LED Farlar


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,616
Tepkime puanı
1,202
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var, bazı tek J farlı golf 7 lerde far yıkama olmadığını görüyorum bildiğim kadarıyla bu araçlarda LED far var. Yani Xenon değil. Merak ettiğim konu ise, bu araçlarda kullanılan ampul, benim bildiğim gibi LED ampul mü? Evet ise, marka modeli nedir acaba? Zira biz de replika farlarımızda onlardan kullansak aynı sonucu elde etmez miyiz?

 
@omurkadir yalnız hocam, sizin aracını profil fotoğrafınızda bulunan araç ise bahsettiğim araç aslında sizin aracınız. Yani tek j farları var ve far yıkama yok yani xenon değil LED ampul kullanıyor. Doğru mudur?

Edit: Tekrar kontrol ettim. Aracınızda çift j far varmış. Yanlış oldu :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Musaaksoy evet bende replika çift j var  :)   ama orjinalin ampülü nedir ne değildir meraktayım siz gibi.

 
Bildiğim kadarıyla 2017 ve üzeri 7.5 kasada kış paketi alırsanız far yıkama geliyor. Ledler sizin tahmin ettiğiniz ledlerden değil sanırım power LED ama bir ünitenin üzerine yerleştirilmiş.

 
2018 7.5 sahibiyim aracım highline led mid farları var . Tek j diye geçen var ledlerde far yıkama zorunluluğu yok . Aynı şekilde diğer aracımız f30 led fara sahip ondada led far var far yıkama yok  . Replika ürünlere fabrika çıkışlı led olan farların ledleri takmak istesiniz üzerindeki fardan pahalıya gelir . Led güç modülü ledi yükseklik ayarı kısaca takamazsınız . 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mbonat yani farın içerisinde birden fazla led şeklinde bir sistem var doğru mu anlıyorum hocam?

 
@mbonat yani farın içerisinde birden fazla led şeklinde bir sistem var doğru mu anlıyorum hocam?
Hocam orası tam bilmiyorum  demek istediğim şu bu ledler tak çalıştır çalışan ledlerden değil . Halojen farlı bi araç için ilk önce tesisatı değişecek . Led güç modülleri alınacak en az 1000 tl tutar bunlar . Üstüne ledler alınacak bu ledler kasaya uyum sağlamayacak onun için kasaya işçilik yapılması gerekecek . Yani replikaları satıp oem çıkma far alsanız daha ucuza gelir . 

 
@mbonat sırf bu far mevzusundan dolayı araç değiştirmek istiyorum neredeyse

 
@mbonat diğer donanımlarda çok sıkıntım yok aslında Media falan hallediliyor hayalet falan lazım değil diğerleri de opsiyon zaten ama farlar öyle değil, mesela 7 var bende. 7 ye orjinal u led taksam bile sıkıntı, yok mercek lekelenmesi vs vs, aslında 1.4 TSI lacivert ya da iridyum gri highline 7.5 alınır ama aracı ben daha alalı 6 ay oldu, borcu bitmedi henüz :) böyle de olunca değiştiremiyoruz. Aracımdan memnunum ama far işi can sıkıyor. Halojenlere dönsem yakıştıramıyorum. Replika u LED takılı üzerinde, onun da kalitesizliğini hissedebiliyorum. Basic bi Xenon ya da tek u LED taksam onlarda da bazı sıkıntılar var ve hiç ucuz değiller, durum böyle olunca çözümsüz oluyor bir nevi

 
@mbonat yani farın içerisinde birden fazla led şeklinde bir sistem var doğru mu anlıyorum hocam?
Aracınızda orjinal J led far olasaydı bile dışardan ampülü alayım, ben takayım falan bunu yapamıyorsunuz., ampül sök-tak gibi değil bunlar., 

İçindeki led bozulsa servis harici yenisi takamazsınız., modül şeklinde., yani bir nevi yedek parça satın alıyorsunuz.. 

Led farda far yıkama mecburiyeti olmadığından koymuyorlar., Xenon farda kanunen mecburi.. 

Far yıkamanın olunca avantajları;!silecek deposu 3 litre yerine 6 litre olur., silecek suyu azalınca uyarı ikaz ışığı özelliği gelir..

 

@forzaGilles  açıklama için teşekkürler ama bu  bahsettiğiniz modül şeklindeki teknoloji nasıl bir şey onu anlamaya çalışıyorum aslında, yani Matrix LED gibi bir olay mı?

 

Geri
Üst Alt