Lastik seçimi hakkınd tavsiye


Ezkey671

Üye
Katılım
20 Eyl 2019
Mesajlar
81
Tepkime puanı
31
Konum
Trabzon
İsim
Aydın
Herkese merhaba,

Aracıma 225/40/18 lastik almak istiyorum.

aslında aracımda syron marka lastik var fakat çok tak tuk ses yapıyor, az bi kasisde pat diye vuruyor ve sürekli rot balans yaptırıyorum.

Siz değerli arkadaşlarımın yorumu nedir? Hangi markayı tercih etmeliyim önceliğim yol tutuş ve taktuk ses gelmemesi.

aracımda spor yay mevcuttur.

Hayırlı ramazanlar

Teşekkürler,

1D994F4C-B699-43FF-8E54-D17602D37049.jpeg

 
Merhaba hocam.

Forumumuzda bu konuda bolca bilgi öneri var.

şu kısımlara gözatmanız faydalı olacaktır sizlere.




 
@Ezkey671 hocam selamlar yakın zamanda bu konuyla ilgili bende başlık açmıştım. Forumdaşlarımızında önerilerini dikkate alarak continental premium contact 6 tercih ettim. Değişim sonrası çok fazla yok yapma imkanım olmadı ancak bütçe probleminiz yoksa tercih edilebilir.




 
@Ezkey671 bahsettiğiniz ölçülerde michelin pilot sport 4 aldım birkaç gün evvel. 16 dunloptan buna geçtim konfordan hiçbir kaybım yok diyebilirim hatta daha çok hoşuma gitti konfor. Ancak ses arttı lastik kullanıldıkça inş ses azalır

 
@Mehmet Karagöz hocam banada şu lastiği önerdiler DUNLOP 225/40R18 92W XL SP SPORT FM800 bilmiyorum nasıldır.

Şimdi sizin lastiği araştırcam

 
@Ezkey671 Hocam ben Dunlop 225/40R18 FM800 kullanıyorum memnunum ancak şunuda atlamamak gerek bu lastiklerin tabanı geniş ve yanağı ince olduğu için konfor kaybı ve yol sesi hepsinde olacak.

tak tuk sesi lastik çok yumuşak olup, havası inik olabilir hızlı mı gidiyorsunuz çukura, kasise veya amortisörden mi geliyor acaba bu durumlarda var.

 
@ekim hocam dün sanayiye gittim taktuk sesi yaylardan geliyormuş. Musyenede aracı kaldırdıkdan sonra ses oldu spor yaylarla girmiştim sanırım problem oymuş düzeldi, ama lastik kesin alcam.

aklımda dunlop var dediğiniz gibi bayağı araştırdım.

sizin lastikler nası yol tutuşu falan, sese çok fazla takılmam benim için öncelik konfor yumuşaklık

 
@Ezkey671 Ben Dunlop FM800'den gayet memnunum hocam yol tutuşu, ıslak zemin tutuşu vs güzel ses olayı da zaten o ebatta normal diye duşünüyorum yanliş hatırlamiyorsam 71db di değeri. Hemen hemen eş değer olarak Falken var oda bundan bir tık daha sessiz diye biliyorum.

 

Geri
Üst Alt