Volkswagen meşhur sloganını terk ediyor


gdervisoglu

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Haz 2015
Mesajlar
849
Tepkime puanı
2
İsim
Göktuğ D.
vw-logo-das-auto.jpg


Malum emisyon skandalından sonra Alman otomobil devi Volkswagen zedelenen imajını tazelemek için büyük değişimlere gebe. Şirketin artık ikonlaşmış “Das Auto” sloganı bunların başında geliyor.

2007 yılında eski Volkswagen patronu Martin Winterkorn tarafından yaratılan slogan, basitçe “Otomobil” anlamına geliyor. Her ne kadar sade olsa da sloganın bir o kadar iddialı olduğu da bir gerçek. Yeniden yapılanma sürecinde Volkswagen yöneticileri de sloganı artık fazla iddialı buldukları ve yavaş yavaş daha mütevazı bir çizgide seyretmek istedikleri için böyle bir kararın eşiğine gelmiş durumda.

Hemen hemen tüm Volkswagen reklamlarında, afişlerinde, panolarında gördüğümüz slogan yaklaşık 10 yıldır şirketin adeta bir isim uzantısı oldu. Ancak gelen açıklamalara göre bundan sonraki reklam kampanyalarında bu uzantıyı artık göremeyeceğiz. Volkswagen henüz yeni bir slogan belirlemiş değil ancak daha mütevazı bir şey olacağı kesin.

Haber: http://www.log.com.tr/volkswagen-meshur-sloganini-terk-ediyor/

 
o kavruk sesi ile amcanın reklam sonunda das auto deyişini çok arayacağım yaw, üzüldüm bak.  Das auto, Almanca Das artikeli otomobili gösterme durumunda oluyor yanılmıyorsam, otomobil budur, gibi mesela opel sloganı wir lieben autos,otomobilleri seviyoruz. yani opel dahi vw seviyor. çünkü vw otomobildir :)

Mesela en çok beğendiğim sloganlardan biri efes pilsenin, "bira bu kapağın altındadır." gerçekten çok zekice kurgulanmış. Bakalım vw yeni sloganı nasıl olacak.

 
Bu sloganı bırakmaları bence yanlış olur.çok sade olmasına rağmen çok etkili ve akılda kalıcı.japon fanatiği arkadaşlarımla cebelleşirken bile bizim das auto çok demişimdir.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Milli havayolumuz da degistirmis idi. Globally Yours yerine Widen Your World.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Yeni sloganın "vw then now always" olacağı söyleniyor, hiç beğenmedim.

Toyota'dan alıntı gibi "today tomarrow toyota" benzeri olmuş, o Kavruk sesli amca Das Auto demeye devam etmeli :)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 

Geri
Üst Alt