En İyi Otomatik Şanzıman Hangisi? ZF - DSG - MCP - CVT


smhk

Üye
Katılım
20 May 2020
Mesajlar
437
Tepkime puanı
495
Konum
İstanbul
İsim
SMHK
Herkese merhaba, bu videoda en iyi otomatik şanzıman hangisi? Sorusuna yanıt vermeye çalıştım. Piyasadaki otomatik şanzımanları değerlendirdim. Sizde otomatik vites tecrübelerinize dayanarak önerdiğiniz ve savunduğunuz şanzıman tipini yazarsanız çok mutlu olurum.



 
@smhk Hocam benim favorim ZF . Tork konvertörlu şanzıman sorunsuzluk yönünden kendini kanıtlamış.Yeni nesiller de baya geliştirildi hız ve yakıt tüketimi yönünden.Psa grubuna ait Eat şanzıman da başarılı Cvt şanzıman da son nesiller Honda da test ettim turbolu araçlarda başarılı.İstet tek ister çift kavrama olsun problemleri bitmiyor bir türlü oturmadı.Mercedes de kullanılan 7 G dct iyi diyorlar ama çok araştırmadım.Dogru olabilir marka kaliteli malzeme ve çok iyi bir yazılımla işi çözmüş olabilir.

 
@Optimus Bende ZF diye düşünüyorum. BMW kullanırken aldığım zevki sadece DSG veriyor ama onda da korkudan istediğimiz gibi kullanamıyoruz.

 
Kız arkadaşımda micra var, ondaki CVT'yi seviyorum ben, vites yokmuş gibi geliyor, vites attığını hissetmiyorum.

 
@Aliiii CVT sorunsuzluk ve konfor yönünden güzel ama dediğiniz gibi hissiyat açısından kötü. Aynı zamanda performansı olumsuz yönde etkiliyor.

 
Golfü alırken 

F/p  testleri kapsamında (ben kayıtsız şartsız golf alıyorum diye piyasaya çıkmadım

Opel. Astra K otomatik 

Pegueot 308  otomatik 

Bayilerde Test araçları kullandım (manuel yok test araclarında)

Astra otomatik ? Yazık yani her vites geçisinde araç icinde 2,1 şiddetinde deprem oluyor.

Pejo 308 otomatik ? Akıyor kayıyor süzülüyor ne güzelmiş bu otomatik olayı dedim? Halbuki otomatik araç almıycam.

Sonra pejo 301 manuel test aracı var dediler ? Araç hödük işte ! Ama dizel manuel en dolusu 69.900 ! 

69900 e hödük mödük verdim kimligi , tam kapora verecekken hatun yok kasko burdan mecburi yok mtv size ait diyince vazgectim 

Oradan dön dolan hoooppp 1.6 tdi manuel high 120 bine  golf aldık

Otomatik vites ? Hic aracım olmadı / olmazda ?

 
Premiumlar dışında sorunsuzluk ve verimlilik açısından EAT8>EAT6>DSG>EDC.

 
@Savatage Merhaba, Astra otomatik şanzımanı hakkında haklısınız çünkü bu yıl makyajlanmadan önce hala eat 6 kullanıyorlardı. Ama güncel araçlarda peugeot bile eat 8 ileri tork konvertörlü şanzımana geçti ve kusursuz diyebilirim. Hem uzun ömürlü hem konforlu. DSG'yi zaten anlatmaya gerek yok. Sorunları var evet ama konfor ve perfomans konusunda mükemmel. Otomatik vites ön yargınızı yenip tatmanızı tavsiye ederim.

 
@Ferat Çok güzel sıralama olmuş hepsini kullanmış biri olarak katılıyorum. Sorunsuzluk yönünden CVT'de listeye eklenebilir diye düşünüyorum.

 
@smhk

Benim bu durum 2018 ocak da 

Astra 2018 ocakta hangi otomatik şanzumanı kullanıyordu ismini hatırlayamadım ?

O zamanlar Pejo daha cami avlusuna bırakılmış opeli evlat edinmemisti 

 
En güzeli dsg bence...

Hiç bişey olmasın o ekranda ansızın aracı terk edin uyarısı ha çıktı ha çıkacak...

O adrenalinin 10 da 1 ni yaşamak için servet ödeyen insanlar var:))))

 
@Savatage O zamanlar hala EAT-6 kullanıyordu ve evet haklısınız biraz hantal bir şanzımandı. Lakin PSA grubunun güncel araçlarında geçtiği şanzıman çok iyi diyebilirim.

 

Bence tartismasiz ZF sanzuman dsg yüzünden golf sever biri olarak otomatik almiyorum o koskoca yolcu otobüslerinin otomatik olan mesela M.A.N zf kullaniyor kaç milyon km deviriyor söyle bisey var zaten golf le bmw arasindada fiyat farki kalmadi gibi bisey riske gerek yok kendi açimdan otomatik alirsam zf , eat8 , cvt maceraya gerek yok

 

Geri
Üst Alt