1.0 TSI için OZ Jant Çalışması hakk


Celal Abay

Üye
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
36
Tepkime puanı
51
İsim
Celal abay
Merhaba Arkadaşlar, 

Madem tanıştık, sadede gelelim değil mi :)

Araçtan bahsetmiştim, 1.0 TSI DSG Turmeric Yellow stok halde. Üzerinde 16" jantlar var ve ben bunları değiştirip biraz daha görsellik kazanmak istiyorum. 

Replika jant konusunda tereddütlerim olduğundan orjinal birşeyler istiyorum. Orjinal olacaksa da piyasada bolca bulunanlardan biraz daha extreme bir jant olsun istedim ve araştırmalarım, bilirkişilerden gelen öneriler doğrultusunda OZ ULTRALEGGERA 18" de karar kıldım. 

Rakamsal olarak biraz pahalı bir seçenek ama aracı satarken orjinalleri üzerine takarak satacağım için jantları uzun vadede kullanabileceğimi düşünüyorum. 

Mevcut şekil şemal bu şekilde.



Jantlar tertemiz, iron out ile temizliklerini sürekli yaparım.



Düşündüğüm Jant için model aşağıdaki gibi olacak. Renk olarak iki renk arasında kararsızım. 

1. tercih;

01_ultraleggera-crystal-titanium-jpg%201000x750.jpg


2. tercih mat olanı

01_ultraleggera-matt-graphite-silver-jpg%201000x750.jpg


Şimdi durumlar böyle fakat 1.0 TSI için hangi yay uygun olur bilmiyorum. ilk etapta leylek olacağız, akabinde muhtemelen 35mm voglant takacağız. Bu konuda tecrübesi olan varsa desteğini rica ederim. Zira Jant, Lastik, Yay ve işçilikle 15K gibi bir rakamı aşmak bile muhtemel görünüyor.

Peşinen teşekkürler.

 
Selam Celal bey, 

Jant konusunda zaten karar vermişsiniz ve bence güzelde bir tercih olmuş. Şahsen ben "Matt Graphite Silver" versiyonunu alırdım. 19" için geçen ay fiyat almıştım 12.000 TL idi :)  18" lerin biraz daha uygun olsa da yine de jant lastik size gelecek 10k-11k olacak, bundan kaçışınız yok (Replika istemez iseniz: Ultralegarra replikası var mı bilmiyorum ama Superturismo var WRC diye geçiyor). Şimdiden hayırlı olsun, Beyaz Garaj ve Driven34 (Can) getiriyor diye biliyorum OZ'ları. Tedarikçiyi iyi seçmekte fayda var, bu kadar para verdikten sonra içinizde bir kuşku olmaması açısından. 

7.5 için yay tercihi isimli bir konu var. Linki aşağı bırakıyorum, kullanıcıların çoğu Eibach ve Vogtland kullanıyor. 3.5 cm tadında olacaktır. Ben abimin arabasında Eibach yay, kendi aracımda Vogtland coilover kullanıyorum. Her ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 

http://www.golftutkusu.com/topic/10854-mk75-spor-yay-tercihi/

 
Tercih ettiğiniz jantlar çok hoş olmakla birlikte Fiyatları Ciddi yüksek Şahsen Bolca JAnt Lastik değişimi yapıp keyf almayı seven birisi olarak Sırf Görüntü için Jant Lastik olayına 15 k harcamazdım. Lakin Aracınız Golf R veya  süper Spor bir otomobil  olsa o zaman başka elbette. Jant lastik için yapacağınız finans harcamasına daha çok retrofit yapılabilir madem Güzel bir görüntü elde etmek ise Amacınız. Örneğin Aracınıza Güzel bir led far stop veya body kit kombinasyonu çok hoş durabilir ve bunları Düşündüğünüz jant için ödemeye yapacağınız miktarla çok rahat yapabilirsiniz ve üzerine Kaliteli Replika jant veya Orjinal Durban Sebring salvador vb jantlarla da tamamlayabilirsiniz. Benim Görüşüm bu şekilde olurdu.

Beğendiğiniz Jantlar için yorumum ise Zaten piyasanın en kaliteli ürünlerinden özellikle hafif ve sağlamlıklarına yorum dahi yapmam. onlarda karar kılınacaksa da 2. Tercihi mat olanını öneririm. 

Keyifli Forumlar dilerim.

 
@Ender Hocam sizin konunuzu da gördüm, 19" lik güzellik abidelerini de. Aracımı uzun bir süre bineceğim için ve ileride araç değişsem de eski orjinal jantları takarak elden çıkarabileceğimden dolayı bu yöntemi düşünüyorum. 1.0 TSI araç için mümkün mertebe hafif ve sağlam jant aradığımdan birazda bu seçeneğe yönelmek zorunda hissettim. İlerleyen dönemlerde FAR+STOP, 3 parça spoiler ve GTI Tampon değişimi de aklımda. En ivedi olan kısımdan başlamak istedim. Jant için 2 yıldır aksiyon almamıştım, bu defa eğer firma da uygun bir rakam verir ise niyetim bu yönde. Bu arada eğer OZ olmaz ise Arıcıoğlu'na yöneleceğim muhtemelen. Zira replika olup da güvenebileceğim tek bilindik adres zaten orası.

 
Gelişmeleri Takipteyim. Gönlünüze göre olsun  yapacağınız işlemler OZ jantlar uzun süre rahatlıkla kullanılabilir ama Jant işi  zamanla  modasını kaybediyor gib geliyor bana :)  Yani sürekli yeni jantlar yeni modeller ile insan her yaz Değişim yapmak gibi hissedebiliyor. O.Z. Jant için hiç lafım yok lakin bir gün bıkarsanız onlardan ya satacak yada takas yapacaksınız ki o zaman da belli bir miktar zarar etmiş olacaksınız ki aklınızın bir köşesinde kalsın. Keyifli forumlar dilerim.

 
Renk kombinasyonu açısından siyah jant daha güzel duracak, gerisi zevkler ve renkler tabii ki

 
@Balistique Simsiyah renk seçeneklerim arasında yok fakat mat gümüş olabilir. Ben bu simsiyahları pek beğenmiyorum. Model olarak superturismo da beğendiğim modeller arasında. 
@ekim@Unclaimed Öneriler için teşekkürler. Eş dost da mat seçenekten yana görüş bildiriyor. Açık renkliyi sanırım sadece ben beğeniyorum. Yarın net resmi gelecek inşallah. Çok mat durmuyorsa onu seçebilirim. Tekrardan teşekkürler.

 
Bir güncelleme..

OZ Mat Silver için görsel aşağıdaki gibi oluyor. Ben açığı ve mat olanı fiziksel olarak görüp karar vereceğim sanırım. Sanki açık renk daha hoş duracak gibi.

 

1.PNG

2.PNG

3.PNG

 
@Celal Abay abi selamlar :)  ben oyumu mat olandan yana kullanıyorum :)  fotoğraf için gidip geldiğin yerler açısından orjinal jantın çizilme vs riskini göz önüne alınca replika wrc jant modelini de bir düşün derim :) fotoğraf için gittiğin alanda jantta oluşabilecek çizik vs ihtimali 16" janta göre artacaktır haliyle :/  

 

@mustafacagri Artık dağ taş gidilmeyecek eskisi gibi :) Replika ile riske girmek açıkcası istemiyorum. Herkes mat olanı tercih etmiş ama ben halen açık renklideyim :) Canlısını görelim hele, çok açık kalırsa mat olana döneceğim. Teşekkür ederim kardeşim. 

 

Geri
Üst Alt