Akü şarj edin uyarısı bilgi eğlence sistemini kapatın


typhoons

Katılımcı Üye
 
Katılım
2 Eki 2018
Mesajlar
1,168
Tepkime puanı
682
İsim
A
Geçen hafta orjinal ön arka park sensörü sis farı ve iç aydınlatmaları plakayı LED olarak değiştirdim. Sonra 2 seferdir bu uyarıyı alıyorum. Acaba park sensörü ledler yada sis farı akım çekiyor olabilir mi araç kapalı iken.

Media cihazı açık kaliyor olabilir mi.

Ekli dosyayı görüntüle 33049

Ekli dosyayı görüntüle 33050

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@typhoons ampülleri değiştirirken araç uzun süre kilitli kalmadığı için enerji tüketimi gerçekleşmiştir sürüş olmadığı için de şarj olamamıştır.

 
Upvote 0
@ogzogz sürüş yaptim hocam 35 km yol yaptım aracı aldıktan sonra. Bayram ve korona sokağa çıkma yasağı nedeniyle 2 gün yattı 3 gün aracın camlarını balkondan açayım diye anahtardan denedim açmadı bir terslik var diye araca gittim bu uyarıyı aldım biraz çalıştırıp indim bugün yine aynı uyarıyı aldım. Çalışması aynı ama kontağı cevirdigimde hemen çalışıyor.

 
Upvote 0
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Ampullerrin birinde kisa devre olabilirmi acaba bu uyariyi verirmi bilmiyorum ama ayni islemleri bende uyguladim ama hic bir sorun cikmadi ya akunuz de bise var yada ampullerde diye dusunuyorum

 
Upvote 0
@AbdullahKama  LED ampuller yanıyor ve kapanıyor hepsini kontrolde ettim. Sokağa çıkma yasağı bitsin bir kaç kez sürelim belki gider.

Aracım 2018 Kasım çıkışlı akü için çok erken 21000 km daha.

 
Upvote 0
@typhoons büyük ihtimal sadece akü zayıftır. Kumandadan cam indirme kaldırma ve merkezi kilit sistemi de enerjiyi büyük oranda etkiler. Şahsen ben de aracı çok açıp kapatırım. Bu maalesef akü seviyesini düşürür. Deneyip görmek lazım.

 
Upvote 0
@ogzogz @zulalyol  bir deneyip göreceğim aynı sorun yaşayanlara da faydam olur belki. Teşekkürler herkese.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@typhoons akü ölmemistir ama yuksek ihtimal sarj etmek araci surmek gerekicek surmeyede gerek yok rolatidede sarj ettigini biliyorum aslinda ben kendi aracimi garajda muhafaza ediyorum diger sirket aracimi kullandigim icin 10 gunde bir durdugu yerde calistiriyorum aku sorunu yasamadim acikcasi isterseniz biraz calistirin durdugu yerde bakalim ne olacak

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt