Plaka montajı


MertHaktan

Üye
Katılım
28 May 2019
Mesajlar
363
Tepkime puanı
409
Konum
İstanbul
İsim
Mert.HT
Herkese merhabalar iyi forumlar hayırlı bayramlar diliyorum şimdiden...

Resimde gördüğünüz gibi bir süredir ön cama plaka koyarak kullanıyorum fakat bu durum tehlike ve her çevirmeye girmemi sağladığından yeni plaka alıp takmaya karar verdim biran önce.

Fakat tamponu delmeden pleksiyle birlikte plaka nasıl takabilirim sağlam olurmu düşmeden dururmu size danışmak istedim..

20200523_135731.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dyson Siyah silikon ve Çift taraflı sağlam bir bant ile uzun süre kullandım. Fakat sonra çıkartmaya çalışınca zaten silikonu tampondan çok zor çıkarttım. Dolayısı ile böyle bir heyecana gerek yok zaten direk pleksiyi tampona yapıştırdığın zaman bence güzel gözükmüyor. Orjinal plakalık tavsiye ederim, bu plakalığın üzerine yapıştırırsın pleksi ve plakanı. Orjinal plakalık için ise 5 civata atıp tak, çünkü hiç bir zaman yerinden çıkmayacak zaten o. 

https://sncotomotiv.com/plakalik-on-volkswagen-passat-11-15-oem-no-3aa807287

 
2 delik deleceksiniz hocam mecbur. Bizim tamponlari görseniz dart gibi :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben aracimi dogustan alirken plakalik mi yoksa yapistirma mi diye sordular yapistirmaya karar verdim.5 senedir kullaniyorum en ufak esneme birakma yok.Teknisyen sokmek isterseniz isitip oyle sokebilirsiniz dedi.Bence sade plaka en guzeli, cerceve araci cirkin gosteriyor bence.Ben cok memnunum tavsiye ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben olsam tampona takılan orjinal plakalık yerleri var onlardan kullanıdırdım daha şık dururdu

563A3648-C397-40A9-929A-F47E9320EF5B.jpeg

 
Bulabilirseniz orjinal plakalık üzerine yapıştırın derim daha orjinal bir görüntü veriyor :) plakalıksız da asi bir görüntü veriyor orası da ayrı mesele :) plakayı yapıştıracaksanjz silikon kullanınca o zemin mahvolacak, yüzeyden sökmeniz çok zor olacak plakayı. Önceki sahibi dyson ile falan yapıştırmış sanırım benim aracı. Ön arka plakayı söktüğümde 2 plaka da çöpe gitti büküle büküle haberiniz olsun. Yeni taktığım plakaları 2 sene önce çift taraflı bantla yapıştırdım. Hala sağlam şekilde, ön plakayı çekince tamponu esnetiyorum. 

 
Yanılmıyorsam R tampon yada gti tamponda orginal plakalıklar var, ve çok güzel duruyorlar. Fotoğraftaki parça, sadece servisten bulursun.Onu bulursanız en şık o.(r line ve gti tamponlarda bu plakalık zemini düz, standart tamponlarda ise çukur, bire bir uymayabilir). Yine yanılmıyorsam golf 7 tamponlarında plaka yeri bir iki cm dar, pleksi plaka veya normal plakalık bir iki cm uzun kalıyor. 

EF795D89-5388-434B-B9AE-710790083497.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hepinize teker teker teşekkür ederim serviste bu işlemi yaptırabilirmiyim plakaları alıp gitsem herzaman tamaşa gidiyorum ve fiyatı nedir bilginiz varmi acaba ? @Golftdi

 
Bende delmek istemedim ve şöyle bir yol izledim.. Tam olarak plaka boyutlarında şeffaf filmi altına çekip şeffaf filmin üzerine çift taraflı bant ile yapıştırdım ve bir problem yaşamadım..

WhatsApp Image 2020-05-12 at 17.15.57.jpeg

 

Bende delmek istemedim ve şöyle bir yol izledim.. Tam olarak plaka boyutlarında şeffaf filmi altına çekip şeffaf filmin üzerine çift taraflı bant ile yapıştırdım ve bir problem yaşamadım..

Ekli dosyayı görüntüle 32894
Şeffaf film plaka boyutunda olunca, plakayı taşıyacak kadar tamponu sıkı turuyor mu hocam? Bir de tüm kaplama olmadığı için Sıcak, yağmur, soğuk derken film atmaz mı? Ne kadar süredir böyle kullanıyorsunuz? 

Soru bombardımanı oldu biraz :)

 

Geri
Üst Alt