Golf 7 sonradan U veya J


Zibdis

Üye
Katılım
8 Ağu 2019
Mesajlar
56
Tepkime puanı
12
İsim
Emirhan
Golf 7 de normal farlarının yerine u veya j far taksak bunun için bir kodlama yapmamız gerekiyor mu gerekiyorsa ne yapmamız gerekiyor forumda gördüm satan birisi var aracıma yapmayı düşünüyorum fakat kodlama kısmında ne gerekiyor bilmediğim için emin olamadım direkt tak çalıştır mı yoksa vagcom gerekiyor mu?

 
@Zibdis Direk tak çalıştır diye biliyorum bazen de kodlama gerekiyor diye söylüyorlar açıkcası emin değilim ama eğer öyle bir durum olursa kodlama ile ilgili forumdaki arkadaşlar seve seve yardımcı olur.

 
Replika çift u ve J lerden bahsediyorsak ve şu anki aracınızda far özelinde bir kodlama olmadığını varsayarak konuşursak, Direkt tak çalıştır şeklinde sorunsuz çalışır, fakat kısaları yaktığınızda U led kısımlar yada J led kısımlar sönecektir. Bunların kısalar yandığında da yanmasını istiyorsanız kodlamaya ihtiyaç olacaktır. 

 
@biycash Peki kodlama nedir ve başka bir şey var mı yoksa sadece kısalarla yanma olayı mı

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ZibdisKodlama araç içerisindaki bazı varyasyonaları değiştirmektir, bunu yapabilmek için OBD girişinden VAGCOM kablosu veya OBD eleven veya VAG gurubuna uyumlu başka bir aparatla araca bağlanıp bu varyasyonu ayarlamak gerekli. Fonksiyonalite olarak yaptırmazsan sana bir şey kaybettirmez ama estetik olarak gece giderken kısaları yaktığında J ledlerinde yanması hoş bir görüntü oluşturuyor o yüzden tercih ediliyor.

Bunu yapmak istemezsen direk takıp çalıştırılabilir J ledli farlar.

 
Vagcom aktif olarak kullanıyorum forumdaki veya stemei deki kodlar yardımı ile yapabiliyorum sorduğum şey kodların kendisiydi yinede teşekkürler fakat kodların kendisini biliyorsanız paylaşırsanız çok memnun olurum

 
@Zibdis Hocam yazarken etiketlememişsiniz tesadüfen gördüm :)  

Kodlar ezberimde yok araca bağlandığım bir vakit bakıp yazayım, yada bilen bir arkadaş buraya yazsın. Belki vagcom kodlamaları başlığında da yazıyordur ben bakmadım oraya hiç.

 

Geri
Üst Alt