Araç teslim süreci hakkında bilgi lütfen


Optimus

Üye
Katılım
19 Eki 2017
Mesajlar
116
Tepkime puanı
62
İsim
Serdar
Merhaba , araç alım sürecindeyim hayırlısıyla inşallah. Araç 1 Haziran'da gemiden iniyor. S.t net bir şey söyleyemiyor. Forumdaki arkadaşların tecrübeleri ve fikirleri konu hakkında bilgi verir diye düşünüyorum. Malum kurdan etkilenmemek adına fatura en erken ne zaman kesilir, teslimat tarihi ne olabilir.

Tşk..

 
Haziran içinde kesilir. Benimki Mart ayının 2x'inde gemiden inmişti. 1 Nisanda teslim alacaktım, 2 gün önce ayı kapatmak, ve o ayın satışında dahil etmek için faturayı kesmişlerdi. Bende kıllatmamıştım, tanıdık olduğu için. Eğer 1 haziranda gerçekten gemiden inerse haziran ayı ilk iki haftası teslim alır faturasını kestirirsiniz diye düşünüyorum. COVID liman-bayi arası taşımacılığı etkiler mi bilemiyorum. 

 
@Optimus Bu konuda tecrübeli biri olarak şunu diyebilirim, muhtemelen kaporayı verdiniz fakat güncel kur ve fiyat değişikliklerinden dolayı bir fiyat belirlemedikleri için o an olacak fiyatı size yansıtacaklar. Sizin bence şuan tek temenniniz Haziran ayında tekrar zam yapmamaları olsun ve o da genelde 2-3 Haziran'da gerçekleşir ve satış temsilcisi arkadaş arayıp aynı fiyattan veya şu kadar zam geldi araç alımında mütabık mısınız hâlâ diye size soracak. (Satış temsilcileri indirim de olabilir der her araç alındığında o ara ellerinde yoksa ve gelecekse ancak ben daha hiç şahit olmadım.)

 
@sergentunc Hocam ,bana da aynı şekilde indirim de zam da olabilir dendi fakat indirime bende hiç denk gelmedim. Benim çabam teslimat dan ziyade kur artışından etkilenmeden şu an ki liste fiyatından teslim alabilmek. Zam gelirse vaz geçme durumu oluşacak. Şu an hâlâ Nisan ayı fiyat listesi var web sitesinde.

 
@Optimus Umuyorum hemen çok kısa süre içerisinde bayiye gelir ki kendileri bile zam yansıtamadan aracı alabilesiniz. Bunlara mail geliyor genelde çünkü zamlarla ilgili fikirleri önceden oluşuyor ve 2-3 gün bekletip zamlı fiyattan vermek istiyorlar. Siz almasanız bile zamlı fiyatlardan bile sıraya adını yazdıranın çok fazla sayıda olduğunu biliyorlar çünkü. Tavsiyem arayın sürekli ve sıkıştırın, tabiri caizse bıktırın 😊

 
Merhaba, araç bayiye gelmeden ne yazık ki fatura kesmezler ve güncel kurdan dolayı anlaştığınız fiyat değişebilir. Daha önce doğuştan anlaştığım fiyata araç satın almak nasip olmadı her seferinde fiyat arttı.

 
@Optimus Kur artışı beraberinde iki risk mevcut,

1) Kur nedenli aracın kendi fiyatının yükselmesi, 

2) Fiyat yükselmesi nedenli bir üst ötv dilimine girip fazladan vergi binmesi (katmerli dediğimiz) 

1 haziran pazartesi muhtemelen ETA (Tahmini Varış Süresi)tarihidir. Eğer gemide, limanda veya rota üzerinde plansız bir durum olursa geminin limana girişi gecikir. Tavsiyem ST den hangi gemiye yüklediğini öğrenip, marrinetraffic sitesinden geminin anlık takibini ve güncel ETA durumunu kendiniz yapın. (Bu konuda yardımcı olabilirim nasıl takip edilir vs..) 

Gemiden indikten itibaren 2-3 gün gümrük çekim işlemleri ve aracın bayiye getirilmesi sürer, bu ara gümrüklerde covid nedenli işlem kapasitesi biraz sınırlı. Araç bayiye girdiği tarihte vekalet verdiyseniz aynı gün trafik, tescil plaka işlemlerini yaparlar ve aynı gün size faturalandırırlar. 

Bu kadar anlattık, araç-paket-fiyat bilgisi nedir hocam :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@smhk Haklısınız Hocam bakalım artık zaman ne gösterecek nasip kısmet hayırlısı diyelim o zaman.

 
@tiesay Eyvallah hocam detaylı bilgi için. Hayırlısıyla kısmet artık diyelim.Biraz ters zamana denk geldi . 

Araç ,Passat Elegance 1.5 TSI , fiyat 320.000 ₺ :)

 
@Negatiwe Hocam benim de aklıma geldi.St.konustuk fakat riskli olduğunu söyledi.Aracin kontrolleri yapılmadan satın almış oluyoruz.Kanaatimce büyük risk olur.

 
@tiesay Eyvallah hocam detaylı bilgi için. Hayırlısıyla kısmet artık diyelim.Biraz ters zamana denk geldi . 

Araç ,Passat Elegance 1.5 TSI , fiyat 320.000 ₺ :)
Zaten üst dilimdesiniz hocam, endişe etmeyin :D

Kazasız, belasız kullanmanız dileğiyle. 

 


Geri
Üst Alt