Enjektör Maceramız


capadocciali

Yeni Üye
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
7
İsim
Ali
Arkadaşlar merhaba. Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Ekspertiz firması aracımızı alırken( Enjektörler aşırı mazot kaçırıyor Acil Servis!) Uyarısını rapora yazmış, aldığım yere güvendiğim için baktırma gereği duymamıştım. Birgün merak ettim plastik kapağı kaldırdım. Enjektör diplerinde birikmiş siyah sıvı var. Üst komşum Tırcıdır. Bana ; "Hocam enjektörler yağ kaçırıyor "dedi.

3 farklı Vw özel servisine götürdüm hepsi Yağ kaçırıyor dedi. Ve asıl garip olan VW yetkili servisi de yağ kaçırıyor," KÜLBUTOR KAPAĞİ Valf vazifesi görür dikkat edin" dedi. Ve bütün bu VW servisleri yağ kaçırıyor dediler. Bir ozel servis Yağ Keçeleri değişecek dedi. Diğerlerinin hepsi kesin çözüm KÜLBÜTOR KAPAĞI değişecek dediler. 

 Pompacılara gösterdim. 3 pompacı mazot, 2 pompacı yağ dedi. Mazot diyen Pompacılardan  2 tanesi "bakım yapılacak enjektörler sökülecek" dedi.  Mazot diyen en son pompacıya güvendim. Arızanın, ENJEKTÖR MAZOT GERİ DÖNÜŞ HORTUMUNDA olduğunu söyledi. Bir Ustaya gönderdi Usta baktı değiştirelim dedi ve Bosch marka bir hortum taktı. Şimdi araç maşallah temizlendi. Çok şükür. Kaçırma da yapmıyor artık.

Beni üzen durum şu oldu biz kime güveneceğiz eğer VW özel ve yetkili servislerine güvenemeyeceksek. En son gittiğim Pompacıya işyerinden bir arkadaşın tavsiyesi ve aracılığıyla gittim. Acaba diyorum , tanıdık olunca sorunu bulmaya daha da bir özen mi gösteriyorlar ??!

Umarım faydalı bir yorum olmuştur. Teşekkür ederim.

 
tgun89 sağolun. Enjektör bakımı ve tamiri yapan dükkanlar Pompacı olarak geçiyor sanayide. Ben de tam hakim değilim lakin enjektör için gittiğim ustaların hepsi dükkan levhalarında Pompacı unvanını kullanıyor.  

 
Upvote 0
Öncelikle Geçmiş Olsun ve sorunun çözümü için de hayırlı olsun.

Güzel bir örnekleme yapmışsınız tecrübenizi, Bazen Küçük bir problemi büyük olarak algılamak Tecrübe eksikliği olarak yaşanabilir. Servislerin çözüm önerileride onlara gelen ve eğitimlerinde verdikleri Prosedür gereğidir. Yani Farklı bakış açılarıyla kendini Geliştiren Usta  Yetkili Serviste de olsa Özelde de olsa bu tip sorunlara cevap bulabilir. Bazı durumlar ender rastlandığından çözümü farklı olabildiği gibi , Kişinin yada Ustanın Tecrübesine bağlı olarak çok çabuk tespit edilip sorunn aşılabiliyor. Servislerin Master Ustaları Çözüm veya bilgi paylaşımı için birbirleriyle iletişim kurarlar buna Vw Yetkili servislerinde de şahit oldum, Hatta bir elektiriksel sorun için Eski elektrik ustasını ( yeni Özel Servis açmıştı kendisine) onu arayarak bilgi aldılar ve bir kaç saat uğraştıkları arıza için telefonla hizmet alarak 5 dakikada sorunu çözdüler. El elden Üstündür , Bazen Çözüm Çok yakın yada Gözümüzün önünde olduğu halde göremeyiz. Sizdeki de buna benzer bir durum olmuş.

Keyifli forumlar dilerim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Ender teşekkür ederim ilginiz için. Olayın bu kadar uzamasına sebep olan aslında bana sunulan fiyatların yüksek gelmesi olmuştu. Nakite sıkışık olmasam en masraflı tamir olan KÜLBÜTOR Kapağını değiştirme işlemini yaptırırdım. Lakin şükür ki, garip bir şekilde olabilecek en ucuz masrafla kurtulmuş oldum. Bu sorunu değişik forumlarda okudum "enjektör diplerinde birikme sorunu" başlığı altında. bir parça katkım olduysa ne mutlu.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt