Klima açınca anlık sarsıntı devir düşüp yükselmesi


ack937

Üye
Katılım
29 Kas 2019
Mesajlar
446
Tepkime puanı
336
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Araç
Golf Mk7.5 Highline 1.5 TSI 150 HP
Selamlar arkadaşlar. Yeni bir sorun olmaya başladı sorun diyorum çünkü önceden yoktu. Klimayı soğuk için açınca rolantideyken anlık bir devir düşmesi ve sarsıntı olusmaya başladı. Yani araba 6.ayına girdi kışın da klima autoda çalışırdı böyle sarsıntı yapmazdı. Araç 1.5 tsi 150 ps. Kalitesiz bu 7.5ler satacam ya yeter artık. Şanzımanı fabrikasyon hatalı çıkar kliması koca gövdeyi sarsar. Çukura gir ses yapar takır tukur. 200 küsür bin ya bu araç!

 
@ack937Hocam konu başlığını gördüğüm an benim de aracı ocak ayından almamdan ötürü klimayı hiç deneyimlemediğim aklıma geldi. Sonrasında "dur bakalım kesin eski araçtır" diye konuya girip de senin ismini görünce eyvah dedim. 

Önce sıfır araçta dsg değiştirdiniz, şimdi de bu klima mevzusu... 

Ankara da klima havası geleli daha 1 hafta olmadı ve ben uzunca süredir aracı kullanmadığım için henüz klimayı denemedim. Umarım benzer bir sorun olmaz yoksa gerçekten can sıkar. 

 
Upvote 0
@tiesay hocam ben de yeni yeni deneyimledim aşırı bir sarsıntı oluyor devir düşüp artıyor. Artması normal tabi gücü motordan alıyor klima motoru da. Ama bu sarsıntı nedir ya. Nerden çıktı? Deneyimlerseniz bekliyorum. Özellikle cold start da iken.

 
Upvote 0
@tiesay hocam ben de yeni yeni deneyimledim aşırı bir sarsıntı oluyor devir düşüp artıyor. Artması normal tabi gücü motordan alıyor klima motoru da. Ama bu sarsıntı nedir ya. Nerden çıktı? Deneyimlerseniz bekliyorum. Özellikle cold start da iken.
Hocam bir video atsanız uygun olduğunuzda, iyi kötü anlarız ne kadar şiddetli olduğunu. 

 
Upvote 0
Hocam klima max 25 Nm torku motordan çalar, rölantide araç min tork üretirken klimayı açtığınızda illaki bu torku sağlamak için aracın devri farklılık gösterecektir. Eğer arac eski devrine tekrar dönerse de rölanti devrinde daha çok tork üretmek zorunda kalacak yani motorun silindir içi basınçları artacaktır. Bu sebepten motorun rolantide olduğu gibi çalışması beklenemez. Ama sizin araçta beklenmedik şekilde rahatsız edici bir titreme varsa o başka tabi, Aracın 200 bin olduğundan bahsetmişsiniz ama bu aracı pahalı kılan bizim ülkemizdeki şartlar. Yoksa Almanya standartlarında alelade C sınıfı bir araçtır Golf. Konfor beklentimizin ve kalite algımızın da bu yönde olması gerekir diye düşünüyorum. Umarım ciddi bir sorunu yoktur aracınızın.

 
Upvote 0
@ack937Hocam sizin için şimdi denedim. Bende bahsettiğiniz gibi bir durum yok. Şöyle 2 adet test yaptım. 

1) Aracım 1 haftadır hiç çalıştırmamıştım. Motor rölantisini ilk çalıştırmada yüksek tutuyor biliyorsunuz, bu esnada aracı çalıştırdığım an hemen max olarak klimayı da açtım ancak herhangi bir sarsıntı, devir düşmesi titreme oluşmadı. 

2) Aracımı bir miktar kullandıktan sonra motor sıcaklığı 90 olduğunda rölanti 800 devir civarı iken trafikte klimayı açtım yine herhangi bir titreme, sarsıntı olmadı. Klima max. açınca yavaş başlatıyor biliyorsunuz, bir anda son hız üflemiyor. İşte Klima hızlandıkça araç devri de yavaş yavaş 1000 e çıkardı kendisini ancak bahsettiğiniz gibi bir durum oluşmadı. 

İlk teste ait video var ancak ikinci testi trafikte beklerken çekemedim. Dilerseniz özel mesajdan numaranızı atın WhatsApp dan ileteyim. 

 
Upvote 0
@tiesay dikkatiniz ve özeniniz için teşekkür ederim hocam. Bugün deneme fırsatım olmadı tekrardan. Eğer yine yaparsa servis yolu göründü demektir. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt