1.2 TSI ile Piste Girmek?


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,615
Tepkime puanı
1,202
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar 1.2 TSI golf 7 aracım var, 2015 model 110bg, yazılım vs mevcut değil. Aracımda hiç bir ekstra yok, jantlar dahi 16". Sorum açık. Bu araçla piste girebilir miyim? Pist kurallarını tam bilmiyorum fakat, kuralların uygun olduğunu varsayıyorum. Yorumlarınız nelerdir?

 
Haftasonu A4 e kafa tutmaya çalıştım 1.2 TSİ 110 HP dsg vites aracımla, Fethiye Gökova arası yokuşlu yollarda 160-190 arası banamısın demiyor, e birde virajlar var sanırım sürüşten de kaynaklanıyor ancak yol düze çıkınca arkasından baktım kaldım, 170 -180 den sonra bizim aracın ciğeri yetmiyor ağır kalıyor, her neyse düzlük sonunda ışık varmış  orada yakaladım bunu, Passatın biri arkadan izliyormuş bizi adam geldi yanıma resmen sen çekil dedi, ışık söndü ve başladılar gazlamaya ben arkadan izliyorum galiba passat kazandı öne geçti çünkü 😃 her iki araçta 1.6 tdi olması lazım, ancak emin değilim, normalde kurallara uyan çok hız yapan biri değilim ama yol ve şartlar yerinde olunca insan bazen gaza geliyor, tavsiye etmiyorum ✌🏼

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ali_burkay tam bilemiyorum ama 150 civarına kadar 1.6 TDI passattan hızlı gider 1.2 TSI ama yüksek hızlarda hacim yüksek olduğu için onlar öne geçer ama düşük hızlarda 1.2 doğru vites değişimi ile daha başarılı olur diye düşünüyorum

 
@frknyldrm hocam sanırım girmişti piste. aracının motorunu bilmiyorum ama comfortline onun aracı da. o bilgi verebilir bu konuda

 
1.2 motoru geçtim aracınıza modifikasyon yapmışsınızdır jant büyütme yay takma fren büyütme gibi bunları denemek için girerim,onun duşunda 1.2 tsi orjinal araçla pist yapmak yani pek espirisi yok ama zevkine neden girilmesin.

 
Araç neden kaldırmasın ki? Yani kaldırmaması için bir sebep yok. Eğlencesine girebilirsiniz, bence hiç bir sakıncası yok. 

 
@Aliiii yani, uzun süre yüksek devir çevirmek, frene ani yüklenmeler yapmak vs

 
@Musaaksoy Hocam bunların hepsi mekanik ve hesaplanıp aracınıza yüklenmiş özellikler. O frenler fabrikada hangi şartlarda test ediliyor Ar-Ge aşamasında bilseniz. Uzun süre devir kesicide gezmediğiniz sürece istediğiniz devirde gezebilir aracınız bunda da bir mahsuru yok. Yani aracınızı piste sokmak ve eğlenmek için hiç bir sakıncanız yok. 

 
1.4 tsi 122 manuel sahibiyim bende gideyim piste ☺️

 
Eylül gibi havalar serinken ben girmeyi düşünüyorum 1.6 Tdi ile. Maksat amaç eğlenmek, piste çıkabilmek ve o atmosferi yaşayabilmek. 3 tur gazlayıp 1 tur soğutursunuz hiç sorun yaşamazsınız.

 
Pist ücretleri ve kurallarını bilen var mı? Birde pistte olası bir başka araçla ya da tek taraflı kaza durumunda kasko ve sigorta çalışıyor mu?

 


Geri
Üst Alt