ANKET- Boya koruma ?


boya koruma

  • gereklı

    Kullanılan: 36 50.7%
  • gereksız

    Kullanılan: 10 14.1%
  • olsada olur olmasada olur

    Kullanılan: 26 36.6%

  • Kullanılan toplam oy
    71
Katılım
28 Kas 2015
Mesajlar
395
Tepkime puanı
3
Boya koruma cok mu önemli ve gereklıdır ve yapan arkadaslar fiyat ve marka paylasırlarsa ıyı olur?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Ceramic Pro 9h uygulamasini İzmir özgörkey otomotiv de yaptırdım. Fiyat ortalama 1.500-1.600 TL

- 9h yaptirdigima pisman değilim (simdilik)

Kimisi aracına boya koruma yaptırıyor kimisi ise komple film kaplattiriyor.

Yalniz sunu unutmayin ki Boya koruma diğer araçlardan sekip gelen taşlara karşı koruma saglamiyor. Takip mesafesini ne kadar uzun tutarsanız tutun sıcak asfalt olmayan yollarda  illaki boyaya zarar verecek taşlar araca denk geliyor.

 
Seramik kaplama yapıldıktan sonra istedigimiz şekilde araba yıkayabilirmiyiz mesala basınclı su vs petrollerdeki yıkama makinaları?

 
@muslumbingollu , yıkama olayları derken ? Seramik kaplama var diye gidip fırça ile yikamayacaksiniz. Seramik kaplama boya korumalar gibi aracı parlak gösterim , ağaç reçinesi , kuş pislikleri, zift kalıntıları....vb boyayı acid e karsi bir sure koruyor. Ama seramiklerin dayaniliklari daha uzun.Araca gelen taşlara, sert kurulamayi bezlerine, yıkama fircalarina karşı korumuyor. 

Eğer katı wax gibi uygulamaları kendiniz yapabilirseniz bu kadar para harcamaya gerek yok. Ama zamanı ve becerisi olmayanlar için bu uygulamaları dışarda yaptırmak iyi bir tercih bence.

 
@major24 hocam bizimki tembel işi smdiki arabamı basınclı sudada ykıyorum fırcada vuruyorum ama golfte seramik yaptırırsam benmi yıkayacam hep ?
 
@muslumbingollu

hocam şu hayatta Allah emeğimle 2 kez 0 km araç almayı nasip etti. tek öğrendiğim bisey var; ne olur aracınıza fırça sürmeyin.

ben de yer ve Zaman dolayısıyla kendim yıkamadım hiç. fırçasız yıkayan bi yerle kanka oldum. başında çay içiyorum güzel yıkıyorlar :)

 
maniax dedi:
@muslumbingollu

hocam şu hayatta Allah emeğimle 2 kez 0 km araç almayı nasip etti. tek öğrendiğim bisey var; ne olur aracınıza fırça sürmeyin.

ben de yer ve Zaman dolayısıyla kendim yıkamadım hiç. fırçasız yıkayan bi yerle kanka oldum. başında çay içiyorum güzel yıkıyorlar :)
Hocam neresi orasi [emoji41]

Fiyat - zaman

Yıkamacim vardi benimde benzinlikte fircasiz onlarda tadilata girdi acilmazlar bir 4 ay.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@ansolak

konutkent istasyon oto yıkama. konutkent 1 içinde Migros'un altinda

30-40 dk 17₺ iç-dış. meguiars şampuan

 
@muslumbingollu , arabaya fırça vurmak zorunda iseniz hiç seramik kaplamaya bu kadar para vermeyin. Forumdaki arkadaşlar ne derler bilmiyorum ama komple film kaplatma işini bir araştırın derim. Bir bilgim yok ama o kalın malzemenin firmalara karşı daha dayanıklı olacagini düşünüyorum.
 

@muslumbingollu , Hatırladığım kadarıyla yakından tutuklan basınçlı su camın kenarındaki plastik kısımlara zarar veriyor. Onun dışında boyaya bir zarar vereceğini sanmıyorum. Forumdaki arkadaşlar daha kesin bilgiler verecektir gün içinde.
 

Geri
Üst Alt