Egzos tavsiye


Ferdi

Üye
Katılım
2 Mar 2016
Mesajlar
97
Tepkime puanı
52
İsim
Ferdi
Arkadaşlar herkese merhaba vanali  egzos yaptırmayı düşünüyorum yaptıracağım yerde aklımda ancak trafik cezası korkum var arabanın bağlanması tekrar muayene gibi cevrenizde veya size denk gelip polisin çevirip ciddi ciddi aracta araştırma yapıp ceza yazdığı oldumu sizlerin düşünceleri benim için değerli siz nedersiniz buarada  egzos lu arabaya binmeyi  seviyorum aracım 1.4 tsi dağ  golf 7 sadece sizin düşüncenizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ferdi 1.0 tsi tatlı bir homurtu aldım. Ne honda gibi cazırtı yapıyor. Nede bazı egzozlar gibi foşurtu. Gayet tatlı oldu. 
Yapılan işlem orta susturucu iptali ve yerine düz boru yapıldı. Vanalı sistem kullanmadım. Zaten vana varmışcasına motorla uyumlu oldu. 1.0 olduğundan olabilir.
Gaza oturduğumda 3000 devir sonrasında tok ses geliyor. :)  

 
Merhaba, 

Ben bağlaçların yazılışını çok iyi bilmem, bu mesajımda bile hatalar olabilir ama doğrusu egzoz onu belirteyim :)  

3 silinidir çalışma prensibi ile 6 silidir yavrusu olduğu için ortayı sökünce güzel ses çıkıyor. 4 silindir 1.2 tsi ve 1.4 tsi ortayı sökünce çokte ses çıkmıyor.

vanalı/varex sistemlere ben karşıyım. Bunu yaptığınız zaman açıkken düz boru ve ses var okey ama kapatınca sesi kesmek için küçücük yerden hava geçiyor ve dolanıyor.Araba basınç bile basamıyor turbo ve gerçekten egzoz manifold contasını bile eritenler var aşırı egzoz sıcaklığı yükseldiği için kapalı konumda. Şimdi şehir içi açık gazlayamıyorsun ceza yersin, kapalıykende arabaya zararlı gitmiyor. Egzozcular daha çok kazanmak için hep böyle sistemlere alışmışlar yapalım yapalım. Çok ses isterseniz evet olabilir ama zaten tatlı bir ses istemişiniz.

Ben sizin yerinizde olsam Sadece son susturucu söktürürüm, Katalizör ve orta susturucuya ellemem. Alt devirler biraz düşer ama katalizör ve orta durduğu için sorun olmaz. 

Downpipe yaparsanız yani katalizörü sökerseniz zaten arıza ışığı yakacak araba,yazılımda atmanız lazım. Bence sadece son iptal olmalı

 
@mehmetmert son iptali yapıldı ancak sonun yanında birtanede act susturucusu var onuda iptal etsem biraz daha ses çoğalırdı sence şu anki bir homurdanma gibi dedil açıkçası 

 

Geri
Üst Alt