Leonun Nefret Ettigim Yanlari ve Sevidigim Ozellikleri


42 dakika önce, mehmetmert yazdı:

Hizli ve basit bir video yapmak istedim :)  Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz 🤗

Leon düşünenler için güzel bir video olmuş hocam lakin nefret kelimesi biraz fazla kaçmamış mı? 

Başlığı okuyunca gülümsedim yani, Leon'u savunasım geldi. Bu Leon size nitti? :D

 
Teşekkürler.

Golf ten Leon'a geçtiğinizde ilk çektiğiniz videolardan birisinde kısaca bahsetmiştiniz ancak çok detay vermemiştiniz. 

Şu anda her iki aracın da artık tüm detaylarına hakim olduğunuz için ufak bir karşılaştırma yapar mısınız.? ( İşçilik, malzeme kalitesi farkı var mı? FR süspansiyon ile golf comfortline konfor farkı nasıl vs..) 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ustadim

Video boyunca saç sakal bir uzuyor bir kısalıyor bana mi öyle geldi


Sayamadim ama kaç kaç sevdigiz sevmedigiz


 
Teşekkürler.

Golf ten Leon'a geçtiğinizde ilk çektiğiniz videolardan birisinde kısaca bahsetmiştiniz ancak çok detay vermemiştiniz. 

Şu anda her iki aracın da artık tüm detaylarına hakim olduğunuz için ufak bir karşılaştırma yapar mısınız.? ( İşçilik, malzeme kalitesi farkı var mı? FR süspansiyon ile golf comfortline konfor farkı nasıl vs..) 
Fr suspansiyon yok bende dizelde yok o yuzden fosur fosur konforlu. Benzinli fr ise asiri asiri sert geldi bana. 
 

İscilik hatasi ben goremedim, hissiyat kismen daha zayif tabi golfe gore kalite olarak ama yumusak olan yerler falan golfle ayni.

Golf comfortline cok bos kaliyor bunun yaninda kıyaslamayalim bence

 
hissiyatın 1,5 tık az olmasının sebebi ruhsat ağırlıkları üzerinden konuşursak , 

dsg tdi 7,5 golfe göre 160 kiloluk fark bence . 

rusatta ne yazıyor ağırlık ? 

 
Golf ile leon ayni kilo :)  Aralarinda kilo farki yok. Ruhsat 1419kg

1264kg net bos ağırlık(surucu haric) yaziyor Leon kataloğunda

1343kg bos agirlik yaziyor golf7 tdi dsg katalogunda.

Bir ara araştırmistim ruhsatta yazan net bos agirlik standartini ama su an unuttum. Leonun surucu haric ağırlığına 80kg surucu eklersek ayni oldugunu goruyoruz :)  
 

80kg ekledigimizde 1344kg oluyor. Ruhsat yanlis degil bu arada, arabada mi unuttular kagidi bilmiyorum asiri ayrintili dokuman seklinde kağıtları seat araba ile yollamis. Bu bilgileri oradan kendileri giriyormus gormus olduk. 
 

Mazot, yag, hidrolik, su, donanim...vs. Eklendiginde 1419 ruhsat kilosuna ulasiyoruz :)  

F581C6CF-3DB3-4376-8D7A-DBB37D1571BC.png

364B51FD-99AF-47BE-8CE4-7FBEFF55BE16.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mehmetmert hocam selamlar. Youtubeda severek izliyorum size birkac sorum olacak, uygun zamanda cevaplarsaniz sevinirim.

Ayni unitemi bilmiyorum ama Xcellence donanim aracim var. Golf ten gectigim icin media unitesi biraz yavas gibi geliyor bana , sizinki de boyle mi ? Bi cozum gelistirdiniz mi ?

Ayrica jailbreak iphone carplay yaptiginda youtube videolari nasil sizce ? Cinli cihazlarda ufak donmalar, fps dususleri vardi bunda da durum ayni mi yoksa akici mi ? Carplay actirmaya deger mi ?

Tesekkurler

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
2016'da araç alacağım zaman Golf ile Leon FR arasında kalmıştım. İki aracı da test sürüşünde kullanınca dış görünüş olarak çok daha yavan duran, daha az opsiyonlu ancak sağlam ve güvenli olduğunu düşündüğüm Golf'ü tercih ettim. 

 
@mehmetmert DSG araç alıpda kulakcık olmamasına üretim hatası denilebilir. Aslında bu arabayı böyle getiren doğuş oto. Ya sövmek lazım. Elin gavurunda alt donanımlarda birsürü özellik var bizde en üst paket diyor koltuklar emme basma tulumba. Zaten dünyanın vergisini veriyoruz. Koy şu arabaya kör nokta oto park koltuk ısıtma line assist ACC keyless kamera 18 jant mode tuşu falan filan yahu toplasan 15 bin daha fazla ödeyeceksin ama yok ilk o araba boş gelecek. 150 veren 165 te verir en azında araba dolu dolu olur. Arkadaşım soruyor bu senin araba hangi paket diyor en üst highline diyorum koltuk ısıtma var mı diyor yok. Kamera varmı yok. Deri koltuk varmı yok. Şu varmı bu varmı yok ulan diyor benim i30 da hepsi var diyor ne diyim haklısın diyorum.

 

@mehmetmert kısa ve öz olmuş. Gayet güzel görünüyor aracınız. 

Bi içerik önerim var. Kaput amortisörü, galiba bagaj amortisörü ile aynı. Bilmiyorum daha önce deneyen var mı ancak Leon'da da gördüğüm kadarıyla motor suyunun arkasına doğru amortisörün geçecek olduğu topuz var.  Denemek size kalmış.

 

Geri
Üst Alt