini sorduğumda,

-SACS mercedese 1000 adet amortisör gönderir. Mercedes bunları test eder, kriterleri karşılayan ürünler yıldızlı olarak onaylanır, kriterleri karşılamayalar normal SACS olarak piyasaya verilir. Farkları budur dedi.

 
@Kane

Balata / disk sürtünme iliskisi ? 

Egerki balatları fabrikasyon lar üzerne ilk defa değistiriyorsanız 

Sadece 1 balata yiyen diskin bitme ihtimali sıfır 

Ama yok aracım şu an 58 bin km de 27 bin de balatalar değisti diyorsanız 

2 balata yiyen disk = 1 disk Yiyen 2 balata denklemine bir miktar  hak veririm  

Ama o bile zor

Yani 3. balata yenir bitirlir karşıt yüzey (disk) biter kuralı fixtir.

Anlattıklarımın freni çok kullanma / sehir ici çok. Dur kalk yapmayla alakasız olduğunu umarım anlatabilmisimdir .
Bilgi için herkese teşekkür ederim. Aracı alalı 6 ay oldu olmadı. Geçmişinin yetkili servisten listesini aldım bu zamana kadar neler yapılmıs diye tek tek bakamadım ama bakıcam tek tek şimdi. O yüzden kaçıncı fren balatası bilemiyorum. Ama benim aklımdaki hep balata değişirse yeni olursa diskleri taşlatmam kolay kolay değiştiririm kafam kalmasın diye. Eskilerin be yenilerin değişimini atarım resimlerini çekip👍


 
Dün itibari ile diskler ve balatalar değiştirildi. Üstündekiler orjinal olduğu söylendi. Öndeki balatada olan uyarı kablosu aşınmaya başlamıs çok yakında araç uyarıyı vericekmiş önce davranmış oldum.  (58300 km)

A75B8244-B96C-46CE-B8A1-80B52BD12BA0.jpeg

396E1EF4-D494-4D75-911C-D9D058CC82E3.jpeg

 

Önler baya yer yapmıslardı değiştirdik. Arka sağda çok kötü değildi giderdi rahat ama sol arkada neden bilemiyorum çizikler vardı yer yapmıs çizmiş. Bu yüzden kötü durumdaydı ama çift değiştirildiği için mecburen ikisinide değiştirdik

Şimdş sıra özellikleri kapatıp muayene işlemlerini yaptırmak sonrasında genel kaporda işlerini yapıp temizliğini yaptırıcam kendime bu kadar bakım yaptırmamıstım

 

Geri
Üst Alt