Motor Aşırı Isındı Uyarısı, Yardım !


Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
129
Tepkime puanı
154
Konum
Ankara
İsim
Fatih
Merhabalar.2017 Golf Tdi Highline aracımda bu uyarıyı yaklaşık 10 km mesafe katettikten sonra gördüm.Klima açıktı ilk arabaya bindiğimde soğutuyordu, soğutmamaya başladı, gazımı bitti derken bu uyarı ekrana geldi yaklaşık 1-2 km devam ettikten sonra evin önüne gelip durdum.Neyden kaynaklı olabilir sizce.Başına gelen oldumu?Ne yapmam gerek şuan?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, araca ani yüklenme yapmış olabilirsiniz veya soğutma suyu, devirdaim pompası, radyatör petekleri, fan motoru, vantilatör kayışı gibi birçok sebebi olabilir aslında. Servise götürmeniz en mantıklısı olacaktır.

 
@muhammedfatih  motor su sıcaklığı ve yağ sıcaklığı ne gösteriyordu ? @smhk arkadaşımız yazmış zaten. ana sebepler bunlar olabilir. devirdaim pompası arızası golfte kronik. motor su sıcaklığınız da 90 dereceleri gecçtiyse eğer anormal şekilde. sorun ondan kaynaklı olabilir. motor çok ısındı ibaresini düşünerek. ya da kayış olabilir hem klima hem de su pompası arızasıyla birlikte düşünürsek. motor su sıcaklığınızı kontrol edin

 
Motor acisindan cok ciddi sorunlardan biri hocam hararet sorunu, hararet gostergesine baktiniz mi bu uyariyi vermesi icin ibrenin kirmizi bolgeye yaklasmis olmasi lazim diye biliyorum. En kisa surede servise basvurun hocam hatta arayin cekici ile servise cektirin. Kronik devirdaim pompasi sorunu olabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hararet Sorunu yaşıyorsunuz sanırım.

Devirdaim pompası arızası olması muhtemel.

aracınızı bu şartlarda daha fazla kullanmayın . Uygun bir yerde park ederek Servis veya Ustanız ile iletişim kurabilirsiniz.

Resim varsa ekran görüntüsüne dair daha sağlıklı yardımcı olunabilir. Geçmiş olsun 

 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. @Ender hocam öğle vaktiydi, aracıda hafif zorladım diyebilirim.Yetişmem gereken biryer vardı.Normalde servis bakımlı, servisi aradığımda görmemiz lazım dediler.Sanayideki tanıdığım ustayı aradım.Gaziantep'teyiz havalar oldukça sıcak aracıda zorladıysan olabilir, yağını ve suyunu kontrol et dedi.Bir arkadaşımın Polo aracında da aynı uyarıyı vermiş zamanında.Herhangi bir sorun olmadı dedi.Şimdi malum bayram ve sokağa çıkma yasağı var.Yalnız bayramın birinci günü izinliyim ve git gel 120 130 km yol yapmam gerek.Sizin söyledikleriniz den sonra biraz tedirgin oldum.Hararet ibresini kontrol ederek gitmemde sakınca olurmu?Bu arada 1 saat önce tekrar bi 10 km yol yaptım.Uyarı gelmedi.

 
@muhammedfatih gözünüz hararet göstergesinde olsun. yükselmeye başlarsa havalandırmayı sıcak konumda kullanmanız dahi çözüm olmayabilir. motor su seviyesini de çalıştırmadan önce motor soğukken bir kontrol edin. ama ben olsam cıkarmaz servise ya da güvendiğim bir ustaya bırakırdım çünkü bu devirdaim pompası sıkıntısı bilindik bir sıkıntı ve motor soğutma sistemi de motor için hayati bir sistem.

 
Sorunun sebebi Devir daim çok büyük ihtimal. Diğer arkadaşlarda yazmış, Audi’den tecrübeliyim bu konuda bende. Soğutma suyunu kontrol etmeden yola çıkmamaya özen gösterin. 

 
Şimdi Wolkswagen Yol Yardım'ı aradım.Dur kalk trafikte arabaya yüklendiyseniz çıkmıştır dedi.Aynı sorunla arayanlar olmuş.Böyle durumlarda arabayı kenara çekip 10 15 dakika bekleyin dedi.Sizlerin söylediği devir daim pompası arızasını söyledim.Onda arıza ışığı yakar dedi.Yağını ve suyunu kontrol ettim normal.Bu uyarıyı verdiğinde hararet ibresine bakmadım telaş ile.

 
@muhammedfatih arıza ışığı yakma gibi birşey yok hocam yanlış bilgi verilmiş size. Aynısı benim başıma geldi hararet yükseliyordu. Devirdaim pompası arızalı olduğu anlaşıldı. Kronik sorundur bu. Benim başıma 38 binde geldi öyle düşünün. 

 
@muhammedfatih hocam 50binde benim başıma geldi. Devirdaim pompası arızası geldi. Epey fiyat çekecekler, haberin olsun. Eğer triger değiştireceksen bu arada onu da değiştirmeni tavsiye ederim çünkü oraya kadar sökecekler.

 
@muhammedfatih hocam siz motor soğukken bir yağ su kontrolü yapıp eksikse suya ekleme yapın. daha sonra gözünüz su sıcaklığında olsun. 90 derece sabit kalması lazım motor ısındığında. eğer yukarıya doğru dalgalanma var ise devirdaim pompasıdır. yok herhangi bir dalgalanma sabit 90 derece ise. klima da normal çalışıyorsa dedikleri gibidir.

araç kaç bindeydi?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@Yehanoha Araç 32 binde hocam.Dediğiniz gibi yapacağım.Servise gidecek olsam 20 25 km orasıda.Aracı yormadan gözüm hararet ibresinde gideceğim artık.Yalnız bu devirdaim arızası ile karşılaşan arkadaşlar aynı uyarıyımı aldınız.Araştırdığıma göre o arızada hararet ibresi yükseliyor devamlı? @DemirRen @GodThread

 

Geri
Üst Alt